Ζώα χαμένα πίσω από τα κάγκελα...

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Η θλιβερή συλλογή φωτογραφιών που ακολουθεί μας λέει την ιστορία ενός ζωολογικού κήπου στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο Βερολίνο, το παράδειγμα του οποίου ακολουθούν και τόσοι άλλοι ανά τον κόσμο. Ο Γερμανός φωτογράφος Elias Hassos, (eliashassos.de) με όπλο του τη φωτογραφική του μηχανή, αιχμαλωτίζει τη λύπη των ζώων τα οποία είναι αναγκασμένα να περνούν ολόκληρη τη ζωή τους…. στο ίδιο σημείο. Σ’ αυτό της αιχμαλωσίας. 
zoo1
Το έργο που παρουσιάζεται παρακάτω, παρουσιάστηκε στο Γερμανικό περιοδικό της Greenpeace, συνοδευόμενο από ένα άρθρο που έφερνε στο προσκήνιο την αναγκαιότητα ριζικής αλλαγής των ζωολογικών κήπων.
zoo2
Για αιώνες ολόκληρους, φυλακίζουμε ζώα όλων των ειδών σε μικρά κλουβιά, μόνο και μόνο για την ψυχαγωγία μας. Σήμερα, όλο και περισσότεροι επισκέπτες νιώθουν συμπόνια προς τα αιχμάλωτα ζώα, κάτι τέτοιο όμως σαφώς και δεν αρκεί. 
zoo3
Το project, είναι γροθιά στο στομάχι. Ίσως μπορεί να χρειαζόμαστε τους ζωολογικούς κήπους για εκπαιδευτικούς – ερευνητικούς λόγους, καθώς επίσης και για να προστατεύσουμε ζώα που απειλούνται με εξαφάνιση, όμως ένα είναι σίγουρο. Ο τρόπος λειτουργίας τους πρέπει να αλλάξει και γρήγορα μάλιστα. Την επόμενη φορά που θα επισκεφθείτε έναν τέτοιο χώρο… θυμηθείτε αυτά τα πρόσωπα… 
zoo4

zoo5

zoo6

zoo7

zoo9

zoo10

zoo12

zoo13

zoo14
Περισσότερα θέματα με ζώα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)