Αμφίπολη: Εκπληκτική έγχρωμη απεικόνιση της πύλης των Καρυάτιδων!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

Αμφίπολη: Εκπληκτική έγχρωμη απεικόνιση της πύλης των Καρυάτιδων! (ΦΩΤΟ)

Μία νέα σχεδιαστική απεικόνιση του εσωτερικού του αρχαίου τάφου στην Αμφίπολη, δίνει... χρώμα στις εκπληκτικές Καρυάτιδες και μας ξεναγεί στα μυστικά του τύμβου.




























Ο γνωστός ζωγράφος, Γεράσιμος Γερολυμάτος, σε μία νέα αναπαράσταση, η οποία είναι σχεδιασμένη με το χέρι, μας παρουσιάζει την πύλη με τις Καρυάτιδες με βάση τα χρώματα που έχουν μέχρι τώρα βρεθεί στα έγκατα της μακεδονικής γης.

Αναλυτικά, ο Γ. Γερολυμάτος αναφέρει για το σχέδιό του: "Η έγχρωμη αναπαράσταση από το εσωτερικό του μνημείου της Αμφίπολης, που παρουσιάζω σήμερα, είναι η πρώτη από τις δύο που έχω σκοπό να παρουσιάσω και είναι ζωγραφισμένη με το χέρι.

Αυτήν την αναπαράσταση, θα την ονόμαζα χαριτολογώντας του «Υπουργείου», διότι βασίζεται μόνο στα χρώματα που έχουν βρεθεί μέσα στο μνημείο και τα οποία έχουν ανακοινωθεί από τα δελτία τύπου του ΥΠΠΟΑ. 


Επιπλέον, έχω χρησιμοποιήσει για τον σκοπό αυτό και όσες φωτογραφίες μπόρεσα να ανακαλύψω με ορατά ίχνη χρωμάτων, προκειμένου να αποδώσω, όσο είναι εφικτό, την χρωματολογική σύνθεση του μνημείου. Δυστυχώς, η δημόσια έκκληση μου για την παροχή κάποιων χρωματολογικών πληροφοριών που θα με βοηθούσαν στην καλύτερη αναπαράσταση δεν εισακούστηκε, οπότε προχώρησα σε αυτή την πρώτη φάση με όσα χρώματα γνώριζα και μόνο".

Περισσότερα νέα από την Αμφίπολη εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)