Δώδεκα από τα πιο ευφάνταστα και περίεργα ξενοδοχεία του κόσμου

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Κάποια απίθανα, κάποια πρωτότυπα, κάποια απλώς εκκεντρικά. Όπως και να' χει είναι ξενοδοχεία που δεν περνούν απαρατήρητα και η διαμονή στα δωμάτιά τους σίγουρα δεν αποτελεί επιλογή ρουτίνας ενός businessman. Ρίξτε μια ματιά και σκεφτείτε όχι αν θα κοιμόσασταν, αλλά αν θα πληρώνατε για να κοιμηθείτε σε κάποιο από αυτά.

1. Marmara Antalya, Τουρκία 
image
Στο μοναδικό περιστρεφόμενο ξενοδοχείο του κόσμου, έχεις την ευκαιρία να ζήσεις την εμπειρία μιας θέας 360ο. Yποβοηθούμενο από έξι ηλεκτροκινητήρες, πραγματοποιεί περιστροφές αρκετές φορές την ημέρα. Φανταστείτε να πέφτετε για ύπνο κοιτώντας τη θάλασσα και να ξυπνάτε απέναντι από την πισίνα.
2. The Inntel Hotel Amsterdam Zaandam, Ολλανδία
image
Αυτό το 4άστερο ξενοδοχείο σχεδιάστηκε για να δίνει την ψευδαίσθηση ότι έχει φτιαχτεί από 70 κολλημένα πραδοσιακά σπίτια της περιοχής Zaan. Το εσωτερικό του ντεκόρ είναι επίσης επηρεασμένο από την ιστορία της περιοχής.
3. Hotel de Glace, Καναδάς
image
Μπορεί να μην αποτελεί πλέον πρωτοτυπία, αλλά παραμένει ένα ξεχωριστό είδος ξενοδοχείων. Αυτό το ξενοδοχείο είναι φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από πάγο. Ναι, και τα κρεβάτια.
4. Magic Mountain Hotel, Χιλή
image
Τα δωμάτια είναι χτισμένα μέσα σε ένα τεχνητό βουνό, με καταρράκτες στην κορυφή που τα κάνουν να μοιάζουν με ηφαίστεια. Α, και θα πρέπει να διασχίσεις μια «μαιμουδογέφυρα» για να φτάσεις στο κτίριο.
5. Utter Inn, Σουηδία
image
Τοποθετημένο στη μέση της λίμνης Mälaren, αποτελούμενο από μια γέφυρα και μια καμπίνα συνδεδεμένες με μια πλωτή πλατφόρμα. Απο κάτω, μετά από μια απότομη σκάλα βρίσκεται ένα υπνοδωμάτιο-ενυδρείο. Οι επισκέπτες οδηγούνται εκεί με βάρκα και τους παρέχεται ένα φουσκωτό κανό.
6. Ηobbit Motel, Νέα Ζηλανδία
image
Για τους φανατικούς του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών που πάντα αναρωτιόντουσαν πώς θα ήταν να κοιμάσαι στο σπίτι ενός χόμπιτ, τώρα υπάρχει η απάντηση...!
7. Costa Verde, Κόστα Ρίκα
image
Κρυμμένο σε ένα τροπικό δάσος, η ανακαινισμένη άτρακτος του vintage αεροσκάφους Boeing 727 του 1965, λειτουργεί πλέον ως ξενοδοχείο. Αυτή η μοναδική σουίτα στην άκρη της ζούγκλας προσφέρει απίθανη θέα του δάσους και του ωκεανού μπροστά.
8. Loisaba Wilderness, Κένυα
image
Αν είστε λάτρης της φύσης αυτό είναι το ιδανικό ξενοδοχείο για σας, αφού έχει πάει το glamping (glamorous camping) σ' ένα νέο επίπεδο. Στο ράντσο Loisaba Wilderness, μπορείτε να χαλαρώσετε κάτω από τους αφρικανικούς ουρανούς, ενώ έρχεστε κοντά και εξοικειώνεστε με τα άγρια ζώα, όπως τα λιοντάρια, οι ελέφαντες και οι ζέβρες. Το Mukokoteni κρεβάτι σας βρίσκεται πάνω σε υπερυψωμένες πλατφόρμες που προσφέρουν θέα που κόβει την ανάσα. Στο πλευρό σας στέκονται μόνιμα παραδοσιακοί πολεμιστές, έτοιμοι να σας προστατέψουν από τυχόν πεινασμένα ζώα της σαβάνας.
9. Hotel Kaklasutten, ‪Saariselka, Φινλανδία
image
Υπέροχα γυάλινα ιγκλού, φτιαγμένα αποκλειστικά για να μπορείτε να θαυμάσετε το Βόρειο Σέλας. Το ξενοδοχείο διαθέτει επίσης ξύλινες καμπίνες και παραδοσιακά ιγκλού χιονιού.
10. The Caves Resort, Τζαμάικα
image
Όπως ξεκάθαρα δείχνει η φωτογραφία, αυτό το πολυτελές παραθαλάσσιο θέρετρο έχει σκαλιστεί στην πλευρά ενός βράχου.
11. Dog Bark Park Inn, Αϊντάχο
image
Πώς θα αντιδρούσαν οι φίλοι σας αν τους λέγατε ότι κοιμηθήκατε στην κοιλιά ενός σκύλου; Μάλλον θα σας περνούσαν για τρελούς, εκτός κι αν τους δείχνατε αυτό το ξενοδοχείο - σκύλο, που φιλοξενεί έως και τέσσερις επισκέπτες κάθε φορά. Μπαίνεις στο σώμα του σκύλου από το μπαλκόνι, το υπνοδωμάτιο είναι στο κεφάλι του και η τουαλέτα είναι μεταμφιεσμένη σε πυροσβεστικό κρουνό. Α, έχει και όνομα! Sweet Willy!
12. Tree House Hotel, Σουηδία
image
Αν πάντα ονειρευόσασταν να έχετε ένα δεντρόσπιτο, πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε αυτό το ξενοδοχείο στη Σουηδία. 
Κάπου βαθιά στην ησυχία του πευκόδασους στο Lule River Valley, θα βρείτε αυτά τα καταπληκτικά δωμάτια- δεντρόσπιτα, σε απίστευτες μορφές, όπως UFO ή φωλιά. Μπόνους η υπέροχη θέα του δάσους και του ποταμού -από ψηλά!
image
image
Περισσότερα ξενοδοχεία εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)