Πρωτότυπες χριστουγεννιάτικες κατασκευές για παιδιά

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

Χριστουγεννιάτικες δαχτυλόκουκλες!

Τι θα χρειαστείτε:
Κομμάτια τσόχας σε ασορτί χρώματα (κόκκινο, μαύρο, λευκό, καφέ και μπεζ)
Ψαλίδι
Λευκό χοντρό χαρτί χειροτεχνίας (για το σώμα της δαχτυλόκουκλας)
Υγρή κόλλα στιγμής
Ξύλινα μπαλάκια χειροτεχνίας (για το κεφάλι της κάθε δαχτυλόκουκλας)
Ανεξίτηλα μαρκαδοράκια σε διάφορα χρώματα (π.χ. μαύρο, κόκκινο)
Άλλα διακοσμητικά όπως μικρά κουμπιά, νήμα, μικρά πομ-πομ, μικρά κλαδάκια
Πολύχρωμους μαρκαδόρους
Τι θα κάνετε:
Κόψτε φαρδιές λωρίδες από το χαρτί χειροτεχνίας, τόσο ώστε να καλύπτει τα δάχτυλά σας στο ύψος και στο πάχος και κάντε με αυτό ρολάκια, έτσι ώστε να αγκαλιάζει τα δάχτυλά σας. Χρωματίστε το, ανάλογα με τη δαχτυλόκουκλα που θα φτιάξτε (π.χ. κόκκινο για τον Άη Βασίλη). Ξεκινήστε να το «ντύνετε», πάλι ανάλογα με τη δαχτυλόκουκλα που θα φτιάξετε, με την τσόχα, την οποία θα κόβετε σε κομματάκια και θα κολλάτε με την υγρή κόλλα στιγμής. Φτιάξτε το σκουφί του Άη Βασίλη και κολλήστε το στο ξύλινο μπαλάκι, φτιάξτε κέρατα για τον τάρανδο και χέρια για τον χιονάνθρωπο και κολλήστε τα όπως στη φωτογραφία. Το κεφάλι θα κολλήσει στο σώμα της δαχτυλόκουκλας, επίσης, με την υγρή κόλλα.
Στολίστε τις δαχτυλόκουκλες με τα διακοσμητικά που έχετε, όπως εσείς προτιμάτε και... ώρα για χριστουγεννιάτικο κουκλοθέατρο!
Πηγή: www.parents.com

Φωτεινός χιονάνθρωπος

Τι θα χρειαστείτε:
Άδεια μεγάλα πλαστικά δοχεία (π.χ. από αποστειρωμένο νερό)
Μαύρο και πορτοκαλί χοντρό χαρτί χειροτεχνίας
Υγρή κόλλα στιγμής
Μάλλινο κουβάρι (ό,τι χρώμα θέλετε)
Κόκκινη μπογιά
Πινέλο
Μαχαίρι - Ψαλίδι
Χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια με μπαταρία
Τι θα κάνετε:
Από το μαύρο χαρτί χειροτεχνίας κόψτε τα μάτια και το στόμα του χιονάνθρωπου. Από το πορτοκαλί χαρτί χειροτεχνίας κόψτε τη μύτη σε σχήμα καρότου. Κολλήστε τα χαρακτηριστικά αυτά του προσώπου με υγρή κόλλα, με τη μύτη να προεξέχει από το δοχείο. Με τη μπογιά «κοκκινίστε» τα μάγουλα του χιονάνθρωπου.
Με λίγο μαύρο χαρτί χειροτεχνίας που θα έχει περισσέψει και το κόκκινο μάλλινο νήμα φτιάξτε για τον χιονάνθρωπο «αυτάκια» για το κρύο. Κολλήστε μερικά κομμάτια μαλλιού στα δύο άκρα μιας λεπτής λωρίδας από το χαρτί και στη συνέχεια κολλήστε τα «αυτάκια» στο δοχείο, όπως στη φωτογραφία.
Τέλος, βάλτε από το στόμιο του δοχείου τα λαμπιόνια. Αν δεν βρείτε λαμπιόνια με μπαταρία, αλλά ηλεκτρικά, μπορείτε να ανοίξετε μία τρύπα στην «πλάτη» του δοχείου, ώστε να βγαίνει από εκεί το καλώδιο που θα πηγαίνει στην πρίζα. Ο φωτεινός χιονάνθρωπος είναι έτοιμος!

Τσόχινο δεντράκι για να στολίζει και να ξεστολίζει το παιδί

Τι θα χρειαστείτε:
1 μέτρο πράσινη τσόχα
Μικρότερα κομμάτια τσόχας σε διάφορα χρώματα (τουλάχιστον 20)
Αυτοκόλλητη ταινία διπλής όψης
Υγρή, ισχυρή κόλλα
Ψαλίδι
Τι θα κάνετε:
Κόψτε την πράσινη τσόχα τριγωνικά, σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου. Κολλήστε το χαμηλά στον τοίχο, στο ύψος του παιδιού, χρησιμοποιώντας την αυτοκόλλητη ταινία διπλής όψης. Από τα πολύχρωμα κομμάτια τσόχας επιλέξτε ποια θα χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε με αυτά τα «δώρα» που θα τοποθετηθούν στα πόδια του δέντρου. Κόψτε τα και κολλήστε πάνω τους πολύχρωμες λωρίδες ώστε να μοιάζουν με δώρα. Όταν έχετε φτιάξει 4-5 δώρα κολλήστε τα στη βάση του δέντρου, με την υγρή κόλλα, όπως στη φωτογραφία.
Στη συνέχεια κόψτε τα υπόλοιπα πολύχρωμα κομμάτια τσόχας σε σχήμα «στολιδιού» για το δέντρο και δώστε τα στο παιδί, για να στολίσει με αυτά το δέντρο όπως προτιμά: Η τσόχα κολλά πάνω στην τσόχα, οπότε το παιδί μπορεί να στολίζει και να ξεστολίζει το δέντρο του όσες φορές θέλει! Απίθανη ιδέα για να γεμίσετε τον ελεύθερο χρόνο του;

Γιορτινά μαγνητάκια

Τι θα χρειαστείτε:
Πολλά καπάκια από γυάλινα μπουκάλια
Ταμπόν με μελάνι
Ανεξίτηλα μαρκαδοράκια
Διαφανές αυτοκόλλητο χαρτί (αυτό που «ντύνουμε» τα βιβλία)
Τρυπητήρι διαμέτρου 25,4mm
Κόλλα
Μικρά μαγνητάκια
Αποκόμματα από χαρτί περιτυλίγματος ή φωτογραφίες
Λευκές κόλλες χαρτί
Τι θα κάνετε:
Για το μαγνητάκι με τα σχέδιο της δαχτυλομπογιάς, βάλτε τα παιδιά να βουτήξουν τα δάχτυλά τους στο ταμπόν με το μελάνι και χρησιμοποιήστε μαρκαδοράκια. Αφήστε τη ζωγραφιά να στεγνώσει για μερικά λεπτά. Μετά καλύψτε την με ένα μικρό τετράγωνο κομμάτι από το διαφανές αυτοκόλλητο χαρτί. Στη συνέχεια τρυπήστε με το τρυπητήρι και κολλήστε το μικρό κυκλικό χαρτί με υγρή κόλλα στο εσωτερικό από το καπάκι. Στην εξωτερική πλευρά από το καπάκι κολλήστε ένα μικρό μαγνητάκι. Μπορείτε να φτιάξετε και μαγνητάκια με μικρές φωτογραφίες, αρκεί να κολλήσετε την φωτογραφία πάνω σε λευκό χαρτί και από πάνω της ένα κομμάτι αυτοκόλλητο χαρτί και μετά να τρυπήσετε με το τρυπητήρι.
Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία με όλα τα μαγνητάκια: Κολλήσετε το στρογγυλό χαρτάκι στο εσωτερικό από το καπάκι και το μαγνητάκι στο εξωτερικό.
Πηγή: www.parents.com

Η πιο εύκολη και όμορφη χριστουγεννιάτικη κάρτα

Τι θα χρειαστείτε:
Χοντρές κόλλες χαρτιού χειροτεχνίας στο χρώμα που προτιμάτε (στη φωτογραφία έχουν χρησιμοποιηθεί παλ χρώματα)
Υγρή κόλλα στιγμής
Κουμπιά (σε ό,τι χρώμα προτιμάτε)
Κορδέλες σε χρώματα ασορτί με τα χαρτιά
Μικρό τρυπητήρι
Έγχρωμα λεπτά χαρτιά χειροτεχνίας (για τις λεπτομέρειες στα σχέδια)
Ψαλίδι
Τι θα κάνετε:
Σε αυτή την πανεύκολη κατασκευή τα λευκά κουμπιά επιστρατεύονται για να δημιουργήσουν έναν χιονάνθρωπο, τα πράσινα για ένα πράσινο στεφάνι και τα κόκκινα για τους καρπούς από ένα γκι! Για να φτιάξετε τις κάρτες απλά διπλώστε τις χοντρές κόλλες χαρτιού στα δύο και κάντε από μία τρυπούλα στο πάνω μέρος, για να περαστεί η κορδέλα. Στη συνέχεια κολλήστε με υγρή κόλλα τα επιμέρους στοιχεία, όπως στη φωτογραφία.
Τις κάρτες μπορείτε να τις χαρίσετε ή να τις κρεμάσετε στο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Αλλά μην ξεχάσετε να γράψετε και από μία ευχή!

Περισσότερα χριστουγεννιάτικα θέματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)