Τα καλύτερα επιτραπέζια για παιδιά

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών και η αναζήτηση του τέλειου δώρου για το παιδί έχει αρχίσει. Αν ψάχνετε για παιχνίδια, τα επιτραπέζια αποτελούν εξαιρετική επιλογή. Τα επιτραπέζια παιχνίδια χαρίζουν στιγμές διασκέδασης σε όλη την οικογένεια και βελτιώνουν τις κοινωνικές, αλλά και τις πνευματικές δεξιότητες του παιδιού, αναπτύσσοντας πολλά ακόμα ταλέντα του. Παραβλέποντας την ανταγωνιστική Μονόπολη και το δημοφιλές UNO, συγκεντρώσαμε εννέα παιδικά επιτραπέζια που διασκεδάζουν, οξύνουν το πνεύμα, φρεσκάρουν τις γνώσεις και ενθαρρύνουν τη συνεργατικότητα.

Επιδεξιότητας


A la Carte (για παιδιά ηλικίας 6+)
Ποιος δεν θα ήθελε να μαγειρεύει με τα παιδιά, αλλά να αποφύγει τα ατυχήματα, τα κλάματα, το καμένο φαγητό και την κούραση που μοιραία συνοδεύουν την ομαδική μαγειρική; Το A la Carte δίνει αυτή τη δυνατότητα, με τον πιο ξεκούραστο και διασκεδαστικό τρόπο. Οι παίχτες καλούνται να δοκιμάσουν να εκτελέσουν συνταγές, ρίχνοντας στα μεταλλικά τηγάνια υλικά.
Προσοχή, όμως, στη συνταγή: απαιτούνται τα κατάλληλα υλικά, στη σωστή φωτιά, ενώ η ομελέτα θέλει γύρισμα που θα δυσκολέψει ακόμα και τους εμπειρότερους σεφ!
Πού θα το βρείτε: Κάισσα.
Τιμή: 50 ευρώ.

Αυγομαχίες (3+)
Έχετε δοκιμάσει να πιάσετε ένα αυγό που γκελάρει στο έδαφος; Ναι; Λογικό. Έχετε όμως δοκιμάσει να το πιάσετε κρατώντας ένα δεύτερο αυγό στο λαιμό σας; Στο γόνατο; Έτυχε να χρειάζεται ταυτόχρονα να τρέχετε; Οι Αυγομαχίες (έχει κυκλοφορήσει και με τον τίτλο "Τα αυγά που χορεύουν") δεν είναι ένα παιχνίδι με στρατηγική σκέψη, αλλά θα απαιτήσει την επιδεξιότητα των παιχτών στο μέγιστο. Από τις λίγες περιπτώσεις που μικροί και μεγάλοι ξεκινούν για τη νίκη με τις ίδιες πιθανότητες!
Πού θα το βρείτε: Ανέμη, Xαλάνδρι.
Τιμή: 22 ευρώ.

Συνεργατικά


Monster Chase! (3+)
Ο σχεδιαστής Antoine Bauza χρησιμοποιεί ως θέμα στο Monster Chase έναν από τους παραδοσιακότερους φόβους όλως των παιδιών (και όχι μόνο), τα τέρατα κάτω από το κρεβάτι. Οι παίχτες καλούνται μέσω της μνήμης να βρουν τα αντικείμενα, τα οποία φοβίζουν και διώχνουν τα τέρατα κι έτσι να εξασφαλίσουν τη βραδινή ησυχία και γαλήνη.
Τα σχέδια στα τέρατα είναι αξιολάτρευτα, έτσι ώστε με το παιχνίδι να απομυθοποιηθεί σταδιακά ο φόβος και η ανησυχία για... ό,τι τέλος πάντων κρύβεται κάτω από το κρεβάτι!
Πού θα το βρείτε: Μπορείτε να το παραγγείλετε ηλεκτρονικά από εδώ.
Τιμή: 13 ευρώ. 

Κήπος με κεράσια (3+)
Στόχος της ομάδας των παιχτών είναι να συνεργαστούν, ώστε να καταφέρουν να πάρουν όλα τα κεράσια πριν τα φάει απ'τα δέντρα το κοράκι. Το παιχνίδι δοκιμάζει τη συνεργασία και μνήμη των παιδιών: χρειάζεται να βρουν τα πλακίδια με τα κεράσια, να αποφύγουν όμως ταυτόχρονα αυτά με το κοράκι.
Το ταμπλό σχηματίζεται από το κουτί, ενώ το πακέτο περιλαμβάνει όμορφα ξύλινα καλαθάκια και κοράκι!
Πού θα το βρείτε: Ανέμη, Χαλάνδρι.
Τιμή: 24 και 48 ευρώ (μικρή και μεσαία έκδοση αντίστοιχα).

Στρατηγικής


Catan Junior (6+)
Το γνωστό κι επιτυχημένο επιτραπέζιο του Klaus Teuber, μόνο αυτή τη φορά για αποίκους... μικρότερης ηλικίας. Το κλασικό παιχνίδι, σε μικρότερη κλίμακα, αλλά με τις ίδιες αρχές. Τα παιδιά ρίχνουν το ζάρι, κερδίζουν πρώτες ύλες και χτίζουν σπίτια και πόλεις, έχοντας παράλληλα την επιλογή του εμπορίου. Η παραγωγή είναι πανέμορφη, με κάρτες από χοντρό χαρτόνι και πλαστικές μινιατούρες για τους οικισμούς!
Πού θα το βρείτε: Μπορείτε να το παραγγείλετε από το κατάστημα Playscape - θα είναι διαθέσιμο στις αρχές του Ιανουαρίου. 
Τιμή: περίπου 28 ευρώ. 

Ο Μαγικός Λαβύρινθος (4+)
 
Σ'ένα συνδυασμό μνήμης και στρατηγικής, το παιχνίδι ζητάει από τους επίδοξους μαθητευόμενους μάγους να βρουν το δρόμο τους μέσα από το λαβύρινθο. Προσοχή ομως, ο λαβύρινθος είναι μαγικός, οι τοίχοι δεν είναι εμφανείς, γι'αυτό απαιτείται σκέψη και καλή μνήμη: τα λάθη των άλλων (ενδεχομένως και τα δικά σας!) θα σας δώσουν μια ιδέα για τη σωστή πορεία.
Πού θα το βρείτε: MAX Stores.
Τιμή: 35 ευρώ. 

Ο μικρός Πρίγκιπας: Φτιάξε μου ένα πλανήτη (8+)
Οι δύο σχεδιαστές κατάφεραν να φτιάξουν ένα οικογενειακό επιτραπέζιο παιχνίδι, με στοιχεία στρατηγικής, μένοντας παράλληλα πιστοί στο ομώνυμο παραμύθι του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ.
Ο κάθε παίχτης φτιάχνει με πλακίδια τον πλανήτή του, προσπαθώντας να έχει όσο το δυνατό περισσότερα δέντρα και τα λιγότερα ηφαίστεια. Ο παίχτης με τους περισσότερους πόντους είναι ο νικητής. Η εικονογράφηση είναι εξαιρετική, ακολουθώντας, επίσης, το παιδικό μυθιστόρημα.
Πού θα το βρείτε: Κάισσα.
Τιμή: 20 ευρώ.

Εκπαιδευτικά/γνώσεων

Κυκλοφοριακή αγωγή (7+)
Το παιχνίδι βάζει τα παιδιά στη θέση του οδηγού και τα καλεί να μεταφέρουν με ασφάλεια τον επιβάτη τους στην έξοδο. Μέσω της τριβής με τους κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής, τα παιδιά μαθαίνουν να λειτουργούν καλύτερα ως πεζοί, αποκτώντας μεγαλύτερη εξοικείωση με πινακίδες, σήματα και φανάρια οδικής κυκλοφορίας.
Πού θα το βρείτε: Perfect Toys.
Τιμή: 12 ευρώ. 

Fauna (8+)
Το παιχνίδι αποτελείται κατά κύριο λόγο από 180 κάρτες διπλής όψης με ζώα. Σε κάθε γύρο οι παίχτες καλούνται να βρουν για ένα ζώο στοιχεία όπως ύψος, βάρος, μέρη που απαντάται, διατροφικές συνήθειες. Ο παίχτης του οποίου η εκτίμηση είναι πλησιέστερα στην πραγματικότητα κερδίζει βαθμούς, ενώ το στοιχείο στο οποίο αναφέρεται κάποιος δεν μπορεί να επιλεγεί από έναν τρίτο. Οι βαθμοί σημειώνονται σ'ένα ταμπλό, το οποίο χρησιμοποιείται και για τις μαντεψιές της γεωγραφικής προέλευσης των ζώων. Οι κάρτες είναι υπέροχα εικονογραφημένες και πρακτικά λειτουργούν και ως μια εγκυκλοπαίδεια ζώων, πέρα από το παιχνίδι.
Πού θα το βρείτε: Μπορείτε να το παραγγείλετε από εδώ ηλεκτρονικά 
Τιμή: 34 ευρώ.

Περισσότερα θέματα για παιδιά εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)