Πού να πάτε διακοπές φέτος τα Χριστούγεννα

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Τα καλά νέα είναι πολλά: κατ’ αρχάς, έμεινε λιγότερο από ένας μήνας για τα Χριστούγεννα – και τα μελομακάρονα. Δεύτερον, τα Χριστούγεννα φέτος «πέφτουν» Πέμπτη, επομένως προκύπτει ένα ωραιότατο τετραήμερο που, αν είχε φωνή, θα σας ικέτευε να το εκμεταλλευτείτε. Τρίτον, ελέω οικονομικής κρίσης, οι τιμές των ξενοδοχείων αλλά και της βενζίνης -που την περίοδο των παχιών αγελάδων ήταν απλησίαστες- έχουν πέσει αισθητά. Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, για εσάς πληροφορίες για τέσσερις εγχώριους προορισμούς ιδανικούς για χριστουγεννιάτικες αποδράσεις και κατάλληλους για όλη την οικογένεια – με έμφαση στα νεαρότερα μέλη της- και βρήκαμε τις καλύτερες προσφορές για φτηνή διαμονή.

Δράμα: το χωριό του Άι Βασίλη ζωντανεύει στην Ονειρούπολη

Γιατί να πάτε: Στις 7 Δεκεμβρίου, η Ονειρούπολη Δράμας  ανοίγει τις χριστουγεννιάτικες πύλες της στο κοινό και το πάρτι αρχίζει. Έως τις 4 Ιανουαρίου, ο Δημοτικός Κήπος και η Πλατεία Ελευθερίας μεταμορφώνονται σε πραγματικό χωριό του Άη Βασίλη με πλήθος δωρεάν εκδηλώσεων και πολλούς καλεσμένους. (δείτε εδώ το φετινό πρόγραμμα εκδηλώσεων).
Πού να μείνετε: Μόλις 9 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη, στο Δοξάτο Δράμας, μπορείτε να κλείσετε  οικογενειακό δωμάτιο για τέσσερις διανυκτερεύσεις, χωρίς πρωινό, στο Ξενοδοχείο Αλέξανδρος, με 280 ευρώ. Σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από το κέντρο της Δράμας, βρίσκεται επίσης το Hotel Kouros. Τις ημέρες των γιορτών, μπορείτε να κλείσετε δωμάτιο για τέσσερα άτομα, με πρωινό, στα 400 ευρώ.

Τρίκαλα: μαγικά Χριστούγεννα με τα ξωτικά

Γιατί να πάτε: Μόλις 320 χιλιόμετρα από την Αθήνα, 220 από την Θεσσαλονίκη και μια ανάσα από τα Μετέωρα, τα Τρίκαλα -ακόμα πιο γραφικά τον χειμώνα- είναι μια πόλη που αξίζει να επισκεφτείτε τα Χριστούγεννα. Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, στον παλιό «Μύλο του Ματσόπουλου», στα κέντρο της πόλης, η μαγεία των Χριστουγέννων ζωντανεύει. Ο «Μύλος των Ξωτικών» είναι μια από τις κορυφαίες θεματικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα που τα παιδιά θα λατρέψουν. Το πάρκο περιλαμβάνει παγοτσουλήθρες, τρενάκια, νεραϊδόσπιτα κ.α., ενώ πολλά ξωτικά περιμένουν να ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους. Ο «Μύλος των Ξωτικών» έχει δωρεάν δράσεις, αλλά και συμφέρουσες προσφορές συμμετοχής - μάθετε περισσότερα εδώ
Πού να μείνετε: 20 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης των Τρικάλων, στην Καλαμπάκα, βρίσκεται το Hotel Meteora, λίγων αστέρων μεν, αλλά οι κριτικές μιλούν για «πολύ ωραία θέα». Αν βιαστείτε, θα προλάβετε να κλείσετε διαμονή εδώ με 240 ευρώ, για τέσσερις διανυκτερεύσεις (από Πέμπτη 24/12 έως Κυριακή 28/12) για 2 ενήλικες και 2 παιδιά. Με 320 ευρώ, για τις ίδιες ημερομηνίες και αριθμό ατόμων, μπορείτε να φιλοξενηθείτε στον Ξενώνα Αρσένη, που βρίσκεται επίσης στην Καλαμπάκα.  Κάντε την κράτησή σας από εδώ

Πήλιο: σκι μέσα στο δάσος με φόντο το Αιγαίο

Γιατί να πάτε: Το Πήλιο είναι πανέμορφο όλες τις εποχές του χρόνου. Αν επιλέξετε να το επισκεφτείτε Χριστούγεννα, ιδανική επιλογή διασκέδασης για όλη την οικογένεια αποτελεί το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου Αγριόλευκες στα Χάνια  που απέχει 2 χιλιόμετρα από τον οικισμό των Χανίων. Οι πίστες αυτού του χιονοδρομικού κέντρου φημίζονται για το μοναδικό φυσικό τους περιβάλλον, αφού προσφέρουν στους επισκέπτες τη μοναδική ευκαιρία, κάνοντας σκι, να απολαύσουν διαδρομές ανάμεσα στις οξιές, τις αγριόλευκες και τις καστανιές με θέα το Αιγαίο. Για τους λιλιπούτιους επισκέπτες, λειτουργεί σχολή σκι και snowboard, με ειδικά τμήματα για παιδιά από 3 ετών.
Πού να μείνετε: Μπορείτε να μείνετε στο ψηλότερο χωριό του ανατολικού Πηλίου, τον πανέμορφο και καταπράσινο Κισσό, που απέχει από τα Χάνια λιγότερο από 2 χιλιόμετρα. Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια Μύρτιλλο στον Κισσό προσφέρουν τετραήμερη διαμονή για 2 ενήλικες και 2 παιδιά, συμπεριλαμβανομένου πρωινού, με μόλις 200 ευρώ, αν κάνετε την κράτησή σας από εδώ  . Επίσης σε απόσταση αναπνοής από τα Χάνια, βρίσκεται το χωριό – highlight του Πηλίου: η γραφική Μακρινίτσα με την θέα που σε κάνει να χάσκεις. Ο πετρόκτιστος ξενώνας «Αρχοντικό της Βασιλικής», με 360 ευρώ για τέσσερις διανυκτερεύσεις, είναι ό, τι πιο οικονομικό θα βρείτε εκεί . Κρατήστε από εδώ δωμάτιο, για να προλάβετε.

Καρπενήσι: χριστουγεννιάτικος χιονοπόλεμος στο Βελούχι

Γιατί να πάτε: Το Καρπενήσι βρίθει επιλογών: πανέμορφα χειμωνιάτικα μονοπάτια και μικρά χωριουδάκια στα πέριξ, γραφικές διαδρομές ανάμεσα στα πετρόκτιστα σπίτια της πόλης και χιονοδρομικό κέντρο με πίστες για μεγάλους και μικρούς, σε απόσταση αναπνοής από την πόλη. Πιο συγκεκριμένα, το Χιονοδρομικό Κέντρο στο Βελούχι  - 12 χιλιόμετρα μακριά από το Καρπενήσι- βρίσκεται σε υψόμετρο 1849 μέτρων και διαθέτει δέκα πίστες διαφορετικών βαθμών δυσκολίας.
Πού να μείνετε: Σε γενικές γραμμές, το Καρπενήσι θεωρείται ακριβός προορισμός. Αν σπεύσετε, θα προλάβετε να κλείσετε σχετικά οικονομικό δωμάτιο σε μία από τις δύο ακόλουθες επιλογές. Το Avaris Hotel, ξενοδοχείο 5 αστέρων μέσα στην πόλη, προσφέρει  για τις ημέρες των διακοπών (Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Φώτα) τρεις διανυκτερεύσεις για τέσσερα άτομα και πρωινό, με 289 ευρώ. Επιπλέον λόγος να το προτιμήσετε: το ξενοδοχείο προσφέρει και παιδότοπο. Επίσης μέσα στο Καρπενήσι, βρίσκεται το ξενοδοχείο Ελβετία , στο οποίο μπορείτε να μείνετε τις ημέρες των Χριστουγέννων (τέσσερις διανυκτερεύσεις, συν πρωινό) με 340 ευρώ. Εδώ μπορείτε να κάνετε κράτηση.

Περισσότερα χριστουγεννιάτικα θέματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)