Συνταγή για σπιτικά παγωτίνια

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Recipe main syntagew 011

Συστατικά
  • 1 πακέτο 500γρ φυτική κρέμα για σαντιγί (αυτή στο ψυγείο... στο πράσινο κουτί)
  • 1 πακέτο 200γρ τυρί κρέμα
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 200 γρ. μερέντα
  • 100γρ φιστίκια πίνατς με αλάτι
  • μπισκότα πτι-μπέρ

Μέθοδος εκτέλεσης
Χτυπάμε το ζαχαρούχο γάλα με το τυρί κρέμα, τη μερέντα και τα φιστίκια χοντροσπασμένα στο γουδί (αν θέλουμε τα βάζουμε και στο μούλτι και τα σπάμε περισσότερο... αλλά είναι καλύτερα να τα νιώθουμε και να μην είναι πούδρα..) -σε άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα σε σαντιγί -ενώνουμε τα δύο μείγματα και το μείγμα του παγωτού μας είναι έτοιμο!
Για να φτιάξουμε σάντουιτς βάζουμε σε ένα ταψάκι ή τετράγωνο μπολ τα μπισκότα με την καλή όψη προς τον πάτο και από πάνω απλώνουμε το μείγμα... τελειώνουμε με μπισκότα με την καλή όψη προς τα επάνω.. στην ίδια διάταξη που είναι και τα από κάτω... Όταν παγώσει το παγωτό με ένα μαχαίρι κόβουμε στα χωρίσματα και έτοιμα τα σάντουιτσάκια μας!
Μπορούμε να βάλουμε το μείγμα σε έτοιμες θήκες για παγωτό... ή και μικρά έτοιμα κουπάκια μπισκότων για παγωτά.... Αν δεν έχουμε θήκες μπορούμε να φτιάξουμε ατομικά παγωτάκια ξυλάκια χρησιμοποιώντας πλαστικά ποτηράκια μιας χρήσης του ελληνικού καφέ, βάζοντας μέσα ξυλάκια... (θα τα βρούμε σε μαγαζί με προϊόντα κουζίνας... ή και σε φαρμακεία.. αυτά που έχουν οι παιδίατροι για το στόμα!). Επίσης μπορούμε απλά να βάλουμε το μείγμα σε ένα μπολ στην κατάψυξη και να το σερβίρουμε με τον κλασικό τρόπο!

Περισσότερες συνταγές εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)