Κοινωνικό πείραμα που σοκάρει: Πόσο εύκολο είναι τα παιδιά να παρασυρθούν από έναν άγνωστο;

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
2849D81D00000578-3066771-image-m-13_1430703060633

Το παρακάτω βίντεο πρόκειται να σοκάρει τους απανταχού γονείς που θα το παρακολουθήσουν. Πρόκειται για ένα κοινωνικό πείραμα που δημοσιεύθηκε στο YouTube και αποδεικνύει πόσο εύκολο είναι για κάποιον εντελώς άγνωστο να αποπλανήσει τα παιδιά μας.
Ο χρήστης του YouTube που πραγματοποίησε το πείραμα επισκέφθηκε μια παιδική χαρά και ζήτησε την άδεια από γονείς μικρών παιδιών που έπαιζαν εκεί για να μιλήσει μαζί τους. Και στις τρεις περιπτώσεις που θα δείτε στο βίντεο οι γονείς θεωρούν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να προσεγγίσει τα παιδιά τους, θεωρώντας ότι είναι εντελώς απίθανο να τον ακολουθήσουν. Όμως, δεν συνέβη ακριβώς αυτό!
Με τη βοήθεια ενός κουταβιού, ο άνδρας πλησιάζει τα παιδιά και κάθε φορά αυτά τον ακολουθούν πρόθυμα,ανεξάρτητα από τις καθημερινές προειδοποιήσεις των μαμάδων τους να μην μιλάνε σε αγνώστους. Το πρώτο κοριτσάκι κάθεται και αγκαλιάζει το κουτάβι, ενώ ο άνδρας της μιλάει. Θέλοντας να σπάσει τον πάγο της λέει: «Θέλεις να έρθεις μαζί μου να δούμε και τα άλλα κουτάβια;». Αμέσως το κοριτσάκι τον πιάνει από το χέρι, ενώ η μητέρα της παρακολουθεί σοκαρισμένη. Το ίδιο σενάριο επαναλαμβάνεται για δεύτερη και τρίτη φορά.
Ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι παρά τις συμβουλές που δίνουν οι μητέρες στα μικρά παιδιά τους, μπορεί εύκολα να οδηγηθούν σε εσφαλμένα συμπεράσματα και να χειραγωγηθούν από αγνώστους.

Δείτε το βίντεο:



Περισσότερα κοινωνικά πειράματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)