Tα 10 πιο πολυσυζητημένα θέματα του 2014 στο ίντερνετ

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Tα δέκα πιο πολυσυζητημένα θέματα του 2014 στο ίντερνετ, κατέγραψε το Τime με βάση τις εμφανίσεις τους και τους μοναδικούς επισκέπτες.Αναλυτικά η λίστα των θεμάτων που δημοσίευσε το Time έχει ως εξής:

1ο Οι γυμνές φωτογραφίες της Τζένιφερ Λόρενς και άλλων διάσημων
Τον Οκτώβριο του 2014 η δημοσιοποίηση των γυμνών φωτογραφιών της Τζένιφερ Λόρενς δε ταρακούνησε μόνο της δική της προσωπική ζωή αλλά και την εταιρεία – κολοσσό της τεχνολογίας, Apple. Ο λόγος; Το γεγονός πως ένας χάκερ κατάφερε να «σπάσει» τον λογαριασμό της στο cloud και να έχει πρόσβαση στις προσωπικές της φωτογραφίες.
Ακολούθησαν διαρροές από προσωπικές στιγμές και άλλων δημόσιων προσώπων. Η ηθοποιός μιλώντας σε συνέντευξη της δήλωσε «Hμουν τόσο φοβισμένη… Δεν ήξερα πως θα επηρεάσει την καριέρα μου. Είμαι δημόσιο πρόσωπο, είμαι ηθοποιός, αυτό όμως δεν σημαίνει πως πήγαινα γυρεύοντας για να γίνει αυτό. Είναι το σώμα μου και θα έπρεπε να είναι επιλογή μου». Από την πλευρά της η Apple έσπευσε να καθησυχάσει τους πελάτες της πως δεν υπάρχει κίνδυνος ή κάποιο κενό στην ασφάλεια του συστήματος, πληρώνοντας βέβαια το “celebrity photo leaks” με μεγάλη πτώση της μετοχή της.
2ο Ένας τσακωμός στο ασανσέρ
Τον περασμένο Μάιο πραγματοποιήθηκε το MET Gala. Αυτή τη χρονιά, όμως, δεν τράβηξαν το ενδιαφέρον ούτε οι παρουσίες, ούτε τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν, αλλά ο καυγάς του Jay Z με την αδερφή της γυναίκας του. Σύμφωνα με το βίντεο μέσα από το ασανσέρ, ο ράπερ είπε κάτι και εξόργισε την κουνιάδα του, η οποία δε δίστασε να τον χτυπήσει.
Από τότε να σενάρια πήραν φωτιά, με φήμες να θέλουν το ζευγάρι να χωρίζει. Η 28χρονη μιλώντας για πρώτη φορά μετά το περιστατικό του ξυλοδαρμού δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι η οικογένειά μου και εγώ είμαστε καλά. Η από κοινού ανακοίνωση που βγάλαμε τον Μάιο καλύπτει τα πάντα και πλέον έχουμε συμφιλιωθεί με όλο αυτό».
3ο ICE BUCKET CHALLENGE
Ο Αύγουστος που πέρασε μας έμεινε για δύο λόγους. Τις υψηλές όπως κάθε χρόνο θερμοκρασίες, αλλά και το «μπουγέλωμα» του διαδικτύου. Ο λόγος για το Ice Bucket Challenge και τον κουβά με το νερό και τα παγάκια που έριχναν πάνω τους εκατομμύρια άτομα ανά τον κόσμο. Η πρόκληση είναι απλή: οι συμμετέχοντες ρίχνουν έναν κουβά με παγωμένο νερό στο κεφάλι τους και ποστάρουν το βίντεο στα κοινωνικά μέσα, προκαλώντας τρεις άλλους να κάνουν το ίδιο εντός 24 ωρών και να προχωρήσουν σε δωρεά στην Ένωση για την Αμυοτροφική Πλευρική Σκλήρυνση (ΑΠΣ). Η όλη “τρέλα” που παρέσυρε από γνωστούς CEO, πολιτικούς, τραγουδιστές και απλό κόσμο ήταν κάτι παραπάνω από ένα βίντεο στο YouTube. Πρόκειται για την προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων για τους ανθρώπους που πάσχουν από τη νόσο.
4ο Το νέο άλμπουμ της Τέιλορ Σουίφτ
Το νέο άλμπουμ της  Τέιλορ Σουίφτ «1989» δεν κόντεψε μόνο να «σπάσει» το ίντερνετ, αλλά έσπασε κάθε ρεκόρ στις πωλήσεις της! Ο δίσκος πούλησε 1.287.000 αντίτυπα τις πρώτες ημέρες, πραγματοποιώντας το καλύτερο ντεμπούτο για οποιοδήποτε δίσκο μέσα στο 2014. Επίσης, μέσα σε μόλις 7 ημέρες ανέβηκε στη δεύτερη θέση των άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις, πίσω από το soundtrack της ταινίας «Frozen», ενώ το «1989» είναι το άλμπουμ με τις ταχύτερες πωλήσεις μετά το «The Eminem Show» του ράπερ, πίσω στο 2002. Κάπως έτσι, η τραγουδίστρια συγκαταλέγεται σήμερα ανάμεσα στις πιο πλούσιες τραγουδίστριες του κόσμου.
5ο Αpparently kid
Η «αδυναμία» που έχει ο κόσμος στα μικρά παιδιά είναι γνωστή, αλλά η επιρροή που είχε ο Νόα Ρίτερ από την Πενσιλβάνια, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Ο 5χρονος έδωσε μια συνέντευξη στην τηλεόραση η οποία έγινε αμέσως viral και εκείνος έγινε γνωστός ως το «Apparently Kid», καθώς χρησιμοποιούσε συνέχεια τη συγκεκριμένη λέξη. Το αρχικό βίντεο είχε πάνω από 17 εκατ. «κλικ» και από τότε έχει εμφανιστεί στην εκπομπή της Ελεν ΝτεΤζένερις, ενώ έχει πρωταγωνιστήσει και σε διαφήμιση.
6o Το νέο iPhone
Μετά από μήνες αναμονής, ο CEO της Apple, Τιμ Κουκ, ανακοίνωσε την κυκλοφορία του νέου iPhone σε δύο εκδόσεις. τo iPhone 6 , που έχει οθόνη 4,7 ιντσών και το iPhone 6 Plus με οθόνη 5,5 ιντσών. Τα δύο νέα μοντέλα με τη νέα υπηρεσία Apple Play, με καλύτερη κάμερα, με καλύτερη αυτονομία, με ανανεωμένο landscape και άλλα πολλά χαρακτηριστικά κατάφεραν να τραβήξουν τα βλέμματα εκατ. χρηστών του διαδικτύου, ενώ αξίζει να θυμίσουμε ότι η Apple με στοχευμένες διαρροές πριν την αποκάλυψη τους, είχε ήδη ανεβάσει το ενδιαφέρον στα ύψη. H Apple Inc. ανακοίνωσε ότι πούλησε δέκα εκατομμύρια νέες συσκευές iPhone 6 και iPhone 6 Plus, μόνο κατά το πρώτο διήμερο πωλήσεων στα εμπορικά καταστήματα, ξεπερνώντας το αντίστοιχο προηγούμενο σύνολο.
7ο Το πρόσωπο της Ρενέ Ζελβέγκερ
Αγνώριστη εμφανίστηκε η ηθοποιός Ρενέ  Ζελβέγκερ στο κόκκινο χαλί ενός πάρτι. Το πρόσωπο της γνωστής ηθοποιού δεν θύμιζε σε τίποτα την κινηματογραφική Μπρίτζετ Τζοουνς , που έκανε γνωστή την ηθοποιό στο ευρύ κοινό,  αλλά μια αρκετά μεγαλύτερη γυναίκα. Κάποιοι έκαναν λόγο για κακή πλαστική επέμβαση και άλλοι για διατροφικές διαταραχές. «Χαίρομαι που πιστεύουν ότι δείχνω διαφορετική. Ζω μία διαφορετική, ευτυχισμένη ζωή και χαίρομαι που προφανώς αυτό φαίνεται», δήλωσε η Ζελβέγκερ, που βέβαια δεν εξήγησε το πώς έγινε αυτή η αλλαγή.
8ο Ο όμορφος κρατούμενος
Ο Τζέρεμι Μικς συνελήφθη πριν από λίγο καιρό αντιμετωπίζοντας πέντε κατηγορίες οπλοκατοχής και ενώ άλλοι «υποφέρουν» κατά τη διάρκεια της κράτησης του στις φυλακές, εκείνος κέρδισε το… λαχείο. Η φωτογραφία της σύλληψης του κέρδισε εκατομμύρια likes στο Facebook και έτσι υπέγραψε συμβόλαιο 30.000 δολαρίων με το πρακτορείο μοντέλων Blaze Models, στο Λος Άντζελες.
9ο Η χρυσή πατατοσαλάτα
Ο Ζακ Μπράουν ήθελε απλά να φάει μια… πατατοσαλάτα. Γι αυτό ζήτησε την βοήθεια του κόσμου ώστε να συγκεντρώσει τα απαραίτητα 10 δολάρια για να ψωνίσει τα συστατικά. Τις επόμενες ημέρες, το βίντεο της καμπάνιας του από το Kickstarter κυκλοφόρησε σε όλο το ίντερνετ, με αποτέλεσμα ο Μπράουν να μαζέψει τελικά 55.000 δολάρια. Αντί να φτιάξει τη… μεγαλύτερη πατατοσαλάτα στον κόσμο, έκανε ένα μεγάλο πάρτι στο Κολόμπους του Οχάιο το Σεπτέμβριο. Εννοείται πως εκεί πρόσφερε άφθονη πατατοσαλάτα, ενώ με την εκδήλωση συγκέντρωσε χρήματα για μη κερδοσκοπικές οργανώσεις της περιοχής.
10ο Η γυμνή Κιμ
Πριν μερικές ημέρες η τηλεπερσόνα Κιμ Καρντάσιαν προσπάθησε να «σπάσει» το ίντερνετ ποζάροντας γυμνή για τον φακό του περιοδικού Paper. Ο διευθυντής σύνταξης του περιοδικού, όπου δημοσιεύονται οι φωτογραφίες, δήλωσε στο Yahoo Style: «Η διάθεση της Κιμ ήταν «αν πρόκειται να το κάνουμε, ας το φτάσουμε ως το τέλος!» Δεν της είπαμε «βγάλε τα ρούχα σου και δείξε μας τον πισινό σου». Το ένα όμως, έφερε το άλλο και προέκυψε αυτό το αποτέλεσμα». Το Paper Magazine πραγματικά ξεπούλησε με αυτό το εξώφυλλό, ωστόσο η ίδια δεν βγήκε κερδισμένη αφού δεν πήρε ούτε «δραχμή»…
Περισσότερα αφιερώματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)