Απομονωμένα μέρη απ' όλο τον κόσμο για να ξεφύγουμε από τον κρύο χειμώνα!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

Σήμερα ας ονειροταξιδευτούμε σε μέρη πιο ζεστά και ήσυχα. Αρκετές μέρες βρέχει και θα πάμε σε κάτι πιο στεγνό.
Δεκάδες είναι οι μαγευτικές περιοχές του πλανήτη μας, εμείς επιλέξαμε 20 για να ονειροταξιδευτούμε και να αλλάξουμε ηλεκτρονικές παραστάσεις.
Δείτε φωτογραφίες που τις περισσότερες δεν τις έχετε ξαναδεί ούτε έχετε ξανακούσει τα μέρη.

Ξεκινάμε από τη λίμνη Crescent που βρίσκεται έξω από την Dunhuang στην Κίνα. Αυτή η όαση ήταν και σταθμός για τα καραβάνια στο δρόμο του μεταξιού! Τόσο παλιά!
Source: Google Maps



Η Masca είναι ένα κρυμμένο πετράδι στην Τενερίφη. Το μονοπάτι, γιατί δρόμο δεν το λες, προς το χωριό είναι 3 ώρες δρόμο, οπότε εκτός από ζέστη θα έχουμε και την ησυχία μας. 
Source: Wikimedia



Τα 56 μικρά νησάκια στο αρχιπέλαγος Togian (Ινδονησία) περιλαμβάνουν 37 μικρά χωριά και οι κάτοικοι ζουν σε καλύβες δίπλα στον ωκεανό. Η ζούγκλα είναι, σε κάποια σημεία, τόσο πυκνή που η πρόσβαση στην παραλία γίνεται μόνο μέσω θαλάσσης. 



Η κοιλάδα Spiti Valley είναι ψηλά στα Ιμαλάια και επειδή είναι απομονωμένη είναι και ήσυχη με λίγο κόσμο (Ινδία). Είναι πνευματικό κέντρο του Βουδισμού με αρκετούς πολύ παλιούς ναούς. 
Source: Vladimir Servan



Χαβάη, παραλία Kapaa με δεκάδες κρυμμένες παραλίες, αρχίζει η εξερεύνηση.  

Η πόλη Kalawao βρίσκεται μέσα σε εθνικό πάρκο,  ανήκει στη Χαβάη και το 2010 είχε μόνο 90 κατοίκους, βρίσκεται στη βόρεια ακτή του νησιού Μολοκάι.  


Source: Portland Hikers
Source: Wikipedia



Εάν πάλι δεν θέλουμε καθόλου κόσμο ονειροταξιδευόμαστε στο Sơn Đoòng. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σπηλιά του κόσμου. Το μήκος της είναι κάτι λιγότερο από 5 χιλιόμετρα, κάτι λιγότερο από 200 μέτρα ύψος και 150 μέτρα πλάτος. Οι σταλαγμίτες θα μας αφήσουν άφωνους αφού φτάνουν και τα 60 μέτρα ύψος. 



Το Filicudi είναι ένα μικροσκοπικό νησάκι με κρυστάλλινα νερά στη Μεσόγειο κοντά στις ακτές της Σικελίας μόλις 40 χιλιόμετρα μακριά. 

Το Al Hajjarah είναι ένα απομονωμένο χωριό στα βουνά Haraz στην Υεμένη. Τώρα πάνε μόνο όσοι είναι αρκετά γενναίοι και εμείς φυσικά που δεν σταματάμε πουθενά. 





Σύμφωνα με πολλές ανακοινώσεις σε διεθνή πρακτορεία ταξιδίων το El Nido Palawan είναι η πιο όμορφη παραλία στις Φιλιππίνες. Εχει ένα εξαιρετικό οικοσύστημα που θα το εξερευνήσουμε μόλις φτάσουμε. 




Η όαση Huacahina στο Pisco του Peru είναι γνωστή και ως “όαση της Αμερικής”, ο μύθος θέλει να γεννήθηκε εδώ μία όμορφη πριγκήπισσα η οποία εντυπωσιάστηκε πολύ από την ομορφιά ενός κυνηγού που έφυγε μαζί του και άφησε την όαση για εμάς τους θνηούς. 

Το χωριό Paga είναι ένα καλά κρυμμμένο χωριό στο Nusa Tenggara, στην Ινδονησία. Ψαροχώρι, με λευκή άμμο και πυκνή ζούγκλα, είναι μακριά από κάθε μεγάλη πόλη. Ό,τι πρέπει δηλαδή για καφεδάκι στην παραλία. .



Στις αρχές του 1900 η μεξικανική κυβέρνηση έκανε δοκιμές με βόμβες (!!!) και από τις βόμβες διαμορφώθηκε το τοπίο που βλέπετε στο Puerto Vallarta, η παραλία είναι προσβάσιμη μόνο αν κολυμπήσουμε σε ένα τούνελ  15 μέτρων. Χα, παιχνιδάκι!



Το χωριό Morro de São Paulo βρίσκεται στη Βραζιλία και είναι τόσο γαληνιο που μπορούμε να το προσεγγίσουμε μόνο μέσω θαλάσσης. Τα αυτοκίνητα απαγορεύονται, αν και δεν τα θέλουμε, έχουμε τα ποδαράκια μας. Το χωριό βρίσκεται στο τρίστρατο ζούγκλας.  





Βαθειά μέσα στο τροπικό περιβάλλον στο νοτιοδυτικό μέρος του εθνικού πάρκου στην Τασμανία υπάρχει μία μαγευτική και κρυμμένη λίμνη η Oberon. Η λίμνη περιβάλλεται από απότομα βράχια και πηγαίνουν μόνο οι ντόπιοι (και εμείς φυσικά) μακριά από τους τουρίστες για να έχουν την ησυχία τους.

Τα πολύχρωμα σπίτια στο Amêdî, στο Κουρδιστάν βρίσκονται στην κορυφή ενός οροπεδίου 1.200 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας.  Θα μείνουμε σε σπίτια γιατί οι κάτοικοι αντιστέκονται στην ίδρυση ξενοδοχείων.





Η έρημος Badain Jaran βρίσκεται στη Μογκολία και έχει τους υψηλότερους αμμόλοφους στον κόσμο, 500 μέτρα ύψος. Θαυμάστε αντανάκλαση στη λίμνη.
ource: kailas97



Το Karimunjawa είναι ένα αρχιπέλαγος με 27 νησιά στην Ιάβα, μόλις 80 χιλιόμετρα από τον πολιτισμό. Μόνο 5 νησιά κατοικούνται με μικρά χωριά. Η εξερεύνηση των νησιών με βάρκα θα είναι εμπειρία ζωής. 
Source: Wikipedia



Το μοναστήρι Αγιος Στέφανος βρίσκεται 15 χιλιόμετρα έξω απο την Jolfa, στο Ιράν και είναι κομματάκι δύσκολο να φτάσει κανείς εκεί (για τους άλλους λέμε, εμείς μια χαρά) Πρόκειται για αρμένικο μοναστήριο που χτίστηκε τον 9ο αιώνα.
Source: Shervinafshar



Η ακτή Halona στη Χονολουλού, καλά κρυμμένη και ήσυχη. 

Περισσότερα ταξιδιωτικά θέματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)