Ρόλοι που έγραψαν ιστορία και θα παίζονταν από άλλους ηθοποιούς

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

Ρόλοι που έγραψαν ιστορία θα παίζονταν από άλλους

Διάσημοι ηθοποιοί που παραλίγο να πρωταγωνιστήσουν σε μεγάλες παραγωγές

Είτε λόγω υποχρεώσεων, είτε γιατί δεν οσμίστηκαν την επιτυχία, είτε για δικούς της προσωπικούς λόγους πολλοί είναι οι σταρ του Χόλιγουντ που άφησαν κάποιους ρόλους για τον επόμενο πρωταγωνιστή. 

Υπάρχουν βέβαια και οι περιπτώσεις που οι σκηνοθέτες ή οι παραγωγοί τούς «έβλεπαν» σε άλλο ρόλο από αυτόν που τελικά ενσάρκωσαν. Όπως και να 'χει πάντως, ποιος δεν θα ήθελε να είναι από μία μεριά και να δει τις αντιδράσεις τους όταν έβλεπαν τις συγκεκριμένες ταινίες να χτυπάνε «κόκκινο» και τους κεντρικούς χαρακτήρες να περνάνε στη κινηματογραφική αθανασία. 

Παρόλα αυτά, οι ηθοποιοί που ακολουθούν έκαναν μεγάλη καριέρα παρά το γεγονός ότι δεν συμμετείχαν τελικά στις συγκεκριμένες παραγωγές, οι οποίες έμελλε να γίνουν ορόσημα στην κινηματογραφική ιστορία.

Σε κάνει πάντως να αναρωτιέσαι πώς θα ήταν ο ρόλος αν είχε τελικά ενσαρκωθεί από την πρώτη επιλογή των παραγωγών...

Τζακ Νίκολσον, «The Godfather»



Στο «The Godfather» ο Αλ Πατσίνο δεν ήταν η πρώτη επιλογή. Το 2004 ο Νίκολσον παραδέχθηκε ότι είχε απορρίψει το ρόλο του Μάικλ Κορλεόνε, αφήνοντάς τον για τον Αλ Πατσίνο. Ο λόγος ήταν -όπως είχε πει- ότι δεν ήταν «δικός» του ο ρόλος. «Τότε πίστευα ότι οι Ινδιάνοι πρέπει να κάνουν τους Ινδιάνους και οι Ιταλοί τους Ιταλούς. Υπήρχαν πολλοί ηθοποιοί που θα μπορούσαν να παίξουν τον Μάικλ, ανάμεσά τους και εγώ, αλλά ο Αλ Πατσίνο ''ήταν'' ο Μάικλ Κορλεόνε».

Αλ Πατσίνο, «Star Wars»



Ο Αλ Πατσίνο θεώρησε ότι είχε καθιερωθεί ως Μάικλ Κορλεόνε στο «Νονό» κι έτσι απέρριψε τον ρόλο του Χάρισον Φορντ στη ταινία «Star Wars». Ο δημοφιλής ηθοποιός είχε τους ενδοιασμούς του για το κατά πόσο θα «περνούσε» ως Χαν Σόλο, γι' αυτό και είπε τελικά το μεγάλο «όχι». 

Τζον Τραβόλτα, «Forrest Gump»



Ο Τζον Τραβόλτα δεν ήθελε με τίποτα να υποδυθεί τον Φόρεστ Γκαμπ. Μάλιστα, ο Τομ Χανκς όχι μόνο πρώτη επιλογή δεν ήταν, αλλά ούτε καν δεύτερη, καθώς μετά τον Τραβόλτα, ακολούθησε ο Μπιλ Μάρεϊ και ο Τσέβι Τσέις. Τουλάχιστον, ο Τραβόλτα είχε το σθένος να παραδεχτεί εκ των υστέρων ότι η κίνησή του αυτή ήταν μέγα λάθος. Όσο για τον Μπιλ Μάρεϊ είχε δηλώσει ότι ο συγκεκριμένος ρόλος δεν τον ενδιέφερε ενώ είπε ότι δεν έχει παρακολουθήσει την ταινία. 

Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, «American Psycho»



Του προσέφεραν ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό για να υποδυθεί έναν κατά συρροή δολοφόνο. Όμως ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο δεν συγκινήθηκε. Αρχικά είχε εκφράσει ενδιαφέρον για το σενάριο, το στούντιο είχε βγάλει και σχετική ανακοίνωση ότι ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο θα πρωταγωνιστήσει. Τελικά θεώρησε ότι οι φαν του Τιτανικού θα τον αποκήρυτταν και αρνήθηκε να παίξει. Έπειτα ακολούθησαν ηχηρά «όχι» από τους Έντουαρντ Νόρτον, Τζόνι Ντεπ, Μπρατ Πιτ και Γιούαν ΜακΓκρέγκορ για να καταλήξει ο ρόλος στα χέρια του Κρίστιαν Μπέιλ.

Κρίστιαν Μπέιλ, «James Bond»



Ο πρωταγωνιστικός του ρόλος στο «American Psycho» τον έκανε να μην βλέπει με καλό μάτι το ρόλο του Τζέιμς Μποντ όταν έληξε το συμβόλαιο του Πιρς Μπρόσναν. Εκπρόσωπος του ηθοποιού είχε δηλώσει πως ο Μπέιλ δεν ήθελε να δεσμευτεί με κάτι τόσο βρετανικό. Έτσι ο ρόλος πήγε στον Ντάνιελ Κρεγκ.

Ματ Ντέιμον, «The Dark Knight»


Απέρριψε το ρόλο του Χάρβεϊ Ντεντ στην ταινία, γιατί είχε ήδη υποχρεώσεις σε άλλη παραγωγή. Το ρόλο πήρε τελικά ο Άαρον Έκχαρτ.

Αντζελίνα Τζολί, «Gravity»



Η Αντζελίνα Τζολί προσπέρασε την ευκαιρία να παίξει στην ταινία «Gravity» μετά από παρότρυνση του μάνατζερ της ο οποίος είδε την πόρτα της εξόδου που μετά από αυτή την ατυχή συμβουλή. Ο ρόλος τελικά πήγε στη Σάντρα Μπούλοκ. Η ταινία έλαβε 10 υποψηφιότητες για Όσκαρ, μεταξύ των οποίων για Καλύτερη Ταινία και Α' Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της Μπούλοκ, ενώ κέρδισε το Όσκαρ Σκηνοθεσίας και άλλα έξι αγαλματίδια σε τεχνικές κατηγορίες. Βραβεύτηκε επίσης με τη Χρυσή Σφαίρα Σκηνοθεσίας. Σίγουρα μετά από αυτό η Ατζελίνα Τζολί θα χτυπούσε το κεφάλι της στο τοίχο.

Μισέλ Φάιφερ, «Basic Instinct» και «Pretty Woman»




Όχι έναν άλλα δύο μεγάλους ρόλους αρνήθηκε η Μισέλ Φάιφερ. Εκείνον της πρωταγωνίστριας τόσο στο «Βασικό Ένστικτο» όσο και στο «Pretty Woman». Για την πρώτη περίπτωση, στην οποία επελέγη τελικά η Σάρον Στόουν, ο ρόλος είχε πολλές γυμνές σκηνές που η Φάιφερ είχε πει ότι τις σιχαίνεται ενώ παράλληλα ντρεπόταν και τον πατέρα της. Όσο για το δεύτερο «όχι» της, ρόλο στον οποίο είδαμε τελικά την Τζούλια Ρόμπερτς, είχε πει ότι δεν της πολυάρεσε το ύφος του σεναρίου. 

Γουίλ Σμιθ, «The Matrix»




Κι όμως, πριν ο Κιάνου Ριβς σφραγίζει τον ρόλο του σωτήρα της ανθρωπότητας στο εκπληκτικό «Matrix», το Χόλιγουντ ζήτησε από τον Γουίλ Σμιθ να ενσαρκώσει τον ρόλο. Αντίθετα με άλλους ηθοποιούς που απέρριψαν θρυλικούς ρόλους, ο Γουίλ Σμιθ επέμεινε στην απόφασή του ότι έκανε τη σωστή επιλογή, θεωρώντας πως ο ρόλος δεν του ταίριαζε.

Ντένζελ Ουάσιγκτον, «Se7en»



Ο Ντένζελ Ουάσιγκτον μπορούσε να πάρει το ρόλο του ντεντέκτιβ Ντέιβιντ Μάιλς, αλλά αρνήθηκε γιατί προτίμησε να δουλέψει στο θρίλερ «Ο διάβολος σε μπλε φόρεμα». Παραδέχθηκε ότι όταν είδε την ταινία το μετάνιωσε και λίγο «ζήλεψε» τον Μπραντ Πιτ. 

Μελ Γκίμσον, «The Terminator»



Ο ρόλος του Σβαρτσενέγκερ στη ταινία «The Terminator»  είναι ο χαρακτηριστικότερος ρόλος στην καριέρα του. Κι όμως παραλίγο να τον χάσει αφού οι παραγωγοί είχαν κάτι άλλο στο μυαλό τους. Λίγο έλειψε να υπογράψει ο Μελ Γκίμπσον.

Αλ Πατσίνο - Ντάστιν Χόφμαν , «Jesus of Nazareth» 




Για μια ολόκληρη γενιά, ο Πάουελ ήταν ο Ιησούς! Ο Φράνκο Τζεφιρέλι αμφιταλαντευόταν για τον ρόλο του Θεανθρώπου ανάμεσα στον Αλ Πατσίνο και τον Ντάστιν Χόφμαν, με τον Πάουελ να έχει επιλεχθεί αρχικά ως πιθανός Ιούδας. Τα γαλανά του μάτια ωστόσο θα εξαφάνιζαν τον ανταγωνισμό και θα γινόταν το πλέον αναγνωρίσιμο ίσως πρόσωπο του Χριστού στα χρονικά. Μάλιστα ο Τζεφιρέλι του πρότεινε μάλιστα να μην ανοιγοκλείνει τα μάτια του καθ' όλη τη διάρκεια της τηλεοπτικής σειράς, για να μεταφέρει έναν αέρα μεσσιανικής πνευματικότητας. Το αποτέλεσμα ήταν ένας Ιησούς περισσότερο θείος παρά ανθρώπινος.

Περισσότερα κινηματογραφικά αφιερώματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)