25 απίθανα τατουάζ στο κατάλληλο σημείο

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Όμορφα, συμβολικά, έξυπνα, εμπνευσμένα, περίεργα.  Όπως και να' χει, απολύτως προσωπικά.
Το τατουάζ θα μπορούσε να συνοψίζεται στο εξής: Δημιουργικότητα σε συνδυασμό με την απόλυτη αποδοχή του σώματος, γιατί σε κάθε περίπτωση, δεν είναι μόνο "διακοσμητικό" στοιχείο αλλά και τρόπος ζωής.
Οι παρακάτω χρήστες του διαδικτύου κοινοποίησαν τα σχέδια που κοσμούν τα μέρη του σώματος τους, υπερήφανοι για τις "έξυπνες" και εύστοχες ή και αστείες δημιουργίες των καλλιτεχνών που "χτύπησαν" πάνω τους τις δημιουργίες τους.
Από σχέδια που αναγράφουν "δοκιμαστικό τατουάζ", ή ακόμα και τη λέξη "τατουάζ" μέχρι διορθώσεις λαθών και αυτοσαρκαστικά σχόλια για ακρωτηριασμένα μέλη.
Για την ιστορία, τα αρχαιότερα τατουάζ προέρχονταν από την εποχή του χαλκού.
Το 1991, ανακαλύφθηκε ο "Otzi", μία παγωμένη μούμια που χρονολογείται απ’ την 4η χιλιετία προ Χριστού. Στο δέρμα του εντοπίστηκαν πολλά μικρά τατουάζ, κυρίως στα γόνατά του, τα οποία πιστεύεται ότι χρησιμοποιούνταν ως θεραπεία για την αρθρίτιδα.
Τατουάζ βρέθηκαν και στη μούμια μίας ιέρειας απ’ την αρχαία Αίγυπτο που έζησε 2.000 χρόνια πριν τη γέννηση του Χριστού.
Οι μελετητές πιστεύουν ότι χρησιμοποιούνταν στη λατρεία των θεοτήτων και για να υποδείξουν κοινωνικό στάτους.
Από που βγήκε η λέξη τατουάζ;
Η προέλευση της λέξης "τατουάζ" (tattoo) είναι από την πολυνησιακή λέξη "ta", που σημαίνει κάτι το εντυπωσιακό, και την ταϊτινή λέξη "tatau", που σημαίνει "για να σηματοδοτήσει κάτι".

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Περισσότερα τατουάζ εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)