Οι επικηρυγμένοι από το FBI εγκληματίες του διαδικτύου

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

Οι επικηρυγμένοι από το FBI εγκληματίες του διαδικτύου

Οι περιβόητοι κακοποιοί του πληκτρολογίου

Καθώς το έγκλημα στον κυβερνοχώρο λαμβάνει διαστάσεις, το FBI «συνέθεσε» μια λίστα με τους επικηρυγμένους κακοποιούς του πληκτρολογίου. 

Στη λίστα με τους πιο επικίνδυνους εγκληματίες του διαδικτύου, φιγουράρουν πέντε αξιωματικοί από τον Απελευθερωτικό Στρατό της Κίνας και άλλα άτομα που δρουν ανεξάρτητα. 

Χάκερς του Απελευθερωτικού Στρατού Κίνας 



Εχουν απαγγελθεί συνολικά 31 κατηγορίες κατά πέντε μελών του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA)της Κίνας. Διώκονται, μεταξύ άλλων, για συνωμοσία, διάπραξη απάτης με υπολογιστή, κλοπή εμπορικών μυστικών και οικονομική κατασκοπεία.

Shaileshkumar P. Jain
Επικηρυγμένος για 20.000 δολάρια



Ο Shaileshkumar P. Jain είναι πολίτης των ΗΠΑ ο οποίος συνεργάζεται με τον κυβερνο-εγκληματία από τη Σουηδία Bjorn Daniel Sundin (ακολουθεί παρακάτω)

Ο Jain δημιούργησε ένα διεθνές σύστημα στο οποίο χρήστες από περισσότερες από 60 χώρες μπορούσαν να αγοράσουν περισσότερα από ένα εκατομμύριο προϊόντα ψευδούς λογισμικού. Ο ίδιος, μαζί με συνεργούς του, εξαπάτησε τα θύματα του μέσω ενός προγράμματος. 

Bjorn Daniel Sundin
Επικηρυγμένος για 20.000 δολάρια



Ο Bjorn Daniel Sundin είναι Σουηδός με «πλοκάμια» στην Ουκρανία ενώ συνεργάζεται και με τον Shaileshkumar P. Jain. Μαζί, σχεδίασαν την απάτη με τα ψευδή λογισμικά, ενώ τα θύματά τους δαπάνησαν περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια. Ο νεαρός διώκεται, μεταξύ άλλων, για απάτη και συνωμοσία. 

Alexandr Sergeyevich Bobnev
Επικηρυγμένος για 50.000 δολάρια



Ο Ρώσος Alexandr Sergeyevich Bobnev καταζητείται από το FBI για συνωμοσία, για διάπραξη απάτης μέσω υπολογιστή και ξέπλυμα χρήματος. Φέρεται να συμμετείχε σε ένα πρόγραμμα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες όταν κέρδισε πρόσβαση σε λογαριασμούς μεγάλης εταιρείας επενδυτικών υπηρεσιών. Μέσω της απάτης του, υπολογίζεται ότι καρπώθηκε περί τα 350.000 δολάρια. 

Carlos Enrique Perez-Melara
Επικηρυγμένος για 50.000 δολάρια



Δημιούργησε το spyware γνωστό και ως «Lover Spy». Ο Carlos Enrique Perez-Melara, από το Ελ Σαλβαδόρ, έτρεχε μια ιστοσελίδα η οποία επέτρεπε όσους ήταν σε σχέση να στείλουν στο σύντροφό τους μια ηλεκτρονική ευχετήρια κάρτα και καρπώνονταν εκείνος μια μικρή αμοιβή. Εις βάρος του Melara εκκρεμούν επτά κατηγορίες.

Noor Aziz Uddin
Επικηρυγμένος για 50.000 δολάρια



Ο Πακιστανός Noor Aziz Uddin, είναι ένας πρώην επιχειρηματίας τηλεπικοινωνιών και καταζητείται για πιθανή συμμετοχή του σε προγράμματα μέσω των οποίων εξαπατούσε ιδιώτες, εταιρείες και κυβερνητικούς φορείς.

Από το 2008 έως το 2012, ο Uddin φέρεται ότι έθεσε σε κίνδυνο συστήματα πληροφορικής που οδήγησε στην εξαπάτηση εκατοντάδων θυμάτων τα οποία συνολικά έχασαν το ποσό των 50 εκατομμυρίων δολαρίων.

Περισσότερα θέματα από τον κόσμο εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)