Φτιάξτε μόνοι σας χριστουγεννιάτικα δέντρα με κορμούς ή κλαδιά

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Αν βρίσκετε την ιδέα ενός έλατου κατασκευασμένου από παλέτες πολύ ...προχωρημένη για τα γούστα σας ή για το γενικό ύφος του σπιτιού αλλά εκείνη ενόςξύλινου χριστουγεννιάτικου δέντρου σας αρέσει, φτιάξτε το από κλαδιά, μικρούς κορμούς ή ξύλα θάλασσας.

Ανάλογα με το μέγεθος και το σημείο που θα βρίσκεται ένα τέτοιο δέντρο, θα του δώσετε όποιαμορφή εσείς θέλετε, στερεώνοντας τα ξύλα στοντοίχο σε σχήμα έλατου ή σχηματίζοντας ένα κανονικό δέντρο που θα στηρίξετε σε μια βάση, βάφοντας τα ξύλα ή διατηρώντας την φυσική τους όψη,πλαισιώνοντάς το μόνο με χριστουγεννιάτικαφωτάκια ή και στολίδια,  δίνοντας στο σύνολο την απόχρωση και το γενικό ύφος που ταιριάζει στονχώρο που θα το στολίσετε.

Είναι εξαιρετικά εντυπωσιακάκαι πρωτότυπα, θα προσαρμοστούν τόσο σε χώρους κλασσικούς αλλά και μοντέρνουύφους, ανάλογα με τον τρόπο που θα τα στολίσετε, ιδανικά για σπίτια που κυριαρχεί γενικά το ξύλο και φυσικά για εξοχικά.

Όπου χρειάζεται να ενώσετε τα ξύλα μεταξύ τους σε μικρές και μεσαίες κατασκευές θα το κάνετε είτε με καρφιά είτε με κόλλα για ξύλο, ενώ για μεγαλύτεραδέντρα ο καλύτερος τρόπος είναι να τρυπήσετε το κάθε ένα στο σημείο που χρειάζεται ανάλογα με το μήκος του και από τις τρύπες όλων των κομματιών να περάσετε μια λεπτή σιδερένια βέργαπου θα τα συγκρατεί μεταξύ τους στην σωστή θέση. Στις μικρότερες κατασκευές αν τις συναρμολογήσετε με αυτόν τον τρόπο, αντί για βέργα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καισπάγγο/σκοινί, ένα καλάμι ή κι ένα λεπτό και ίσιο κομμάτι ξύλου.   

Και φυσικά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και μικρά ξυλαράκια μπορείτε να φτιάξετε πολύ όμορφες "μινιατούρες" δέντρων ή ξύλινα στολίδια για το κανονικό σας έλατο ή για οποιαδήποτε χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

















































































Περισσότερα χριστουγεννιάτικα θέματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)