Τα εντυπωσιακά gadgets των Κινέζων

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

Εντυπωσιακά gadgets «made in China»

Όταν οι Κινέζοι έχουν κέφια...


Στο σύμπαν της τεχνολογίας, η Κίνα είναι η χώρα που αγαπούμε να μισούμε, καθώς από εκεί μάς έρχονται συσκευές με εντυπωσιακά χαρακτηριστικά αλλά και προσιτή τιμή. Από την άλλη, όμως, η Κίνα βρίσκεται συχνά στο στόχαστρο για προϊόντα απομίμησης που ουδεμία καινοτομία κομίζουν.

Κάτι τέτοιο βέβαια δεν είναι απόλυτα αληθές, μιας και από την πολυπληθή χώρα προέρχονται καινοτόμα gadget που τίποτα δεν έχουν να ζηλέψουν από τις πλέον «έξυπνες» δυτικές συσκευές.

Ας δούμε μερικές εξ αυτών...

Το κινητό Beautiful Image 2




Εάν έχετε πέσει «θύμα» της τρέλας των selfies, αλλά ανησυχείτε ότι η εμφάνισή σας δεν είναι ιδιαίτερα κολακευτική, ή εάν η ματαιοδοξία σάς κάνει να πιστεύετε ότι δείχνετε άσχημοι στις φωτογραφίες, η κινητή συσκευή της Meitu είναι για σας!

Πρόκειται για ένα Android smartphone που εξοπλίζεται με διπλό φλας και κάμερα 13 megapixels. Η συσκευή όμως έρχεται με ειδικό λογισμικό που επεξεργάζεται αυτόματα τις λήψεις μας, αφαιρώντας ενοχλητικές φακίδες ή σημάδια του προσώπου, μαλακώνοντας το φωτισμό, βελτιώνοντας το χρώμα της επιδερμίδας και κάνοντας πιο λαμπερά τα μάτια.

Η «έξυπνη» πρίζα




Μπορεί μια απλή, οικιακή πρίζα να γίνει εξυπνότερη; Ε λοιπόν ένα κινεζικό gadget φιλοδοξεί να κάνει αυτό ακριβώς! Το Smart Plug 2 δεν είναι μόνο για να τραβάμε ρεύμα. Για την ακρίβεια, αυτό ακριβώς κάνει, αλλά με τρόπο εξυπνότερο από τις συνηθισμένες πρίζες.

Αρχικά, ελέγχει την κατάσταση των μπαταριών που έχουμε συνδέσει για φόρτιση, διακόπτοντας την παροχή όταν φορτιστούν πλήρως. Επιπλέον, πέρα από τις κοινές υποδοχές ρεύματος, η «έξυπνη» πρίζα διαθέτει πλήθος υποδοχών USB.

Ακόμη, η παροχή ρεύματος είναι στον έλεγχο του χρήστη μέσω του κινητού, ενώ μπορούμε να συνδέσουμε πάνω τους μια κάμερα για την παρακολούθηση του σπιτιού. Για κερασάκι, η «έξυπνη» πρίζα διαθέτει αισθητήρα ώστε να ανάψει ένα φως εάν σηκωθούμε από το κρεβάτι στη μέση της νύχτας!

Qihoo 360 Kids Guard 2




Το Kids Guard της Qihoo είναι ένα ρολόι με ενσωματωμένο ανιχνευτή που στόχο έχει να αμβλύνει την ανησυχία των γονιών όταν τα παιδιά δεν βρίσκονται κοντά τους. Ουσιαστικά είναι ένας ανιχνευτής GPS με τη μορφή ρολογιού που εμφανίζει τη θέση του παιδιού στο κινητό του γονέα.

Επιπλέον, το ειδικό λογισμικό που το συνοδεύει, θα σημάνει συναγερμό εάν το παιδί βρεθεί εκτός του πεδίου που ο γονιός έχει ορίσει. Τέλος, χάρη στο ενσωματωμένο μικρόφωνο, ο γονιός μπορεί να ακούσει ηχητικό 10 δευτερολέπτων από το περιβάλλον του ρολογιού.

iKinLoop




Ένα ακόμη κινέζικο gadget που στόχο έχει να φέρει την οικογένεια πιο κοντά, ακούει στο όνομα iKinLoop. Ο αλουμινένιος σωλήνας είναι μια απλή στην όψη και στο χειρισμό συσκευή που όμως μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη σε όσους έχουν ηλικιωμένους γονείς οι οποίοι δεν ζουν μαζί τους.

Με το πάτημα ενός κουμπιού, η συσκευή θα φέρει σε επικοινωνία τους γονείς με τα παιδιά τους και μάλιστα μέσω βιντεοκλήσης. Επιπλέον, τα παιδιά μπορούν να ηχογραφήσουν ηχητικά μηνύματα για να θυμίσουν στους ηλικιωμένους γονείς να πάρουν τα φάρμακά τους, και το iKinLoop θα αναπαράγει το μήνυμα σε προκαθορισμένους χρόνους.

Το καλύτερο όμως το κρατήσαμε για το τέλος, αφού ο «σωλήνας» συνδυάζεται με δύο πρόσθετες συσκευές: ένα πιεσόμετρο που στέλνει τα αποτελέσματα της εξέτασης στα κινητά των συγγενών και ένα μετρητή που συλλέγει ατμοσφαιρικά δεδομένα όπως θερμοκρασία, υγρασία και η μόλυνση και τα μεταδίδει και αυτά στο smartphone του ενδιαφερόμενου.

Η βαλίτσα-μεταφορικό μέσο




Την εμφάνισή τους σε αρκετές πόλεις της αχανούς χώρας έχουν κάνει τα ηλεκτροκίνητα μονόκυκλα προκειμένου να διευκολύνουν τις μετακινήσεις. Εφοδιασμένα με γυροσκόπιο, τα ιδιαίτερα πρακτικά μονόκυκλα έχουν μικρό μέγεθος και ο χρήστης μπορεί εύκολα να τα κουβαλήσει σε λεωφορεία και τραίνα. Κατόπιν αυτά θα μεταφέρουν τον κάτοχο με ταχύτητες περίπου 20 χιλιομέτρων/ώρα στο σημείο που επιθυμεί.



Ο «έξυπνος» αναπτήρας Quitbit




Ο αναπτήρας Quitbit αν και δεν εφευρέθηκε από Κινέζους, αναπτύχθηκε σε επίπεδο hardware σε εργαστήριο στην πόλη Σεντζέν . Ο «έξυπνος» αυτός αναπτήρας στόχο έχει κρατά ενημερωμένους τους καπνιστές για τον αριθμό των τσιγάρων που έχουν καπνίσει. Ο συνολικός αριθμός των τσιγάρων που έχουμε ανάψει εμφανίζεται στην ενσωματωμένη οθόνη του αναπτήρα, ενώ όλα τα δεδομένα αποστέλλονται στο smartphone για στατιστική ανάλυση.

Φυσικά, στόχος του gadget είναι ο περιορισμός της βλαβερής συνήθειας. «Η προσπάθεια περιορισμού του καπνίσματος χωρίς μέτρηση είναι σαν να προσπαθείς να χάσεις βάρος χωρίς ζυγαριά», σημειώνει με νόημα η εταιρεία...



Ο «έξυπνος» μάγειρας




Η συσκευή που μαγειρεύει μόνη της το φαγητό που επιθυμούμε δεν είναι όνειρο επιστημονικής φαντασίας. Έχει ήδη εφευρεθεί και αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Κίνα. Ο έξυπνος αυτός μάγειρας, συνεργάζεται με ειδική εφαρμογή μαγειρικής. Όταν λοιπόν αισθανθούμε μια λιγούρα, δεν έχουμε παρά να «τρέξουμε» την εφαρμογή στο κινητό μας και να επιλέξουμε το φαγητό που επιθυμούμε. Η εφαρμογή θα μας ενημερώσει για τα υλικά που πρέπει να συγκεντρώσουμε και να τοποθετήσουμε στον κάδο του έξυπνου μάγειρα.

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία, καθώς το ACBird θα ετοιμάσει το φαγητό για εμάς, ρυθμίζοντας μόνος του τη θερμοκρασία. Το καλύτερο όλων είναι ότι μπορούμε να έχουμε τον έλεγχο της συσκευής εξ αποστάσεως, μέσω wifi. Έτσι μπορούμε να ειδοποιήσουμε το μάγειρα να ξεκινήσει την παρασκευή του φαγητού ενώ είμαστε πχ. στο γραφείο.

Το πρώτο smartphone με τρισδιάστατα ολογράμματα




Το καλύτερο το αφήσαμε για το τέλος, αφού η φίρμα Takee του κινέζου κατασκευαστή Estar ισχυρίζεται πως δημιούργησε το πρώτο smartphone που προβάλει τρισδιάστατα ολογράμματα! Το εντυπωσιακό κινητό, χρησιμοποιεί την εμπρόσθια κάμερα για να ανιχνεύσει την κίνηση των ματιών του χρήστη, ώστε η συσκευή να δημιουργήσει μια τρισδιάστατη εικόνα που θα μοιάζει με ολόγραμμα.

Παράλληλα, η συσκευή που διαθέτει 4 κάμερες, μπορεί να φωτογραφήσει τρισδιάστατες εικόνες αντικειμένων, τα οποία ο χρήστης μπορεί κατόπιν να τυπώσει με τρισδιάστατους εκτυπωτές.


Περισσότερα gadgets εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)