Δέκα τρόποι να βελτιώσετε την υγεία σας σε ένα λεπτό!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Δέκα τρόποι να βελτιώσετε την υγεία σας σε 1 λεπτό!
Εάν δεν σας ταιριάζουν οι μακρόχρονες δεσμεύσεις, όπως μια πολύμηνη δίαιτα ή μια ετήσια συνδρομή στο γυμναστήριο, αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω σας αφορούν άμεσα!
Χρειάζεται επιμονή και πειθαρχία για να διατηρήσουμε τη σωματική και ψυχική μας υγεία ως τα γεράματα, όμως και η παραμικρή προσπάθεια μπορεί να αποδώσει σημαντικά οφέλη.
Δείτε 10 τρόπους να βελτιώσετε την υγεία και τη διάθεσή σας σε 1 μόλις λεπτό!
1. Χαρίστε μια αγκαλιά
Μια ζεστή αγκαλιά μάς δίνει χαρά και μας χαλαρώνει, ρίχνει την πίεση και ηρεμεί τους παλμούς τις καρδιάς.
2. Γελάστε
Το γέλιο είναι φάρμακο. Όχι μόνο καταπολεμά το στρες με φυσικό τρόπο αλλά μιμείται –έστω και λίγο– τις βιολογικές διεργασίες που επιτελούνται όταν γυμνάζουμε το σώμα μας. Δεν είναι τυχαίο ότι πονούν οι κοιλιακοί μύες όταν γελάμε δυνατά για πολλή ώρα!
3. Απολαύστε λίγη μαύρη σοκολάτα
Τα συστατικά του κακάο είναι ευεργετικά για την καρδιά. Μειώνουν τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης, αυξάνουν τα επίπεδα της «καλής» χοληστερόλης, μειώνουν τα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης και βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος.
4. Δείτε πιο αισιόδοξα τη ζωή
Οι αισιόδοξοι άνθρωποι έχουν πιο δυνατή καρδιά και πιο δυνατό ανοσοποιητικό. Προσπαθήστε λοιπόν να δείτε το ποτήρι μισογεμάτο την επόμενη φορά που θα βρεθεί ένα εμπόδιο στο δρόμο σας.
5. Κοιτάξτε έξω από το παράθυρο
Αρκετοί άνθρωποι κρατούν καρφωμένο το βλέμμα τους σε μια οθόνη για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Για να προστατεύσετε τα μάτια σας, εφαρμόστε τον κανόνα 20-20-20. Για κάθε 20 λεπτά που κοιτάτε την οθόνη, θα πρέπει να απομακρύνετε το βλέμμα σας και να κοιτάξετε ένα αντικείμενο που βρίσκεται 20 πόδια (6 μέτρα) μακριά για 20 δευτερόλεπτα.
6. Πλύνετε τα χέρια σας
Μια τόσο απλή συνήθεια όσο το πλύσιμο των χεριών μπορεί να εμποδίσει τη μετάδοση των λοιμώξεων του αναπνευστικού και όχι μόνο.
7. Βάλτε ζώνη
Είναι μια κίνηση που πρέπει να κάνουμε αυτοματοποιημένα όταν μπαίνουμε στο αυτοκίνητο. Ένα τροχαίο είναι πάντα επικίνδυνο, είναι στο χέρι μας όμως να μη γίνει θανατηφόρο.
8. Ξαπλώστε σε εμβρυϊκή στάση
Είναι μία από τις πιο χαλαρωτικές στάσεις γιόγκα και παράλληλα βοηθά να κάνετε καλή διάταση στην πλάτη και τον αυχένα.
9. Βάλτε αντηλιακό
Η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιο ευθύνεται για χιλιάδες περιστατικά καρκίνου του δέρματος κάθε χρόνο. Αντηλιακό φοράμε όλες τις εποχές του χρόνου, όχι μόνο το καλοκαίρι.
10. Σταθείτε σανίδα
Στηριχτείτε στους αγκώνες και κρατήστε το σώμα σε απόλυτη ευθεία, χωρίς να προεξέχουν οι γλουτοί. Η σανίδα είναι μια πολύ απλή αλλά εξαιρετικά ευεργετική άσκηση που δυναμώνει τον κορμό, βελτιώνει τη στάση του σώματος και προλαμβάνει τους πόνους στη μέση.

Περισσότερα θέματα για την υγεία εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)