Γράψε όπως ο Αϊνστάιν

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Να είσαι ιδιοφυΐα πρέπει να είναι αρκετά κουραστικό. Συνέχεια πάνω από βιβλία, πολλές σπουδές και όλοι να περιμένουν από εσένα λύσεις και θεωρίες. Το να γράφεις όμως σαν ιδιοφυΐα σύντομα θα γίνει απλό και εύκολο.
Συγκεκριμένα ο τυπογράφος,Harald Geisler, από τη Φρανκφούρτη θέλει να μετατρέψει τη γραφή του   Albert Einstein σε μία γραμματοσειρά ικανή να χρησιμοποιηθεί στην ψηφιακή γραφή.
 
''Μου αρέσει να φαντάζομαι ότι όταν κάποιος θα χρησιμοποιεί την γραφή του Einstein τότε μία σπίθα από την ιδιοφυΐα του θα αντανακλά στο γράψιμο ενός ατόμου'', τονίζει ο Geisler.
Η συγκεκριμένη ιδέα έχει ξεκινήσει να υλοποιείται από τον Harald Geisler και την Elizabeth Waterhouse από το 2009. Η έμπνευση ήρθε από μια απλή χειρόγραφη σημείωση στην χαρτοπετσέτα μιας καφετέριας. Αφού ήρθε αυτή η ιδέα το επόμενο πλάνο είναι η ψηφιοποίηση της γραφής και άλλων στοχαστών.
Για να καταφέρει ο Geiser να μετατρέψει την γραφή του Einstein σε ψηφιακή μορφή χρειάστηκε να δεί εκατοντάδες σελίδες από τα γραπτά του. Έπειτα δημιούργησε ένα ψηφιακό αντίγραφο από κάθε γράμμα χρησιμοποιώντας μάλιστα και τις κινήσεις που έκανε ο Einstein .
 
Βέβαια κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι τα χειρόγραφα πάντα θα είναι ξεχωριστά αφού το ίδιο γράμμα μπορεί να έχει γραφτεί λίγο διαφορετικά κάθε φορά. Για αυτό το λόγο όμως ο τυπογράφος δημιούργησε διαφορετικές εκδοχές του κάθε γράμματος το οποίο επιλέγεται τυχαία καθώς συνεχίζεις να γράφεις.
 Σύντομα λοιπόν θα μπορείτε να κλέψετε λίγη από τη λάμψη μιας ιδιοφυΐας και να γράφετε όπως και εκείνος.
Περισσότερα θέματα τεχνολογίας εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)