Πώς να φτιάξετε πρωτομαγιάτικο στεφάνι βήμα-βήμα!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Βασικό έθιμο της Πρωτομαγιάς είναι να φτιάχνουμε το πρωτομαγιάτικο στεφάνι. Και καλά μέχρι πέρσι το έφτιαχναν οι δικοί σου, οι κολλητοί σου, ο γείτονας κάποιος άλλος βρε παιδί μου και όχι εσύ! Φέτος, πρέπει να το κατασκευάσεις μόνος. Πως; Δες παρακάτω και μάθε όλα τα μυστικά για να μην στο παίζουν έξυπνοι οι άλλοι!

Τι θα χρειαστείς:

  • Σπάγκο φυσικού χρώματος
  • Κλαδευτήρι
  • Ψαλίδι
  • Λουλούδια
  • Κλαδιά
  • Σύρμα

Πως θα το φτιάξεις:

  1. Αρχικά πρέπει να μαζέψεις τα λουλούδια, ξεχύσου στους αγρούς με το κλαδευτήρι και μάζεψε όσα περισσότερα μπορείς!
  2. Επόμενο βήμα είναι να φτιάξεις το τσέρκι. Απλά ελληνικά, τη βάση του στεφανιού. Φτιάξε έναν κύκλο από σύρμα και ξεκίνα να πλέκεις πάνω του τα κλαδιά (συνήθως χρησιμοποιούν κλαδιά κισσού) μπλέκοντας το ένα με το άλλο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Το τσέρκι πρέπει να είναι αρκετά μικρότερο απ το στεφάνι που θέλεις να φτιάξεις.
  3. Αφού τελείωσες τη βάση πάμε να αρχίσουμε να το εμπλουτίζουμε με λουλούδια! Με τα μικρότερα λουλούδια φτιάξε μπουκετάκια δεμένα με σπάγκο. Θα χρειαστούν πολλά μπουκετάκια. Τα μεγαλύτερα λουλούδια μπορούμε να τα βάζουμε μόνα τους.
  4. Ξεκίνα να δένεις 4-5 μπουκετάκια μαζί πάνω στο τσέρκι με τα κοτσάνια παράλληλα με το σώμα του και όλα προς την ίδια κατεύθυνση.
  5. Συνέχισε προς την ίδια κατεύθυνση να βάζεις κάθε 3-4 μπουκετάκια ένα μεγαλύτερο λουλούδι! Αν στο τελικό στεφάνι δεις κενά ή αραιά σημεία, εμπλούτισε το με περισσότερα μονά λουλούδια.
  6. Περισσότερες κατασκευές εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)