Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας - 06/07/2015

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


Θριαμβευτική επικράτηση του «Όχι» στο δημοψήφισμα

Το ΟΧΙ συγκέντρωσε το 61,31% και το ΝΑΙ το 38,69% των εγκύρων. Ακόμα και στις περιφέρειες - προπύργια της Νέας Δημοκρατίας το ΟΧΙ επικράτησε. Πρωταθλητής του «όχι» αναδεικνύεται η περιφέρεια Χανίων, ενώ η Λακωνία είναι η περιφέρεια με το χαμηλότερο ποσοστό.
Τα υψηλότερα ΟΧΙ
Χανιά
ΟΧΙ 73,77% ΝΑΙ 26,23%
Β' Πειραιώς
ΟΧΙ 72,51% ΝΑΙ 27,49%
Κερκύρας
ΟΧΙ 71,25% ΝΑΙ 28,75%
Ηρακλείου
ΟΧΙ 70,82% ΝΑΙ 29,18%
Σάμου
ΟΧΙ 70,31% ΝΑΙ 29,69%
Αχαΐας
ΟΧΙ 68,22% ΝΑΙ 31,78%
Ξάνθης
ΟΧΙ 67,89% ΝΑΙ 32,11%
Ευβοίας  
ΟΧΙ 67,60% ΝΑΙ 32,40%
Βοιωτίας
ΟΧΙ 67,43% ΝΑΙ 32,57%
Ζακύνθου
ΟΧΙ 67,31% ΝΑΙ 32,69%
Και οι περιφέρειες με τα χαμηλότερα ποσοστά του ΟΧΙ και τα υψηλότερα του ΝΑΙ:
Λακωνίας
ΟΧΙ 51,17% ΝΑΙ 48,83%
Καστοριάς
ΟΧΙ 52,36% ΝΑΙ 47,64%
Α' Αθηνών
ΟΧΙ 53,21% ΝΑΙ 46,79%
Σερρών
ΟΧΙ 53,74% ΝΑΙ 46,26%
Χίου
ΟΧΙ 53,84% ΝΑΙ 46,16%
Γρεβενών
ΟΧΙ 54,31% ΝΑΙ 45,69%
Έβρου
ΟΧΙ 54,64% ΝΑΙ 45,36%
Ευρυτανίας
ΟΧΙ 55,89% ΝΑΙ 44,11%
Φωκίδος
ΟΧΙ 57,36% ΝΑΙ 42,64%
Αρκαδίας
ΟΧΙ 56,43% ΝΑΙ 43,57%
http://e-didaskalia.blogspot.com/2015/07/blog-post_778.html#ixzz3f74fjOKz

Τσίπρας σε πολιτικούς αρχηγούς: Συνδράμετε για βιώσιμη λύση

Να συνδράμουν στο να υποστηριχθεί η σαφής και ξεκάθαρη ετυμηγορία του ελληνικού λαού από το χτεσινό δημοψήφισμα για μια βιώσιμη λύση, ζήτησε, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, ο πρωθυπουργός από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς κατά τη σύσκεψη που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη στο Προέδρικό Μέγαρο.
Όπως αναμενόταν, ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να αποσπάσει την ευρεία συναίνεση του πολιτικού προσωπικού της χώρας για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ώστε να μεταφέρει το σχετικό αίτημα στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής.
Μέχρι στιγμής σύγκλιση φέρεται να υπάρχει σύμφωνα με πληροφορίες στο ζήτημα του χρέους, κάτι το οποίο είχε διαφανεί και από τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, κάνοντας λόγο για βιώσιμη λύση  και στα δημοσιονομικά.
http://e-didaskalia.blogspot.com/2015/07/blog-post_199.html#ixzz3f757fXvj

Παραιτήθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης

Την παραίτησή του υπέβαλε το πρωί της Δευτέρας στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, όπως ανακοίνωσε με ανάρτηση στο προσωπικό του blog και κοινοποίησε μέσω Twitter. 
Στο κείμενο που δημοσίευσε, ο κ. Βαρουφάκης διευκρινίζει ότι αποχωρεί από το υπουργείο προκειμένου να διευκολυνθεί η κυβέρνηση στο να ολοκληρώσει τη συμφωνία με τους πιστωτές. Άφησε παράλληλα σαφείς αιχμές κατά των εταίρων, οι οποίοι όπως αναφέρει «θα "εκτιμούσαν" την απουσία του» από τις διαπραγματεύσεις.
Η ανακοίνωση έσκασε σαν βόμβα, λίγες ώρες μετά το δημοψήφισμα, στο οποίο η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών με το «Όχι» τους, έδειξε μια ηχηρή υποστήριξη στην κυβέρνηση και στη συνέχεια των διαπραγματεύσεων χωρίς όρους ασφυκτικής λιτότητας.

Παραιτήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς

Παραιτήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Προσωρινός πρόεδρος του κόμματος αναλαμβάνει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής την Τρίτη για την Ελλάδα

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ συγκάλεσε Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης για το βράδυ της Τρίτης με θέμα την Ελλάδα.
Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι τη σύγκληση της Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης για την Ελλάδα επιθυμούσαν η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Την είδηση είχε επιβεβαιώσει το Βερολίνο.
Σύμφωνα με το Βερολίνο, Μέρκελ και Ολάντ συμφωνούν ως προς το ότι η ψήφος των Ελλήνων "πρέπει να γίνει σεβαστή".
Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα η γαλλική προεδρία, ο Φρανσουά Ολάντ και η Αγκελα Μέρκελ θα συναντηθούν στο Παρίσι, για να συζητήσουν τις επιπτώσεις του αποτελέσματος του ελληνικού δημοψηφίσματος.

Κομισιόν: Σεβόμαστε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει υπόψη και σέβεται το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κομισιόν.
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει υπόψη και σέβεται το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα.
Ο Πρόεδρος Γιούνκερ διαβουλεύεται απόψε και αύριο με τους δημοκρατικά εκλεγμένους ηγέτες των άλλων 18 μελών της Ευρωζώνης καθώς επίσης και με τους επικεφαλής των θεσμικών οργάνων της ΕΕ. Τη Δευτέρα το πρωί ο Πρόεδρος Γιούνκερ θα έχει τηλεδιάσκεψη με τους θεσμικούς παράγοντες της Ευρωζώνης (με τον Πρόεδρο της Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης, τον Πρόεδρο του Eurogroup και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας). Ο Πρόεδρος Γιούνκερ προτίθεται να απευθυνθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο την Τρίτη.

Εισαγγελική παρέμβαση για την προπαγάνδα των καναλιών

Στο μικροσκόπιο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών μπαίνουν τηλεοπτικοί σταθμοί και άλλα ΜΜΕ καθώς ξεκινά δικαστική έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν παραβίασαν την εκλογική νομοθεσία και το άρθρο 162 του Ποινικού Κώδικα για νόθευση της εκλογικής βούλησης, κάτι που έχει κακουργηματικό χαρακτήρα, με τον τρόπο που χειρίστηκαν το θέμα του δημοψηφίσματος.
Πιο συγκεκριμένα θα διερευνηθεί εάν από τον τρόπο που ορισμένα ΜΜΕ κάλυψαν το σύνολο των εξελίξεων της περασμένης εβδομάδα, έχουν διαπραχθεί αδικήματα όπως: απόπειρα επηρεασμένου ψηφοφόρων και απόπειρα νόθευσης εκλογικού αποτελέσματος. 
Θα ελεγχθεί επίσης και η μετάδοση δημοσκοπήσεων και συγκεκριμένα εάν έγιναν σε χρόνο, που από τον νόμο απαγορεύεται.
Στην εισαγγελία υπάρχει φάκελος με έγραφες καταγγελίες που αφορούν κυρίως όσα διαδραματίστηκαν μέχρι τις 4 Ιουλίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται η έρευνα να επεκταθεί και στο ΕΣΡ προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει διαπραχθεί παράβαση καθήκοντος από τα μέλη του.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Εισαγγελία θα περιμένει αν δει πως θα διαχειριστεί το ΕΣΡ τις επόμενες ημέρες το θέμα της κάλυψης των γεγονότων της επίμαχης περιόδου, πριν επεκτείνει την έρευνα. 

Υπογράφουμε ΟΛΟΙ στο πανευρωπαϊκό ψήφισμα για να συσταθεί ερευνητική επιτροπή εναντίον του Σουλτς για τρομοκράτηση του ελληνικού λαού!

Ευρωβουλευτές δημιούργησαν το παρακάτω (πανευρωπαϊκό) ψήφισμα και ζητούν υπογραφές για να συσταθεί ερευνητική επιτροπή εναντίον του Σουλτς για τρομοκράτηση του ελληνικού λαού.

Παραίτηση Ντάισελμπλουμ ζητούν οι Ολλανδοί Σοσιαλιστές

«O Ντάισελμπλουμ πρέπει να παραιτηθεί από την προεδρία του Eurogroup». Αυτό ζήτησε ο επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ολλανδίας  Εμίλ Ρόεμερ, στο ολλανδικό ραδιόφωνο, NOS Radio 1.
Το γεγονός αυτό αν μη τι άλλο καταδεικνύει ότι βρίσκονται σε εξέλιξη πολιτικές διεργασίες πανευρωπαϊκά, έπειτα από το ισχυρό ΟΧΙ του ελληνικού δημοψηφίσματος.

Ο καιρός σήμερα

Καλός και αρκετά ζεστός θα είναι ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα τη Δευτέρα 6 Ιουλίου, με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά μετά το μεσημέρι.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, 14  έως 33 στη βόρεια Ελλάδα, 18 έως 33 στη δυτική Ελλάδα, 17 έως 30 στο βόρειο Αιγαίο και από 18 έως 32 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν κυρίως από τα βορειοδυτικά έως 4 και πρόσκαιρα 5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα είναι βόρειοι έως 5 και τοπικά στα κεντρικά και νότια τμήματα 6 με 7 μποφόρ.
Ο καιρός καθημερινά στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, καθώς και σε κάθε σημείο της Ελλάδας.

Σαν σήμερα 6 Ιουλίου: http://e-didaskalia.blogspot.com/2015/07/6.html

Περισσότερες ειδήσεις εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)