Το συγκλονιστικό εξώφυλλο του Cosmopolitan που είναι αφιερωμένο στη δολοφονία μιας 17χρονης

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
cosmopolitan muredered victim
To Cosmopolitan φιλοξενεί στο εξώφυλλό του την συγκλονιστική εικόνα ενός κοριτσιού που ασφυκτιά μέσα σε ένα πλαστικό κάλυμμα.
Το 2003, η 17χρονη Βρετανικής και Πακιστανικής υπηκοότητας Shafilea Ahmed δολοφονήθηκε από τους γονείς της, μπροστά στα αδέλφια της, επειδή αρνήθηκε ένα συνοικέσιο.
Η Shafilea Ahmed πέθανε από ασφυξία με μια πλαστική σακούλα τυλιγμένη στο κεφάλι της επειδή είχε ντροπιάσει την τιμή της οικογένειας.
Στο τεύχος Φεβρουαρίου η αναφορά στο φρικιαστικό έγκλημα παρουσιάζεται μέσα από την συγκλονιστική καμπάνια που στηρίζεται σε μια έρευνα με νέα σοκαριστικά στοιχεία για τα εγκλήματα τιμής.
Η ιστορία της Shafilea Ahmed μεταφέρεται μέσα από την θολή εικόνα ενός γυναικείου προσώπου που μοιάζει να ασφυκτιά στο πλαστικό κάλυμμα της έκδοσης Φεβρουαρίου που θα κυκλοφορήσει στην Βρετανία και που σκοπό έχει την αφύπνιση της κοινής γνώμης για τα εγκλήματα τιμής και τη βία κατά των γυναικών.
Η καμπάνια φέρει την δημιουργική υπογραφή της Leo Burnett και της φωτογράφου Erin Mulvehill.
    Λόγω της μυστικότητας που χαρακτηρίζει τα εγκλήματα τιμής, η κλίμακα του προβλήματος είναι ακόμη άγνωστη, αλλά η έκθεση διαπίστωσε ότι περίπου 29 περιπτώσεις δολοφονιών έχουν αναφερθεί στα μέσα ενημέρωσης του Ηνωμένου Βασιλείου κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών.
Η Shafilea Ahmed
Η Shafilea Ahmed
Η μητέρα της Shafilea Ahmed στο κέντρο της φωτογραφίας και ο πατέρας της λίγο πριν αρχίσει η δίκη τους
Η μητέρα της Shafilea Ahmed στο κέντρο της φωτογραφίας και ο πατέρας της λίγο πριν αρχίσει η δίκη τους
Η Shafilea δολοφονήθηκε το 2003 και οι γονείς της οδηγήθηκαν τελικά ενώπιον της δικαιοσύνης το 2012. Και οι δύο καταδικάστηκαν σε 25 χρόνια φυλάκισης.
Η 14η Ιουλίου, η ημέρα των γενεθλίων της Shafilea, ορίστηκε φέτος σαν μέρα μνήμης των θυμάτων των εγκλημάτων τιμής.

Περισσότερα εξώφυλλα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)