9 εξαιρετικές παιδικές χαρές με πράσινο και σκιά στην Αθήνα

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

Όλες οι συνοικίες της πόλης έχουν την δική τους παιδική χαρά που συνήθως αποτελεί και το στέκι των παιδιών. Δεν προσφέρεται, όμως, κάθε παιδική χαρά για δροσιά, όταν ο υδράργυρος ανεβαίνει! Λίγες είναι αυτές που, πέρα από καλοδιατηρημένα παιχνίδια, διαθέτουν πυκνή βλάστηση για σκιά ή ακόμα και ένα αναψυκτήριο εκεί δίπλα, για τα αναγκαία παγωμένα νεράκια. Τις ανακαλύψαμε, όμως, και σας τις συνιστούμε ανεπιφύλακτα για την επόμενη βόλτα σας!


Πάρκο Αναλήψεως στον Βύρωνα

Αναλήψεως 35, Βύρωνας
Ένα από τα ωραιότερα πάρκα της Αττικής με την παιδική χαρά του μέσα στα δέντρα, με γκαζόν για να μην τραυματίζονται τα παιδιά, αλλά και βόλτα για ποδήλατο. Στον χώρο λειτουργεί και καφέ-εστιατόριο με χαμηλές τιμές.

Παιδική χαρά στο Κεντρικό Πάρκο Καλλιθέας

Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου (Θησέως)
Μια όαση δροσιάς στην πυκνοκατοικημένη Καλλιθέα αποτελεί η παιδική χαρά στο πάρκο της πόλης, στο οποίο θα βρείτε πολλούς πάγκους κάτω από πλούσια βλάστηση, για να χαλαρώσετε, καθώς και κυλικείο.

Παιδική χαρά στο Άλσος Περιστερίου

Οδός Αγίου Βασιλείου, απέναντι από το Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου
Στο καταπράσινο Άλσος Περιστερίου λειτουργεί παιδική χαρά σκιασμένη από ψηλές λεύκες, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να ξεκουραστούν στα υπαίθρια καθιστικά. Μάλιστα, στο αμφιθέατρο που υπάρχει στην έκταση πραγματοποιούνται το καλοκαίρι πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Παιδική χαρά Πικιώνη

Κεχαγιά 26, Φιλοθέη
Η διάσημη παιδική χαρά αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα του γνωστού αρχιτέκτονα και καθηγητή Δημήτρη Πικιώνη, ενώ στη μεγάλη έκτασή της φιλοξενεί γλυπτά διακεκριμένων εικαστικών. Είναι πνιγμένη στο πράσινο, ενώ πέρα από τα απαραίτητα παιχνίδια για διασκέδαση, διαθέτει και λιμνούλα με πάπιες!

Παιδική χαρά Εθνικού Κήπου

Εθνικός Κήπος
Η κεντρικότερη και μία από τις ομορφότερες της πρωτεύουσας, η οποία εκτείνεται σε 2 στρέμματα, πνιγμένα στο πράσινο, και φυλάσσεται από τις 9.00 το πρωί έως τη δύση του ήλιου.

Εκπαιδευτικό Οικολογικό Πάρκο Νέου Ψυχικού

Στρατηγού Μακρυγιάννη, πίσω από το Πεντάγωνο
Μεταξύ των υπόλοιπων δυνατοτήτων που προσφέρονται στο πάρκο για εκπαιδευτικά προγράμματα και δραστηριότητες, υπάρχει και η παιδική χαρά με τον «λαβύρινθο φυτών», τις κούνιες και το τρενάκι που δίνει μεγάλη χαρά στους μικρούς επισκέπτες! Αξίζει να αναφερθεί ότι, στο πλαίσιο της οικολογικής συνείδησης που προσπαθεί να προωθήσει το πάρκο, ως εισιτήριο για το ταξίδι με το τρενάκι, κάθε παιδί φέρνει κάποιο αντικείμενο από ανακυκλώσιμο υλικό (χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο, λάμπα ή μπαταρία).
Μάθετε περισσότερα για το πάρκο εδώ.

Παιδική χαρά Κεφαλαρίου

Μαυρομιχάλη 39, Κηφισιά
Η τεράστια παιδική χαρά είναι καλά σκιασμένη από ψηλά πεύκα, ενώ έχει και περίφραξη. Υπάρχει γρασίδι σε σημεία και ειδικό τμήμα για μικρότερα παιδιά με περιπετειώδη διάθεση!

Παιδική χαρά στο Άλσος Νέας Σμύρνης

Ελευθερίου Βενιζέλου και Εφέσου
Το στολίδι της Νέας Σμύρνης δεν είναι άλλο από το Άλσος της, το οποίο, πέρα από το ανοιχτό θέατρο, τα όργανα γυμναστικής και το κυκλικό μονοπάτι για τρέξιμο, διαθέτει και εξαιρετικές κούνιες για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά, όλα κάτω από πυκνά δέντρα. Στο κέντρο του Άλσους υπάρχει και κυλικείο.

Παιδική χαρά «Γιορτή», Χαϊδάρι

Τέρμα Ιεράς Οδού
Από τις ωραιότερες παιδικές χαρές της πόλης, με άφθονη σκιά κάτω από τα δέντρα, καινούργια παιχνίδια, τραπέζια για πικ-νικ και... το ομώνυμο εστιατόριο ακριβώς δίπλα, σε περίπτωση που σας ανοίξει η όρεξη!

Περισσότερα θέματα με παιδικές χαρές εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)