Φτιάξτε εύκολα με τα παιδιά υπέροχες χριστουγεννιάτικες κάρτες!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

Κάρτες με σχέδια από washi-tapes

Οι αυτοκόλλητες ταινίες washi δίνουν τη δυνατότητα να δημιουργήσετε απίθανα σχέδια στις χριστουγεννιάτικες κάρτες σας, όπως αυτά της φωτογραφίας. Τέτοιες ταινίες θα βρείτε σε ορισμένα μαγαζιά με υλικά για χειροτεχνίες, όμως ακόμα πιο εντυπωσιακά σχέδια θα βρείτε και θα αγοράσετε από εδώ.

Κάρτα με στρογγυλό στεφάνι

Αν έχετε τρυπητήρια για χειροτεχνίες κάντε τρύπες, σε διάφορα μεγέθη, σε πολύχρωμα χαρτιά και κολλήστε τα στρογγυλά κομματάκια σε μία λευκή κάρτα έτσι ώστε να σχηματίζουν ένα γιορτινό στεφάνι! Για να γίνει, μάλιστα, το στεφάνι σας ολοστρόγγυλο μπορείτε πρώτα να το σχεδιάσετε με έναν διαβήτη. Κολλήστε στο πάνω μέρος του στεφανιού και μία κορδέλα με φιόγκο και η πανέμορφη κάρτα σας είναι έτοιμη!

Κάρτα με δακτυλομπογιές

Σχεδιάστε σε μία λευκή κάρτα τον κορμό ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου με μία κάθετη και πολλές οριζόντιες γραμμές και ζητήστε από τα παιδιά να του δώσουν χρώμα, βουτώντας τα δάχτυλά τους σε δακτυλομπογιές!

Κάρτα από ύφασμα και τσόχα

Αν έχετε περισσευούμενα κομμάτια από ύφασμα ή τσόχα μπορείτε να τα κόψετε σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου, με τη βοήθεια ενός ψαλιδιού χειροτεχνίας με «δοντάκια», και να τα κολλήσετε σε μονόχρωμες κάρτες. Μάλιστα, στην κορυφή τους μπορείτε να κολλήσετε όμορφα λαμπερά αυτοκόλλητα.

Κάρτα με πολύχρωμα κουμπιά

Απίστευτα απλή και εντυπωσιακή κάρτα, για την οποία θα χρειαστεί να σχεδιάσετε με ένα μαύρο μαρκαδοράκι τα «σχοινιά» από τα οποία θα κρέμονται οι «μπάλες»-κουμπιά. Στη συνέχεια, θα επιλέξετε μερικά όμορφα, πολύχρωμα κουμπιά και θα τα κολλήσετε στο τέλος του κάθε σχοινιού.

Κάρτα με κορδέλα

Μία ακόμα απλή ιδέα είναι με τρυπητήρια να κάνετε ευθείες τρύπες σε μία απλή κάρτα, μέσα από τις οποίες θα περάσετε μια όμορφη κορδέλα. Κάντε και έναν φιόγκο στην κορυφή για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα!

Κάρτα ελαφάκι

Σε μία μονόχρωμη καφέ κάρτα τα παιδιά πρέπει να σχεδιάσουν το περίγραμμα της παλάμης τους. Στη συνέχεια θα κόψουν με ένα ψαλίδι το περίγραμμα αυτό και θα το διακοσμήσουν όπως στη φωτογραφία για να προκύψει ένα ελαφάκι! Με μαύρο μαρκαδόρο χρωματίστε τα πέλματα, το μάτι είναι αυτοκόλλητο, τα κέρατα είναι από διακοσμητικό σύρμα πίπας και μία κόκκινη φουντίτσα έχει τοποθετηθεί στη μύτη.

Κάρτα με 3D σχέδια

Για την κάρτα αυτή θα χρειαστεί λίγο περισσότερος χρόνος και πολλά φύλλα χαρτιού χειροτεχνίας. Το πρώτο πράγμα που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να σχεδιάσετε με ένα μολύβι τα φύλλα (σε πράσινο χαρτί χειροτεχνίας), τα οποία στη συνέχεια θα κόψετε με ένα ψαλίδι (για το σχέδιο με το στεφάνι θα χρειαστείτε περίπου 50 φύλλα). Για το σχέδιο με τα αλεξανδρινά λουλούδια, διπλώστε ένα κόκκινο τετράγωνο χαρτί χειροτεχνίας στη μέση και ξανά στη μέση. Με ένα μολύβι σχεδιάστε το λουλούδι: Η βάση του λουλουδιού θα πρέπει να είναι κατά μήκος των διπλωμένων γονιών του χαρτιού. Με το ψαλίδι κόψτε το πέταλο, αλλά όχι τη διπλωμένη γωνία και ανοίξτε το για να πάρει σχήμα λουλουδιού. Κάντε το ίδιο μερικές ακόμα φορές για να έχει το λουλούδι σας «στρώσεις».
Κολλήστε είτε τα φύλλα είτε τα πέταλα του λουλουδιού στις κάρτες σας, όπως στη φωτογραφία, με υγρή κόλλα στιγμής. Για τα φύλλα του λουλουδιού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εμπριμέ κορδέλες, π.χ. από συσκευασία δώρου.
Τέλος, τόσο για τα φύλλα όσο και για τα λουλούδια θα χρειαστείτε μερικά αυτοκόλλητα σε μορφή κρυστάλλου.

Περισσότερα χριστουγεννιάτικα θέματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)