Οι καλύτερες τηλεοπτικές σειρές του 2014

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Οι καλύτερες τηλεοπτικές σειρές του 2014
Ξεχώρισαν σε θεαματικότητα, μονοπώλησαν το ενδιαφέρον και κέρδισαν υποψηφιότητες για τις Χρυσές Σφαίρες.
Η τηλεόραση έχει «κλέψει» πλέον αρκετή από τη λάμψη του κινηματογράφου. Οι πιο ταλαντούχοι δημιουργοί, μαζί με τους πρωτοκλασάτους ηθοποιούς, συμμετέχουν πια περισσότερο σε τηλεοπτικά πρότζεκτ παρά σε επίδοξα κινηματογραφικά blockbuster.
Συνδρομητικά δίκτυα όπως το HBO, το Netflix και, πρόσφατα, το Amazon, παράγουν σειρές με υψηλή καλλιτεχνική αξία, άψογες ερμηνείες και τεράστια επιτυχία.
Εκτός από την υψηλή θεαματικότητα, τα επεισόδια των σειρών αυτών βρίσκονται ψηλά στις λίστες των περισσότερο πειρατικά «κατεβασμένων» επεισοδίων κι ας κυκλοφορούν τα αντίστοιχα DVD Box Sets• οι ανυπόμονοι θεατές παντού στον κόσμο θέλουν να τα παρακολουθήσουν ακόμα και λίγες ώρες μετά την προβολή τους.
Ας τις δούμε
HOUSE OF CARDS
Κανείς και τίποτα δεν κατάφερε να σταματήσει τον Φρανκ Άντεργουντ στο δρόμο του για το Οβάλ Γραφείο. Κάτι μας λέει, όμως, πως στην τρίτη σεζόν -που ξεκινά στις 27 Φεβρουαρίου- το σύμπαν θα γυρίσει εναντίον του με τρόπο που ακόμη και εκείνος θα τα βρει σκούρα. Η σειρά είναι υποψήφια για 3 Χρυσές Σφαίρες φέτος.
THE KNICK
Ο Κλάιβ Όουεν υποδύεται τον αντικομφορμιστή χειρουργό ενός νοσοκομείου της Νέας Υόρκης των αρχών του 20ού αιώνα. Καταπληκτικά σκηνικά, αληθοφανείς ιατρικές πράξεις της εποχής, υποψηφιότητα Χρυσής Σφαίρας για τον πρωταγωνιστή.
FARGO
Πέντε υποψηφιότητες για την καταπληκτική μίνι σειρά που προβλήθηκε την άνοιξη και εντυπωσίασε τους πάντες. Έγκλημα και τιμωρία στον παγωμένο αμερικανικό βορρά, με μαύρο χιούμορ και υπέροχες ερμηνείες.
TRUE DETECTIVE
Η σκοτεινή αστυνομική ιστορία που εκτυλίσσεται σε δύο χρόνους στους βάλτους της Λουϊζιάνα, με κορυφαίες ερμηνείες, καταπληκτική σκηνοθεσία και τέσσερις υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα, οι δύο για τους πρωταγωνιστές της.
HOW TO GET AWAY WITH MURDER
Ξεχώρισε από τα πρώτα επεισόδια. Μια καθηγήτρια νομικής «στρατολογεί» τους καλύτερους φοιτητές της για να τη βοηθήσουν σε μια υπόθεση ζωής και θανάτου.
DOWNTOWN ABBEY
To βρετανικό δράμα εποχής δεν έχει χάσει το παραμικρό από τη σπιρτάδα και το ενδιαφέρον του, αντίθετα γίνεται όλο και καλύτερο όσο περνάει ο καιρός. Αυτό το φθινόπωρο μόλις ξεκίνησε ο πέμπτος κύκλος.
GAME OF THRONES
Το επικό μεσαιωνικό δράμα φαντασίας είναι από τις ακριβότερες και πιο επιτυχημένες σειρές στην ιστορία της τηλεόρασης. Επιστρέφει με τον έκτο κύκλο την άνοιξη του 2015.
THE GOOD WIFE
Τρεις υποψηφιότητες και για το δικαστικό δράμα που διανύει την έκτη του σεζόν.
SILICON VALLEY
Έχει ως επίκεντρο τη ζωή έξι νεαρών που προσπαθούν να πετύχουν ιδρύοντας τη startup του στη Silicon Valley. Προβλήθηκε την άνοιξη και ήδη κέρδισε υποψηφιότητα για καλύτερη σειρά.
ORANGE IS THE NEW BLACK
Η ζωή στις γυναικείες φυλακές δεν ήταν ποτέ τόσο συναρπαστική. Η δεύτερη σεζόν ολοκληρώθηκε, η τρίτη αναμένεται την άνοιξη, τρεις υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα φέτος.
Περισσότερα αφιερώματα για το 2014 εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)