Τα καλύτερα παιδικά βιβλία δραστηριοτήτων για να πάρετε μαζί σας στις διακοπές

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Εμείς επιλέξαμε και προτείνουμε κάποιες αγαπημένες μας εκδόσεις που ξεχωρίσαμε για το φετινό καλοκαίρι:

Εκδόσεις Πατάκη

ΔΙΑΚΟΠΕΣ! Το μεγάλο βιβλίο δραστηριοτήτων
Πρόκειται για ένα πολύ προσεγμένο βιβλίο με πολύ καλή αισθητική και πλούσιο περιεχόμενο. Τα παιδιά καλούνται να παρατηρήσουν, να ζωγραφίσουν, να λύσουν γρίφους, να παίξουν παιχνίδια παντομίμας, να σπάσουν μυστικούς κώδικες, να φτιάξουν συνταγές, να εξασκηθούν σε απλές αριθμητικές πράξεις, να γράψουν απλές λέξεις... και πολλά πολλά ακόμα!
Οι δραστηριότητες αλλά και οι πληροφορίες που εμπεριέχονται στο βιβλίο έχουν μια σχετική διαβάθμιση ως προς τις απαιτήσεις ή το βαθμό δυσκολίας τους, και με αυτή τη λογική το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 7 ετών και πάνω.
ΤΑΞΙΔΙΑ! Το μεγάλο βιβλίο δραστηριοτήτων
Στην ίδια λογική και στην ίδια υψηλή αισθητική και ποιότητα είναι και αυτό το βιβλίο των εκδόσεων Πατάκη.
Και εδώ το παιδί έχει την ευκαιρία να παίξει και να διασκεδάσει με ένα βιβλίο μαθαίνοντας πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για τον κόσμο.
Δύο ακόμη ενδιαφέρουσες σειρές από τις ίδιες εκδόσεις, είναι οι "Παιχνίδια αντι-βαρεμάρας με πειρατές" και "Παιχνίδια αντι-βαρεμάρας με νεράιδες".

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Καλοκαιρινά παιχνίδια
Η σειρά Καλοκαιρινά παιχνίδια από τις εκδόσεις Μεταίχμιο έχει τη λογική να προετοιμάσει τα παιδιά για την επόμενη σχολικά τους χρονιά. Φυσικά, κάτι τέτοιο γίνεται με τρόπο διασκεδαστικό και απολαυστικό και σε καμία περίπτωση τα βιβλία αυτά δε θυμίζουν σχολικό βιβλίο ή σχολική διαδικασία! Αντιθέτως μέσα από παιχνίδια και δημιουργικές δραστηριότητες τα παιδιά ξαναθυμούνται με χαρά όσα έμαθαν, και μαθαίνουν και ακόμα περισσότερα.
Το πρώτο βιβλίο της σειράς απευθύνεται σε παιδιά που ετοιμάζονται για το νηπιαγωγείο, και ακολουθούν τα επόμενα για παιδιά που ετοιμάζονται για την πρώτη δημοτικού, τη δευτέρα, φτάνοντας μέχρι τα παιδιά που ετοιμάζονται για την έκτη δημοτικού.
Όλα τα βιβλία της σειράς έχουν γραφτεί από ενεργούς εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στις αντίστοιχες τάξεις, και αυτό έχει τη σημασία του καθώς οι συγγραφείς των βιβλίων γνωρίζουν καλά τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των ηλικιών που απευθύνονται.

Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο

Παίζουμε; 99+1 αυτοσχέδια επιτραπέζια παιχνίδια
Το Παίζουμε; είναι μια λίγο διαφορετική πρόταση για δημιουργική καλοκαιρινή απασχόληση που απευθύνεται σε παιδιά με δημιουργικούς γονείς! Είναι ένα βιβλίο που παρουσιάζει αυτοσχέδια επιτραπέζια παιχνίδια -τα οποία πριν παίξουν, πρέπει να φτιάξουν τα παιδιά μάλλον με τη βοήθεια κάποιου ενήλικα- με πολύ μεγάλη ποικιλία. Τα παιχνίδια χωρίζονται σε κατηγορίες (πχ: παραμύθια, αθλήματα, γεωγραφία, ιστορία, επιδαπέδια, στρατηγικής, κ.α), απευθύνονται σε ηλικίες από 5 ετών και πάνω και σχεδόν όλα είναι ιδιαίτερα ευφάνταστα. Το καλό είναι ότι φτιάχνονται εύκολα ακολουθώντας τις οδηγίες που βρίσκουμε στο βιβλίο. Οι οδηγίες είναι σαφείς και απλές με τρόπο κατανοητό που μπορεί να τις παρακολουθήσει εύκολα ένα παιδί.
Αν έχετε χρόνο και κουράγιο, το βιβλίο της Μαρίας Πετκανοπούλου είναι ένα πολύ καλό εργαλείο για τα παιδιά για να ακονίσουν την αντιληπτική τους ικανότητα, να εξασκήσουν τη μνήμη και την παρατηρητικότητά και να κερδίσουν όλα εκείνα που προσφέρουν τα επιτραπέζια παιχνίδια.
Περισσότερα θέματα για βιβλία εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)