Οι στιγμές που σημάδεψαν το 2014 με εικόνες

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Τα πιο σημαντικά γεγονότα της χρονιάς που πέρασε μέσα από φωτογραφίες και ντοκουμέντα που μαρτυρούν πως τα πράγματα αλλάζουν και εξελίσσονται. Εξεγέρσεις, διαδηλώσεις, διαφθορά, συγκινητικές ανθρώπινες στιγμές. Όλα αποτελούν κομμάτι του παιχνιδιού και το παζλ αυτής της χρονιάς συμπληρώνεται με αρκετές δύσκολες στιγμές, που αφήνουν ωστόσο μια μικρή υπόσχεση πως κάτι μπορεί να αλλάξει στο μέλλον.
Ιανουάριος
σημαντικές στιγμές 2014
Διαμαρτυρίες συγκλόνισαν την Ουκρανία μετά την απόφαση του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς να απορρίψει μια εμπορική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
σημαντικές στιγμές 2014
Φεβρουάριος:
Διαδηλωτές κατεβαίνουν στους δρόμους εναντίον της διαφθοράς στην Ταϊλάνδη. Οι ταραχές οδήγησαν στην πτώση του πρωθυπουργού και τελικά σε στρατιωτικό πραξικόπημα.
σημαντικές στιγμές 2014
Μάρτιος
Η Γουινέα ανέφερε την πρώτη περίπτωση χτυπήματος του ιού Έμπολα και η νόσος ξεκίνησε να εξαπλώνεται γρήγορα στη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε. Παρ’ όλο που οι παραπάνω περιοχές πλήττονται περισσότερο, έχουν σημειωθεί κρούσματα και στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ισπανία, το Μάλι, τη Σενεγάλη και τη Νιγηρία.
σημαντικές στιγμές 2014
Ένας ουκρανός στρατιώτης παγιδευμένος στη βάση του κατά τη διάρκεια της ρωσικής επίθεσης στην Κριμαία βλέπει για λίγο την κόρη του.
σημαντικές στιγμές 2014
Ένας ταραγμένος συγγενής περιμένει δίπλα σε έναν τοίχο συλληπητηρίων για νέα από τους αγνοούμενους της πτήσης MH370, λίγη ώρα αφού ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας ανακοίνωσε ότι δεν υπήρχε καμία ελπίδα να βρεθούν επιζώντες.
σημαντικές στιγμές 2014
Απρίλιος
Ένα πλοίο βυθίζεται στη Νότια Κορέα με εκατοντάδες παιδιά σχολικής ηλικίας να βρίσκονται πάνω στο σκάφος. Συνολικά 304 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ υπήρξαν καταγγελίες ότι ο καπετάνιος και το πλήρωμα εγκατέλειψαν το πλοίο.
σημαντικές στιγμές 2014
Ιούνιος
Το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου πραγματοποιήθηκε στη Βραζιλία, παρά την εκτίμηση ότι μια χώρα που δοκιμάζεται σε άγριες συνθήκες φτώχειας δεν θα μπορούσε να αντέξει οικονομικά τη διοργάνωση. Εκτιμάται ότι 250.000 άνθρωποι εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους για να χτιστούν τα στάδια.
σημαντικές στιγμές 2014
Ιούλιος
Εκρήξεις και βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας όπου το Ισραήλ εξαπέλυσε στρατιωτική επίθεση σκοτώνοντας τουλάχιστον 2.000 ανθρώπους, ανάμεσα τους και πολλά παιδιά.
σημαντικές στιγμές 2014
σημαντικές στιγμές 2014
Αύγουστος
σημαντικές στιγμές 2014
Διαμαρτυρίες στο Φέργκιουσον οι οποίες εξαπλώθηκαν σε διάφορες περιοχές των ΗΠΑ μετά τη δολοφονία του νεαρού Michael Brown από δυνάμεις της αστυνομίας.
στιγμές 2014
Η πρώτη gay pride παρέλαση στην Ουγκάντα μετά την κατάργηση των νόμων εναντίον των ομοφυλόφιλων στα δικαστήρια.
στιγμές 2014
Οκτώβριος
Σωματοφύλακες προστατεύουν έναν από τους έξι εναπομείναντες λευκούς ρινόκερους, μετά το θάνατο ενός από τα τελευταία δύο αρσενικά αναπαραγωγής στον κόσμο.
στιγμές 2014

στιγμές 2014
Δεκέμβριος
Μια θάλασσα από λουλούδια στο κέντρο της πόλης του Σίδνεϊ για τους δύο ομήρους που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της πολιορκίας ενός ένοπλου άνδρα σε κεντρικό καφέ της πόλης.
στιγμές 2014

Περισσότερα αφιερώματα για το 2014 εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)