Οι καλύτερες οργανωμένες παραλίες κοντά στην Αττική για να πάτε με τα παιδιά σας

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Δεν απογοητευόμαστε όμως: Ξεχωρίσαμε 5 εξαιρετικές, οργανωμένες παραλίες για να επισκεφθείτε τις επόμενες ημέρες, οι οποίες συνδυάζουν όσο το δυνατόν πιο καθαρή θάλασσα (αν μη τι άλλο έχουν βραβευτεί με «γαλάζια σημαία»), εγκαταστάσεις που προσφέρονται ιδανικά τόσο για τους μικρούς όσο και για τους μεγαλύτερους λουόμενους, αλλά και σχετικά λογικές τιμές στην είσοδο.

Καράβι, Σχοινιάς

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 9.00-21.00
Εισιτήρια: Η είσοδος είναι δωρεάν (πληρώνετε 4€ ανά άτομο, ως ελάχιστη κατανάλωση)
Σε απόσταση 40 λεπτών περίπου από το κέντρο της Αθήνας, η δημοφιλής παραλία του Σχοινιά αποτελεί παράδεισο για τους λάτρεις των beach και water sports, αλλά και για όσους θέλουν να περάσουν ολόκληρη την ημέρα τους δίπλα στην θάλασσα. Στις εγκαταστάσεις, πέρα από σχολή windsurfing, γήπεδα beach volley και πολλά ακόμα beach sports, θα βρείτε εστιατόριο και beach bar. Επιπλέον, η θάλασσα είναι αρκετή ζεστή και ρηχή, άρα ιδανική για παιδιά!
Μάθετε περισσότερα εδώ.

South Coast, Α' Πλαζ Βούλας, Βούλα

Ώρες λειτουργίας: 9.00-20.00
Εισιτήρια: Η είσοδος κοστίζει 4 ευρώ τις καθημερινές και 5 ευρώ τα σαββατοκύριακα, ενώ υπολογίστε επιπλέον 2,5 ευρώ τις καθημερινές και 4 ευρώ τα σαββατοκύριακα ανά ξαπλώστρα.
Πρόκειται για την πιο κοντινή πλαζ με «γαλάζια σημαία» που μπορούν να επισκεφθούν οι κάτοικοι της Αθήνας, με αμέτρητες δυνατότητες διασκέδασης υπό την «ομπρέλα» του πολυχώρου South Coast. Εκεί θα βρείτε καφέ, εστιατόρια, water sports και παιδότοπο. Στις εγκαταστάσεις υπάρχει και πισίνα, ενώ αρκετά συχνά λαμβάνουν χώρα parties από DJs.
Μάθετε περισσότερα εδώ.

Ακτή Βουλιαγμένης, Βουλιαγμένη

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 8.00-21.00
Εισιτήρια: Η είσοδος κοστίζει 4 ευρώ, μειωμένο εισιτήριο 3 ευρώ έχουν οι μαθητές (6-18 ετών), ενώ για παιδιά έως 6 ετών η είσοδος είναι ελεύθερη. Δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση για χρήση ομπρέλας-ξαπλώστρας.
Λίγο μετά το Καβούρι και μερικά μέτρα από την παραλιακή λεωφόρο βρίσκεται η, επίσης βραβευμένη με «γαλάζια σημαία» ακτή Βουλιαγμένης, η οποία διαθέτει άμμο και είναι πλήρως οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες, ντουζιέρες, καθώς και πολλά θαλάσσια σπορ. Στις εγκαταστάσεις θα βρείτε μπαρ, εστιατόριο και καφετέριες, ώστε να μπορείτε να περάσετε εκεί όλη σας την ημέρα.

Καλάμια, Κόρινθος

Ώρες λειτουργίας: Όλες τις ώρες
Εισιτήρια: Οι ξαπλώστρες και οι ομπρέλες χρεώνονται ανάλογα με την κατανάλωση.
Αν θέλετε να απομακρυνθείτε από την Αττική, μια εξαιρετική επιλογή είναι η Κόρινθος και η παραλία Καλάμια, η οποία είναι πλήρως οργανωμένη και ιδανική για παιδιά, με λεπτή άμμο και βότσαλο. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας ή και να φάτε, ενώ εντυπωσιακή είναι και η θέα προς τον κορινθιακό κόλπο, όταν πέφτει ο ήλιος!

Πλαζ Αυλακίου, Πόρτο Ράφτη

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 8.00-20.00
Εισιτήρια: Η είσοδος κοστίζει 5 ευρώ για τους ενήλικες και 3 ευρώ για παιδιά από 4 έως 12 ετών.
Το Αυλάκι, το οποίο βραβεύτηκε για μία ακόμη χρονιά με «γαλάζια σημαία», βρίσκεται στο Πόρτο Ράφτη, σε απόσταση περίπου 30 χλμ. από την Αθήνα, και προσφέρεται ιδανικά για παιχνίδι στην αμμουδιά και κολύμπι στα ζεστά νερά του. Πρόκειται για μία πλήρως οργανωμένη παραλία, με ομπρέλες, ξαπλώστρες και καρέκλες, ενώ διαθέτει αποδυτήρια και ντους. Για τα σνακ και τα αναψυκτικά σας στις εγκαταστάσεις θα βρείτε beach bar, καθώς και περίπτερο για εφημερίδες και περιοδικά.
Περισσότερες παραλίες εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)