Τα πιο παράξενα αεροδρόμια στον κόσμο

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Όσοι ιδρώνουν από αγωνία στη σκέψη ενός αεροπορικού ταξιδιού, καλό είναι να περιοριστούν στο θαυμασμό των φωτογραφιών. Για τους περιπετειώδεις τύπους, όμως, αυτοί είναι οι ιδανικοί προορισμοί, αφού τα πιο παράξενα αεροδρόμια του κόσμου, αποτελούν από μόνα τους ένα υπέροχο αξιοθέατο.
Βρίσκονται στη μέση ωκεανών, ανάμεσα σε ογκώδη βουνά ή πολυσύχναστες πόλεις, ενώ για τους πιλότους αποτελεί… παράσημο να καταφέρουν να προσγειώσουν ή να απογειώσουν εκεί το αεροπλάνο. Γιατί, σύμφωνα με το Teen’s Digest, πρόκειται για τους πιο παράξενους αεροδιάδρομους στον κόσμο.
  • Agatti, Ινδία
Τα πιο παράξενα αεροδρόμια στον κόσμο (1)
Ισως ο πιο μαγικός αεροδιάδρομος στον κόσμο. Εκτείνεται μέσα στον Ινδικό Ωκεανό, διαμορφώνοντας μία εικόνα απίστευτης ομορφιάς. Από πρακτικής πλευράς, βέβαια, δεν είναι «εύκολος» για τους πιλότους, αφού εξαιτίας της στάθμης των νερών, ο διάδρομος είναι πολύ μικρός.
  • Congonhas, Βραζιλία
Τα πιο παράξενα αεροδρόμια στον κόσμο (3)
Αν και είναι το δεύτερο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Βραζιλίας, είναι και ένα από τα πιο επικίνδυνα στον κόσμο. Απέχει ελάχιστα χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης, γεγονός που καθιστά την άφιξη και την αναχώρηση, μία πρόκληση για τους πιλότους.
  • Barra, Σκοτία
Τα πιο παράξενα αεροδρόμια στον κόσμο (4)
Δεν υπάρχει άλλο αεροδρόμιο στο οποίο οι πτήσεις σχεδιάζονται σε συνάρτηση με την παλίρροια. Εκεί, όμως, ο «διάδρομος» είναι μία αμμουδιά και κατά συνέπεια όταν ανεβαίνει η στάθμη του νερού, δεν είναι δυνατή η προσγείωση.
  • Gibraltar
Τα πιο παράξενα αεροδρόμια στον κόσμο (5)
Το μοναδικό που μπορεί κάποια στιγμή να χρειαστεί… τροχονόμο. Ακριβώς απέναντι από τον αεροδιάδρομο είναι ο πιο πολυσύχναστος δρόμος του Γιβραλτάρ. Αυτό σημαίνει ότι όταν δεν προσγειώνονται αεροσκάφη, ο διάδρομος είναι γεμάτος αυτοκίνητα, ενώ στην αντίθετη περίπτωση ένα φανάρι βάζει τους οδηγούς σε… αναμονή.
  • Don Muang, Ταϊλάνδη
Τα πιο παράξενα αεροδρόμια στον κόσμο (6)
Με μία πρώτη ματιά φαίνεται φυσιολογικό. Αν κοιτάξει, όμως, κάποιος πιο προσεκτικά, θα διαπιστώσει ότι ανάμεσα στους δύο διαδρόμους υπάρχει ένα γήπεδο του γκολφ. Για λόγους ασφαλείας η χρήση του είναι περιορισμένη, παρόλα αυτά, κάποιοι παίζουν ακόμη εκεί.
  • Kansai, Ιαπωνία
Τα πιο παράξενα αεροδρόμια στον κόσμο (7)
Βρίσκεται σε ένα τεχνητό νησί, στην Οσάκα. Ο κύριος κίνδυνος είναι η άνοδος της στάθμης του νερού, καθώς προβλέπεται πως σε 50 χρόνια το αεροδρόμιο θα είναι… υποθαλάσσιο.
  • Courchevel, Γαλλία
Τα πιο παράξενα αεροδρόμια στον κόσμο (8)
Ισως το μοναδικό αεροδρόμιο στον κόσμο στο οποίο η προσγείωση γίνεται σε ανηφόρα και η απογείωση σε κατηφόρα. Δεν επιτρέπεται σε όλους τους πιλότους να ταξιδεύουν με αυτό τον προορισμό, καθώς ο βαθμός δυσκολίας της πίστας απαιτεί ειδική άδεια.
  • Lukla, Νεπάλ
Τα πιο παράξενα αεροδρόμια στον κόσμο (9)
Ο διάδρομος είναι για… προσευχές, αφού σταματά απότομα σε βουνό με τους επιβάτες πάντα να αναρωτιούνται, αν ο πιλότος θα καταφέρει να κάνει εγκαίρως τις μανούβρες του.
  • Princess Julianna, Αγιος Μαρτίνος
Τα πιο παράξενα αεροδρόμια στον κόσμο (10)
Βρίσκεται στην Καραϊβική και οι ταξιδιώτες έχουν την ευκαιρία να δουν τις εξωτικές παραλίες, πριν πατήσουν το πόδι τους στο έδαφος. Ακριβώς μπροστά από τον αεροδιάδρομιο, είναι μία μικρή πολυσύχναστη παραλία, με ένα μικρό φράχτη για διαχωριστικό. Αποτέλεσμα είναι οι τουρίστες να τρομοκρατούνται από τα τεράστια αεροπλάνα, που περνούν ξυστά πάνω από το κεφάλι τους.

Περισσότερα περίεργα θέματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)