Δέκα μυστήριες φωτογραφίες που κανείς δεν μπόρεσε να τις εξηγήσει

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Υπάρχουν πολλά άλυτα μυστήρια στον κόσμο και όλοι έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας στην επιστήμη και την τεχνολογία, ώστε μια μέρα να καταλάβουμε επιτέλους τι συμβαίνει πάνω σε αυτή την τρελή γαλάζια σφαίρα που βρισκόμαστε.

1. Η γυναίκα με το καφέ παλτό

Γνωστή επίσης με τον ψευδώνυμο Babushka Lady, τίτλο που της έδωσε αργότερα το FBI, βρισκόταν πολύ κοντά στον JFK όταν αυτός δολοφονήθηκε στο Ντάλας. Σύμφωνα με μάρτυρες, αυτή η γυναίκα είχε βιντεοσκοπήσει όλο το συμβάν και σίγουρα θα μπορούσε να ρίξει φως στην υπόθεση, το FBI όμως δεν κατάφερε ποτέ να την εντοπίσει.

2. Το συμβάν στο Dyatlov

Το 1959, μια ομάδα έμπειρων Σοβιετικών ορειβατών πέθαναν μυστηριωδώς στα βουνά Ural. Η φωτογραφία που βλέπετε παραπάνω τραβήχτηκε από την ομάδα διάσωσης. Σύμφωνα με τους τελευταίους, οι ορειβάτες έσκισαν τη σκηνή τους και άρχισαν να τρέχουν ξυπόλυτοι στο χιόνι, προσπαθώντας να ξεφύγουν από κάτι… Έξι από αυτούς πέθαναν από υποθερμία, δύο από σοβαρά κατάγματα στο στήθoς, ενώ ο τελευταίος βρέθηκε με κατάγματα στο κρανίο και για κάποιο ανεξήγητο λόγο έλειπε η… γλώσσα του! Και σα να μην έφταναν αυτά, τα ρούχα που φορούσαν οι ορειβάτες ήταν… ραδιενεργά!

3. Τα φώτα στο Phoenix

Στις 3 Μαρτίου 1997, μια σειρά από φώτα αγνώστου προέλευσης εμφανίστηκαν στον ουρανό πάνω από το Phoenix στην Αριζόνα και παρέμειναν ακίνητα στο ίδιο σημείο για ώρες ολόκληρες. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αεροπορίας επρόκειτο για φωτοβολίδες που είχαν ρίξει στα πλαίσια μιας άσκησης, τα φώτα όμως επανεμφανίστηκαν στο ίδιο σημείο το 2007 και το 2008. Ακόμη δεν υπάρχει μια πειστική εξήγηση περί τίνος πρόκειται.

4. Ο αστροναύτης

Μια μέρα, ο Jim Templeton αποφάσισε να φωτογραφίσει την κόρη του στην εξοχή. Όλα ήταν φυσιολογικά και δεν παρατήρησε τίποτα περίεργο τη στιγμή της λήψης, όταν όμως εμφάνισαν τη φωτογραφία, ένας αστροναύτης βρισκόταν πίσω από την κόρη του!

5. Ένας επιπλέον αντίχειρας

Παρατηρείστε τον αντίχειρα που φαίνεται δίπλα από το δεξί αυτί του παιδιού με τη μαύρη μπλούζα και στη συνέχεια μετρήστε τα χέρια των παιδιών. Κάπου δε βγαίνουν τα μαθηματικά…

6. Ο Μαύρος Ιππότης

Τα τελευταία 13,000 χρόνια βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη γη ένας μυστηριώδης, αρχαίος δορυφόρος, στον οποίο έχει δοθεί η ονομασία «Μαύρος Ιππότης». Κανείς δε γνωρίζει πως βρέθηκε εκεί ή το σκοπό του. Η παραπάνω φωτογραφία τραβήχτηκε από μια αμερικάνικη διαστημική αποστολή το 1998.

7. Edna Cintron

Φωτογραφίες από την καταστροφή της 9/11 δείχνουν μια γυναίκα, η οποία αναγνωρίστηκε ως η Edna Cintron, στην άκρη των χαλασμάτων να καλεί σε βοήθεια. Το πως η Cintron κατάφερε να επιβιώσει από την πρόσκρουση του αεροπλάνου στο κτίριο, μιας και όπως βλέπουμε βρίσκεται ΑΚΡΙΒΩΣ στο σημείο μηδέν, δεν εξηγήθηκε ποτέ…

8. Το συμβάν της λίμνης Falcon

Στις 20 Μαΐου 1967 ο Stefan Michalak βρισκόταν στο δάσος κοντά στη λίμνη Falcon του Καναδά, όταν εντόπισε δύο ΑΤΙΑ σε σχήμα πούρου να πλησιάζουν. Όταν η πόρτα του ενός άνοιξε, ο Michalak άκουσε φωνές οπότε και προσπάθησε να επικοινωνήσει με τα όντα του σκάφους. Πλησίασε την πόρτα όμως δε μπορούσε να διακρίνει τίποτα στο εσωτερικό του εκτός από άπειρες δέσμεις φωτός. Ξαφνικά η πόρτα έκλεισε και το ΑΤΙΑ άρχισε να απομακρύνεται, η μπλούζα που φορούσε όμως ο Michalak τυλίχτηκε σε φλόγες από έναν μυστηριώδη ζεστό αέρα που βγἠκε από το σκάφος. Στο νοσοκομείο όπου και μεταφέρθηκε, οι γιατροί δε μπορούσαν να εξηγήσουν πως το κάψιμο άφησε στο σώμα του Michalak το σχέδιο που βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία.

9. Ο χρονοταξιδιώτης

Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε το 1941 όταν ξανάνοιξε η γέφυρα South Forks στον Καναδά. Με μια πρώτη ματιά μοιάζει με μια συνηθισμένη φωτογραφία της εποχής, αν κοιτάξουμε όμως λίγο καλύτερα, υπάρχει ένας άντρας το ντύσιμο του οποίου μόνο 1941 δε θυμίζει και η κάμερα που κρατάει δε θα λέγαμε ότι είναι και πολύ παλιά…

10. Η Παρθένος Μαρία με τον Άγιο Giovannino

Παρόλο που ο πίνακας εστιάζει στην Παρθένο Μαρία, κάτι ανατριχιαστικό διακρίνεται πάνω από τον αριστερό της ώμο… Με τη χρήση ειδικής τεχνολογίας για να εστιάσουμε, κάποιος ίσως διακρίνει ένα ΑΤΙΑ ενώ ακριβώς από κάτω ένας άντρας με το σκύλο του μοιάζουν να παρακολουθούν το μυστηριώδες αντικείμενο!
Περισσότερα θέματα μυστηρίου εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)