Οι 10 καλύτερες αυλές για φαγητό στην Αθήνα!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
TOP 10: Οι καλύτερες αυλές για φαγητό στην Αθήνα!

Ψάξαμε και βρήκαμε 10 ξεχωριστές αυλές της Αθήνας, που σου αφήνουν όχι μόνο την υπέροχη γεύση του φαγητού τους στον ουρανίσκο αλλά και μια αίσθηση νοσταλγίας και καλοκαιριού!

Λεύκες: Μια... πεντανόστιμη αυλή στο Γαλάτσι!

Λεύκες: Μια... πεντανόστιμη αυλή στο Γαλάτσι!


Ένα μοναδικό ταξίδι γεύσεων με "οδηγό" την ελληνική δημιουργική κουζίνα ξεκινά σε μια πλακόστρωτη και όμορφη αυλή στο Γαλάτσι.
Εδώ και 21 χρόνια οι Λεύκες φροντίζουν να μυούν στον πεντανόστιμο κόσμο τους οποιονδήποτε αναζητά ποιοτικές γεύσεις και επιθυμεί να ξεφύγει από τους ρυθμούς της καθημερινότητας σε έναν προσεγμένο και γεμάτο θαλπωρή χώρο.

Εδώ θα δοκιμάσεις μεταξύ άλλων Σολομό με κρούστα μυρωδικών, Σταυλίσια Μπριζόλα με λεμόνι, μουστάρδα & σάλτσα ψητού ή το θαυμάσιο κοτομπίφτεκο. Αν πάλι επιθυμείς να έχεις μια πιο πλήρη εικόνα του μενού ρίξε μια ματιά εδώ.
Κι αν πίστεψες πως η γαστρονομική εμπειρία ολοκληρώθηκε εδώ κάνεις λάθος καθώς καθημερινά θα βρεις 10-12 γλυκά που μάλιστα κατασκευάζονται εδώ.

Info
Πυθαγόρα 1 & Λ. Γαλατσίου, Γαλάτσι, τηλ. 210 2924458
Facebook: Λευκες



Στο Γκάζι υπάρχει μια υπέροχη... Favela που θυµίζει παλιά Αθήνα!

Στο Γκάζι υπάρχει μια υπέροχη... Favela που θυµίζει παλιά Αθήνα!
Αυτό το cafe-µεζεδοπωλείο άνοιξε τον Νοέµβριο, για να γίνει ένα από τα στέκια που µας κάνουν να νιώθουµε σαν στο σπίτι µας. Ο ιδιοκτήτης του, Δηµήτρης Θεοδώρου, γοητευµένος από τη γειτονιά, µε τα παλιά σπιτάκια το ένα κολλητά στο άλλο, σαν τις βραζιλιάνικες φαβέλες, εµπνεύστηκε από αυτό την ονοµασία του. Το homy σκηνικό απογειώνεται µέσα από γερές δόσεις vintage, ενώ η αυλή στο πίσω µέρος θυµίζει παλιά Αθήνα.
Το πρωί θα απολαύσετε τον καφέ σας, από το µεσηµέρι και µετά οι ελληνικοί µεζέδες αναστατώνουν τους σιελογόνους αδένες, ειδικά η τηγανιά κοτόπουλου ή χοιρινού, η φάβα Σαντορίνης µε καρύδι, γλυκό σκόρδο και παντζάρι και τα σαγανάκια µετσοβίτικων τυριών, ό,τι πρέπει για να συνοδεύσετε το ρακόµελο -παραγωγής του ιδιοκτήτη-, το κρασί ή τη ρακή σας. Οι τιµές είναι ανταγωνιστικές, ενώ υπάρχουν και ειδικές εκπτώσεις!
Kάθε Παρασκευή υπάρχει live µε jazz, rock και latin, ενώ κάθε Σαββατόβραδο και Κυριακές µεσηµέρι ρεµπέτικα!


Info
Καθηµερινά από τις 12:00.
ΑΡΤΕMΙΣΙΟΥ 4, ΚΕΡΑMΕΙΚΟΣ, Τ. 210 341 2413


Νίκης Γεύσεις: Καλοκαίρι με μοναδικές γεύσεις στον Υμηττό!

Νίκης Γεύσεις: Καλοκαίρι με μοναδικές γεύσεις στον Υμηττό!
Σε έναν ζεστό χώρο σε περιμένουν οι καλύτερες γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, με ιδιαίτερη έμφαση στις σπιτικές πίτες (με φύλλο που ανοίγεται καθημερινά) και στα λαχταριστά μαγειρευτά. Στα αδιαμφισβήτητα plus του και οι μοναδικές προσφορές: Από Δευτέρα έως Πέμπτη, με €13,5 μπορείς να φας και να πιεις οτιδήποτε θέλεις από τον κατάλογο, ενώ Παρασκευή και Σάββατο βράδυ το κρασί είναι κερασμένο!
Σπεσιαλιτέ: Δοκίμασε οπωσδήποτε τη σαλάτα Μυκόνου και φέτα τυλιχτή, ενώ μεγάλο σουξέ έχουν και οι κεφτέδες, σε πολλές και απολαυστικές επιλογές.

Info
Πλ. Υμηττού 5, Υμηττός
Τηλ. 210 7610226

Μαγεμένος Αυλός: Σε μια από τις... νεότερες ιστορικές ταβέρνες της Αθήνας!
Μαγεμένος Αυλός: Σε μια από τις... νεότερες ιστορικές ταβέρνες της Αθήνας!
Στο Παγκράτι θα βρεις μια από τις "νεότερες" -καθώς λειτουργεί μόλις από το 1961- ιστορικές ταβέρνες της Αθήνας. Ο κος Δημήτρης Θεοφίλου είναι σήμερα ο ιδιοκτήτης της. Όπως δηλώνει και το όνομά του, θα σε μαγέψει με τις όμορφες μουσικές βραδιές που διοργανώνει, αλλά και με τις γευστικές προτάσεις του. Οι ευφάνταστες συνταγές, που χρονολογούνται από το έτος ιδρύσεώς της, κάνουν θραύση. Δοκίμασε οπωσδήποτε fondue τυριών, τυροκροκέτες του Αυλού και το πικάτα (κομμάτια φιλέτου με λαχανικά και τυρί, σβησμένο με κρασί).
Ο Μαγεμένος Αυλός αποτελεί εδώ και 55 χρόνια μια όαση δροσιάς για το καλοκαίρι και μια ζεστή γωνιά για το χειμώνα. Εκεί όπου εμπνεύσθηκαν ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Αλέξης Μινωτής, ο Δημήτρης Χόρν και πολλοί άλλοι.

Όλα τα παραπάνω μπορείτε να τα απολαύσετε με διάφορα προσεκτικά επιλεγμένα μουσικά σύνολα εκλεκτών καλλιτεχνών... πάντα χωρίς μικρόφωνο.
Info
Αμύντα 4, Πλ. Προσκόπων, Παγκράτι
Τηλ. 210 7223195, 210 7235849

Balthazar: Και πάλι εδώ για ένα... μαγικό καλοκαίρι!


Balthazar: Και πάλι εδώ για ένα... μαγικό καλοκαίρι!
O πιο δροσερός κήπος στην καρδιά της πόλης... αναγγέλλει την έναρξη του καλοκαιριού και µας περιµένει µε ένα γευστικό δίδυµο-έκπληξη! Aπό τη µια, µοντέρνα µεσογειακή κουζίνα από τον chef Χριστόφορο Πέσκια, και από την άλλη, αυθεντικές japanese προτάσεις από το θρυλικό ιαπωνικό εστιατόριο Freud Oriental!

Το opening της ονειρικής αυλής του επιβλητικού νεοκλασικού της οδού Τσόχα, που φιλοξενεί από το 1973 το bar restaurant Balthazar, σηµατοδοτεί την έναρξη του καλοκαιριού και φέτος µας επιφυλάσσει µοναδικές γευστικές εµπειρίες, µε το κορυφαίο «πάντρεµα» του πολυβραβευµένου chef Χριστόφορου Πέσκια µε το ιαπωνικό εστιατόριο Freud Oriental.

Παραµυθένιο σκηνικό, ξεχωριστά house cocktails και easy listening ξένα ακούσµατα µας βάζουν σε ανάλογη διάθεση, οµορφαίνοντας τα βράδια µας στην καρδιά της Αθήνας! Ο Χριστόφορος Πέσκιας (φωτό) επιστρέφει σε γνώριµες «µαρµίτες» και... ακονίζει τα µαχαίρια του για να µας µυήσει σε ένα fusion παιχνίδι γεύσεων.

Η µεσογειακή κουζίνα «απογειώνεται» µε τις µοντέρνες και αριστοτεχνικές «πινελιές» του, σε µια κάρτα µε easygoing χαρακτήρα και έµφαση στα ελληνικά προϊόντα, που εναρµονίζεται απόλυτα µε την κοσµοπολίτικη αλλά και ανεπιτήδευτη ατµόσφαιρα, επιστρέφοντας φέτος µε µια ακόµα πιο value for money λογική!

Μια εναλλακτική χωριάτικη σαλάτα, νιόκι µε ανθότυρο, noodles µε λαχανικά, αλλά και το flank steak (µε hot sauce hoicin) είναι µερικές µόνο από τις δηµιουργικές προτάσεις του chef, ενώ εξίσου ευφάνταστα είναι και τα πιάτα σε στυλ tapas που µπορούµε να απολαύσουµε στο bar µαζί µε το cocktail µας ή ένα καλό ποτήρι κρασί.

Ιnfo
ΚΑΘΗMΕΡΙΝΑ (ΕΚΤΟΣ ΚΥΡ.) 21:00-02:00
ΤΣΟΧΑ 27 & ΒΟΥΡΝΑΖΟΥ, ΑMΠΕΛΟΚΗΠΟΙ, Τ. 210 6441215, WWW.BALTHAZAR.GR


Ζάχαρη & Αλάτι: Μια υπέροχη αυλή με γεύση... νοσταλγίας στα Εξάρχεια!
Ζάχαρη & Αλάτι: Μια υπέροχη αυλή με γεύση... νοσταλγίας στα Εξάρχεια!
Tο ξεχωριστό Ζάχαρη & Αλάτι, ένα χαρακτηριστικής αισθητικής και φιλοσοφίας bistro cafe bar, στεγάζεται σε µια διώροφη µονοκατοικία κλασικής αθηναϊκής αρχιτεκτονικής, µε υπέροχη εσωτερική αυλή.
Με διάχυτη τη νοσταλγική ατµόσφαιρα, που παραπέµπει σε άλλες εποχές, είναι µια από τις πιο όµορφες αυλές του κέντρου, µε χαριτωµένα τραπεζάκια, vintage και πολύχρωµες λεπτοµέρειες, µωσαϊκό και µια στριφογυριστή σιδερένια σκάλα, η οποία οδηγεί στο ατµοσφαιρικό ξύλινο µπαρ του πρώτου ορόφου µε τις jazz και ροκ µουσικές.

Το εξαιρετικό value for money µενού του, µε αλµυρές και γλυκές γεύσεις, προσφέρει µια αληθινή εµπειρία bistrot, ενώ τις premium και προσεγµένες υπηρεσίες του ολοκληρώνουν η ποικιλία κρασιών, ο ποιοτικός καφές αλλά και τα προσεγµένα ποτά και cocktails.
Δεν είναι, άλλωστε, τυχαία µια από τις καλύτερες επιλογές φαγητού και ποτού για όλες τις ώρες της ηµέρας και της νύχτας!

Ιnfo
ΒΑΛΤΕΤΣΙΟΥ 47, ΕΞΑΡΧΕΙΑ, Τ. 210 3801253
Δευτ.-Παρ. 14:00-02:00, Σάβ.-Κυρ. 12:00-03:00.


Black Duck: Μεσογειακές γεύσεις στον κήπο της Χρήστου Λαδά!

Black Duck: Μεσογειακές γεύσεις στον κήπο της Χρήστου Λαδά!
O «µύθος» του Black Duck ξεκίνησε το 2008... από τέσσερις µαύρες πάπιες. Αυτές οι ιδιαίτερες µορφές ανέλαβαν την αναζήτηση ενός µυθικού παλατιού, του Multiparte, και, απ' ό,τι φαίνεται, το βρήκαν... στην καρδιά της Αθήνας!
To Black Duck Multiparte, µια ανάσα τέχνης και αισθητικής στην καθηµερινότητας της Αθήνας, µε την υπογραφή της Ντόρας Ρίζου, εµπνευστή και ιδιοκτήτριας του χώρου και τις σκηνογραφικές πινελιές του Guy Στεφάνου, γρήγορα καθιερώθηκε ως καλλιτεχνικό στέκι, συγκέντρωσε το σινεφίλ κοινό της περιοχής και αγαπήθηκε για τις µοναδικές εµπειρίες αισθητικής, ψυχαγωγίας και γαστρονοµίας που µας προσφέρει.
Συνδυάζει, στον εξαιρετικό, µε προσεγµένο διάκοσµο, πολυεπίπεδο χώρο του (gallery, café, bar, εστιατόριο), ποιοτικές εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας (από ανερχόµενους κυρίως αλλά και καθιερωµένους εικαστικούς), lives (υπάρχει µια προτίµηση στην ελληνική jazz, χωρίς να λείπουν µουσικές βραδιές αφιερωµένες στον παλιό ελληνικό κινηµατογράφο, το cabaret, το έντεχνο τραγούδι και το ρεµπέτικο, µε εκλεκτούς εκπροσώπους του είδους), θεατρικές παραστάσεις, Dj sets και events, που κερδίζουν πάντα τις καλύτερες εντυπώσεις από το απαιτητικό κοινό.
Παράλληλα, λειτουργεί ως all day στέκι, που µας περιµένει από νωρίς για καλό καφέ και snacks, ενώ δεν λείπουν τα ιδιαίτερα signatured cocktails, πάντα συνοδεία ψαγµένων ακουσµάτων! Ξεχωριστό κεφάλαιο αποτελεί η κουζίνα του, µε τον chef Νίκο Λουλούµαρη να προτείνει ένα εκλεκτό µεσογειακό µενού µε ευρωπαϊκές επιρροές και µεγάλη έµφαση στα ελληνικά προϊόντα, καθώς και µια κάρτα φιλοσοφίας bar food, συνοδευόµενη από µεγάλη λίστα σε τοπικά κυρίως κρασιά!
Black Duck: Ένας αστικός... μύθος στην Χρήστου Λαδά!
Στην ίδια φιλοσοφία, αλλά µε ένα επιπλέον ατού, το προνοµιακό location, άνοιξε από πέρυσι και το «αδερφάκι» του, το Black Duck Garden, στο bistrot του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών, σε έναν κήπο-πραγµατική όαση µέσα στο πολύβουο κέντρο της Αθήνας (το κύριο κτήριο του µουσείου, το αρχοντικό Δεκόζη-Βούρου, ήταν και το πρώτο παλάτι-κατοικία του Όθωνα, πριν ανεγερθούν τα Ανάκτορα - η σηµερινή Βουλή!).

Με σεβασµό στη µοναδικότητα και ιστορικότητα του χώρου, δεν άργησε να δηµιουργήσει αίσθηση στο σοφιστικέ κοινό µε την ολάνθιστη αυλή του, τον ψηλοτάβανο (non smoking) εσωτερικό χώρο, που µοιάζει µε αίθριο, έτσι όπως λούζεται από άπλετο φυσικό φως, το λιτό αλλά εξαιρετικό µενού του, βασισµένο σε ελληνικές πρώτες ύλες και ιδανικό για όλες τις ώρες (must το brunch menu), το άψογο σέρβις αλλά και τις καλλιτεχνικές... ανησυχίες που εκδηλώνει (φιλοξενεί διάφορες εκθέσεις και παρουσιάσεις)! Προσφέρει, το δίχως άλλο, ένα υπέροχο... διάλειµµα µέσα στην πολύβουη πόλη! Secret: Το ήξερες ότι ο κήπος του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών υπήρξε ο πρώτος οργανωµένος της Αθήνας, από την ίδια τη βασίλισσα Αµαλία;

Ιnfo
black duck multiparte: Δευτ.-Σάβ. 09:00-όσο πάει, Κυρ. 17:00-01:00. Χρ. Λαδά 9Α, Πλατεία Καρύτση,
Τ. 210 3234760, WWW.blackduck.gr

Αυλή του Κούβελου: Σε έναν πανέμορφο κήπο στο Κουκάκι σου σερβίρουν την παράδοση πασπαλισμένη με μπόλικη φαντασία!
Αυλή του Κούβελου: Σε έναν πανέμορφο κήπο στο Κουκάκι σου σερβίρουν την παράδοση πασπαλισμένη με μπόλικη φαντασία!
Tο σπίτι της ψαγμένης ελληνικής κουζίνας βρίσκεται στον αριθμό 66 της οδού Γενναίου Κολοκοτρώνη, στο Κουκάκι. Σε μια από τις πιο γραφικές αθηναϊκές συνοικίες, ο Κούβελος σερβίρει την παράδοση πασπαλισμένη με μπόλικη φαντασία και ολίγη νεωτερικότητα τα τελευταία επτά χρόνια. Πάλλευκοι άγρια σοβατισμένοι τοίχοι, κλασικές καρέκλες, τραπέζια με κοραλλί όψη για ένταση, ένα παλιό μωσαϊκό στο πάτωμα και μικρές οινοθήκες είναι κομμάτια του λιτού διακοσμητικού παζλ της ταβέρνας.
Ο ανάλαφρος, κλασικός και ξεκάθαρος χαρακτήρας του ντεκόρ έχει περάσει και στο μενού που επιμελείται ο Χαράλαμπος Βασιλειάδης.
O chef έχει δημιουργήσει μία κάρτα με σπιτική νοστιμάδα, κατεξοχήν ελληνική... Το τραπέζι είναι στρωμένο για κοκορετσάκι ρουμελιώτικο, μαρουλοντολμάδες αυγολέμονο, κολοκυθοκεφτέδες με πεκορίνο Αμφιλοχίας, τα οποία εξαφανίζονται σε χρόνο dt.Λίγο αργότερα εμφανίζεται το ριγανάτο κατσικάκι στη γάστρα και το μπιφτέκι τριών κιμάδων με ψητή πατάτα, ενώ τελευταία κλείνει τη γευστική παράσταση η σοκολατόπιτα με παγωτό, άξια ανταγωνίστρια της μυρωδάτης πορτοκαλόπιτας.
Ο ερχομός καλοκαιριού «απαιτεί» τη μεταφορά του ζεστού σκηνικού στη χαλικόστρωτη αυλή για open air γεύμα ή δείπνο.

Info
Γενναίου Κολοκοτρώνη 86, Κουκάκι, τηλ. 211 4052418

Aleria: Αυλή με στυλ... αρχοντικό!
Aleria: Αυλή με στυλ... αρχοντικό!
Στην upcoming πιάτσα του Μεταξουργείου, το πλήρως ανακαινισμένο νεοκλασικό κτίριο αποτελεί ένα από τα πιο... δυνατά χαρτιά στις γαστρονομικές προτάσεις, όπως επίσης και η υπέροχη αυλή που κατατάσσεται εύκολα στις ωραιότερες της Αθήνας.
Εδώ θα συναντήσεις άψογο service, προσεγμένα πιάτα από τον  σεφ Γκίκα Ξενάκη και θεσπέσια ατμόσφαιρα, τόσο που δεν θα ασχοληθείς και πάρα πολύ με τις ολίγον τι τσιμπημένες τιμές...
Info
Μεγάλου Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο, τηλ 210 52 22 633

Ροζαλία: Η πιο... νόστιμη αυλή των Εξαρχείων!
Ροζαλία: Η πιο... νόστιμη αυλή των Εξαρχείων!
Ένας κήπος στο κέντρο της Αθήνας κι ένα μενού που καλύπτει όλες τις ανάγκες όσων ξέρουν να τρώνε -ακόμα- σαν Έλληνες. Αυτή είναι η Ροζαλία στα Εξάρχεια.
Με πείρα από τη δεκαετία του 1970, έχει φιλοξενήσει στον υπέροχο κήπο του, όχι μόνο τους θαμώνες των Εξαρχείων και των υπόλοιπων συνοικιών της Αθήνας αλλά και του... κόσμου ολόκληρου, καθώς δεν είναι λίγα τ σπουδαία ταξιδιωτικά μέσα του εξωτερικού που την έχουν προτείνει σαν μια από τις καλύτερες επιλογές για φαγητό στην Αθήνα.
Τα πλατάνια, οι μουριές και οι ελιές που βρίσκονται στο χώρο σε υποδέχονται οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας για να γευτείς υπέροχα πιάτα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας. Το μεσημέρι σε περιμένουν 30 επιλογές μαγειρευτών, το απόγευμα εξαιρετικοί μεζέδες για κρασί και ούζο, ενώ το βράδυ τα ψητά θαλασσινά ή κρέατα είναι ιδανικά για να κλείσεις γευστικά τη μέρα σου.
Info
Ανοιχτά καθημερινά από τις 12:00
Βαλτετσίου 59, Εξάρχεια, τηλ. 210 3302933

Περισσότερες προτάσεις για έξοδο εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)