Τα ωραιότερα ιδιωτικά νησιά του κόσμου

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

Τα ωραιότερα ιδιωτικά νησιά του κόσμου

Προσωπικοί επίγειοι παράδεισοι που διατίθενται προς ενοικίαση

Και ποιος δε θα ήθελε να έχει το δικό του, προσωπικό, επίγειο παράδεισο καταμεσής της θάλασσας;

Κάποιοι από τους δισεκατομμυριούχους του κόσμου έχουν ήδη φροντίσει να εντάξουν στην περιουσία τους τον τίτλο κατοχής κάποιου μικρού νησιού, ενώ οι υπόλοιποι αρκούνται (!) στο να τα νοικιάζουν, όποτε νιώσουν ότι έχουν ανάγκη για λίγη… απομόνωση, χαλάρωση και ξεκούραση.

Δείτε παρακάτω μερικά από τα ωραιότερα ιδιωτικά νησιά του κόσμου, όπως παρουσιάστηκαν στη στήλη Travel της βρετανικής εφημερίδας The Telegraph.

1. Necker Island, Βρετανικές Παρθένες Νήσοι



Ιδιοκτήτης του ο παγκοσμίου φήμης Σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον. Το πολυτελέστατο θέρετρο που δημιούργησε ο Μπράνσον στο νησί Necker διατίθενται προς ενοικίαση έναντι 37.000 λιρών Αγγλίας, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 30 άτομα. Μερικά από τα ονόματα που έχουν επιλέξει το νησί για να περάσουν ιδιωτικές στιγμές απόλαυσης είναι οι: Κέιτ Μος, Νέλσον Μαντέλα και Μπιλ Γκέιτς.

2. Laucala Island, Φίτζι



Ανήκει στον αυστριακό μεγιστάνα Dietrich Mateschitz και δέχεται επισκέπτες όταν ο ιδιοκτήτης του δεν απολαμβάνει τις ομορφιές του. Ανάμεσα στις υπηρεσίες που προσφέρει συμπεριλαμβάνεται και η βόλτα με ένα υποβρύχιο για δύο αξίας 1 εκατ. λιρών. Η Elle Macpherson νοίκιασε ολόκληρο το νησί για το γάμο της. Η ενοικίαση μιας βίλας στο νησί κοστίζει 2.500 λίρες τη βραδιά.

3. Velaa Private Island, Μαλδίβες



Το πανέμορφο αυτό νησί των Μαλδίβων ανήκει στον τσέχο δισεκατομμυριούχο Jiri Smejc, ενώ έχει τη φήμη του πιο πολυτελούς θέρετρου της περιοχής. Διαθέτει γήπεδο τένις και γκολφ καθώς επίσης εστιατόρια και σπα. Μπορεί να φιλοξενήσει έως 80 επισκέπτες, ενώ το κόστος ενοικίασης ανέρχεται περίπου στις 700.000 λίρες Αγγλίας.

4. Song Saa, Καμπότζη



Στα ανοικτά της χερσονήσου Koh Rong, κοντά στην περιοχή Sihanoukvill της νότιας Καμπότζης και στο μέσο ενός θαλάσσιου καταφυγίου 100 εκταρίων βρίσκεται το μικρό, ιδιωτικό νησί Song Saa. Παρέχει υπηρεσίες για θαλάσσιες δραστηριότητες, σπα και ιδιωτικούς σεφ.

5. Coco Privé Kuda Hithi, Μαλδίβες 



Οι εγκαταστάσεις που δημιουργήθηκαν στο νησί άνοιξαν τις «πύλες» τους… σε αυτούς που μπορούν να βάλουν το χέρι πολύ βαθιά στην τσέπη το 2012. Διαθέτει πέντε βίλες, δύο από τις οποίες έχουν και ιδιωτική πισίνα.

6. Isla Tagomago, Ισπανία



Το νησί Isla Tagomago βρίσκεται κοντά στην Ίμπιζα. Διατίθεται προς ενοικίαση από το 2008, με το κόστος της διαμονής να ανέρχεται στις 84.000 λίρες Αγγλίας την εβδομάδα.

7. Motu Tané, Γαλλική Πολυνησία



Ο «άρχοντας» του μακιγιάζ François Nars αγόρασε το νησί όταν βρισκόταν σε διακοπές στη Μπόρα-Μπόρα. Ο Christian Liaigre διακόσμησε το εσωτερικό των εγκαταστάσεων, ενώ ο Pascal Cribier ανέλαβε τη φροντίδα του εξωτερικού τοπίου.

Περισσότερα νησιά εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)