Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας - 14/07/2015

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


Αυτό είναι το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα που πρέπει να ψηφιστούν μέχρι την Τετάρτη

Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα που προβλέπει η συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών. Βασικό κομμάτι των φορολογικών μέτρων της συμφωνίας αποτελούν οι ανακατατάξεις στο ΦΠΑ η αύξηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης καθώς και οι αλλαγές στη φορολογία των αγροτών.

Δείτε εδώ όλο το νομοσχέδιο

Δείτε εδώ την αιτιολογική έκθεση

Το σχέδιο νόμου χωρίζεται σε τρία κεφάλαια και περιλαμβάνει:

- Λήψη φορολογικών μέτρων,

- Ρύθμιση θεμάτων της Κοινωνικής Ασφάλισης,

- Αναδιάρθρωση του Φ.Π.Α,

- Λήψη μέτρων για την αύξηση της εισπραξιμότητας,

- Θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης,

- Ρυθμίσεις για την σταδιακή κατάργηση των πρόωρων συντάξεων από 01.07.2015 έως το έτος 2022. Ένταξη όλων των Ταμείων και των τομέων επικουρικής Ασφάλισης στο ΕΤΕΑ,

- Διατήρηση της κρατικής επιχορήγησης στα ασφαλιστικά ταμεία μέχρι το 2021 στα επίπεδα 2015 σε ονομαστικούς όρους (§1),

- Αύξηση εισφορών υγειονομικής περίθαλψης στις κύριες συντάξεις από 4% στο 6%
- Επιβολή κράτησης 6% στις επικουρικές (§2),

- Νομοθετική εξουσιοδότηση στον αρμόδιο Υπουργό για την κοινωνική ασφάλιση, να ρυθμίζει θέματα αναγκαία για την εφαρμογή των διατάξεων του Κεφαλαίου Γ, με υπουργικές αποφάσεις.

Ειδικότερα θα προβλέπονται τα ακόλουθα:

- Η θέσπιση τριών συντελεστών ΦΠΑ ( 6%, 13% και 23%) - Ο χαμηλός συντελεστής 6% θα περιλαμβάνει τα φάρμακα, τα βιβλία και τα εισιτήρια θεάτρων.

- Ο μεσαίος συντελεστής 13% θα περιλαμβάνει τα φρέσκα τρόφιμα, την ενέργεια ( τιμολόγια ΔΕΗ, φυσικού αερίου), το νερό ( εκτός τέλη αποχέτευσης) τη διαμονή σε ξενοδοχεία.

- Στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ 23% θα υπάγονται όλα τα τυποποιημένα τρόφιμα, οι μεταφορές ( ταξί, εισιτήρια λεωφορείων , πλοίων, κτλ) η εστίαση, οι επισκευαστικές υπηρεσίες, οι ιατρικές υπηρεσίες, τα εισιτήρια θεαμάτων. Στο νομοσχέδιο θα προβλέπεται η σταδιακή κατάργηση του ειδικού καθεστώτος στα νησιά του Αιγαίου, με διατήρηση αρχικά μόνο στα απομακρυσμένα νησιά έως το τέλος του 2016 όποτε και θα γίνει η πλήρης κατάργηση. Ωστόσο θα υπάρξει εισοδηματική ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων κατοίκων των νησιών.

Σε ό,τι αφορά στη φορολογία φυσικών προσώπων, αγροτών και επιχειρήσεων θα προβλέπεται:

- Η αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης από 1/1/2015 με νέους συντελεστές από 0,7% έως 8% ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος

- Η αύξηση από το 10% στο 13% του φόρου πολυτελούς διαβίωσης για τα ΙΧ άνω των 2.500 κυβικών, πισίνες , τα αεροσκάφη και σκάφη αναψυχής άνω των 5 μέτρων.

- Η αύξηση του φορολογικού συντελεστή των αγροτών από το 13% στο 26%

- Η κατάργηση της επιδότησης πετρελαίου για τις αγροτικές καλλιέργειες

- Αυστηρότερα κριτήρια για την προσδιορισμό των κατ' επάγγελμα αγροτών

- Η αύξηση του φορολογικού συντελεστή των επιχειρήσεων από το 26% στο 28%

- Η αύξηση της προκαταβολή του φόρου των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών στο 100%.

Νέα συνεδρίαση θα έχει το Eurogroup μέσω τηλεδιάσκεψης την Πέμπτη, μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων στην ελληνική Βουλή, για να αποφανθεί για τη μορφή που θα έχει η χρηματοδοτική γέφυρα.

http://e-didaskalia.blogspot.com/2015/07/blog-post_893.html#ixzz3frd6JfBM

Αυξήσεις σε ΦΠΑ, φορολογία και μειώσεις στις συντάξεις από Τετάρτη - Οι άμεσες αλλαγές που φέρνουν στη ζωή μας τα νέα μέτρα

Περίπου τέσσερις εβδομάδες απαιτούνται μέχρι τις τελικές υπογραφές για τη νέα δανειακή σύμβαση μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και πιστωτών, σύμφωνα με τη χθεσινή απόφαση της ζώνης του ευρώ, ενώ οι αλλαγές στη ζωή των Ελλήνων θα φανούν άμεσα από τις επόμενες μέρες.
Φορολογικά μέτρα πρέπει να ψηφιστούν με διαδικασίες - εξπρές μέχρι αύριο από τη Βουλή, ενώ ορισμένα από αυτά θα έχουν αναδρομική ισχύ, όπως η εισφορά αλληλεγγύης και ο φόρος πολυτελείας.
Από τον Ιούλιο θα τεθούν σε ισχύ οι αλλαγές στους συντελεστές του ΦΠΑ που θα οδηγήσουν σε αυξήσεις τιμών για τρόφιμα (επεξεργασμένα), κόμιστρα ταξί και εισιτήρια των ΜΜΜ, Αλλαγές και στη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα.
Ο τυφώνας των μέτρων θα είναι μεγάλος και αναμένεται να πλήξει το σύνολο των πολιτών και των επιχειρήσεων, μικρών και μεγάλων. Καταργούνται σταδιακά οι φοροαπαλλαγές των αγροτών ενώ αυξάνονται οι φόροι.
Τα μέτρα για τον ΦΠΑ

Στον υψηλό συντελεστή 23% θα μεταταχθούν η εστίαση, τα τυποποιημένα τρόφιμα και οι μεταφορές (αστικά, ακτοπλοϊκά, αεροπορικά εισιτήρια), τα κόμιστρα των ταξί και τα ασφαλιστικά συμβόλαια. Ο μεσαίος συντελεστής παραμένει στο 13% και θα υπάγονται σε αυτόν τα ξενοδοχεία, βασικά τρόφιμα, ενέργεια, ύδρευση, αλλά όχι αποχέτευση.
Θα καταργηθεί σταδιακά το ειδικό καθεστώς στα νησιά του Αιγαίου.
Τα μέτρα για την εισφορά αλληλεγγύης

Φορολογούμενος με εισοδήματα 30.001 με το υφιστάμενο καθεστώς καταβάλλει σήμερα εισφορά αλληλεγγύης ύψους 420 ευρώ. Με τις προτεινόμενες αλλαγές το ποσό που θα πληρώσει θα φθάσει τα 600 ευρώ, δηλαδή θα πληρώσει επιπλέον 180 ευρώ. Σε άλλο φορολογούμενο με εισοδήματα 40.000 ευρώ αναλογεί σήμερα εισφορά αλληλεγγύης ύψους 560 ευρώ. Με την αύξηση του συντελεστή θα πληρώσει 800 ευρώ, δηλαδή θα πληρώσει επιπλέον 260 ευρώ.
Η νέα κλίμακα της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης διαμορφώνεται ως εξής:
• 12.001 - 20.000 ευρώ: 0,7%
• 20.001 - 30.000 ευρώ: 1,4%
• 30.001 - 50.000 ευρώ: από 1,4% σε 2%
• 50.001 - 100.000 ευρώ: από 2,1% σε 4%
• 100.001 - 500.000 ευρώ: από 2,8% σε 6%
• 500.001 ευρώ και πάνω: από 2,8% σε 8%
Φόρος πολυτελείας

Αυξάνεται ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης στο 13% από 10% που είναι σήμερα για αυτοκίνητα άνω των 2.500 κ.ε., αεροπλάνα, πισίνες και σκάφη αναψυχής άνω των 10 μέτρων.
Αγρότες

Αύξηση φορολογικού συντελεστή από το 13% στο 26%. Κατάργηση επιδότησης πετρελαίου.
Επιχειρήσεις

Αύξηση του φορολογικού συντελεστή από το 26% στο 28%.
Αύξηση της προκαταβολής φόρου στο 100%.
Ακατάσχετο μισθών και συντάξεων

Η κυβέρνηση δεσμεύεται να προωθήσει νέο νομοθετικό πλαίσιο για το ακατάσχετο μισθών και συντάξεων στην κατεύθυνση όχι μόνο της μείωσης του ορίου των 1.500 ευρώ αλλά και εξάλειψης του 25% που μπορεί να κατασχεθεί στο υπερβάλλον ποσό.
Συντάξεις - ασφαλιστικό
Προβλέπονται, μεταξύ άλλων, κατάργηση των διατάξεων πρόωρης συνταξιοδότησης, πάγωμα των χορηγούμενων συντάξεων μέχρι το 2021, αύξηση των εισφορών υγείας και σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ από το 2019. Από την αύξηση εισφοράς για την υγεία θα μειωθούν οι συντάξεις κύριες και επικουρικές. Στις επικουρικές θα επιβληθεί εισφορά 6%, στις κύριες θα αυξηθεί από 4% σε 6%.
Ανοιγμα αγορών επαγγελμάτων

Με το άνοιγμα κλειστών αγορών και επαγγελμάτων στην Ελλάδα, προβλέπεται μεταξύ άλλων η περαιτέρω διεύρυνση της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων, η πλήρης απελευθέρωση του καθορισμού της διάρκειας ζωής στο «φρέσκο» παστεριωμένο γάλα, η δυνατότητα πώλησης των μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενων φαρμάκων από τα σούπερ μάρκετ, η άρση περιορισμών στην αγορά του ψωμιού.
Δημόσιο

Ανάκληση επαναπρόσληψης για 9.000 υπαλλήλους, μεταξύ των οποίων οι καθαρίστριες, δημοτικοί αστυνομικοί, εργαζόμενοι στην ΕΡΤ και άλλοι εφόσον δεν βρεθούν ισοδύναμα.

http://e-didaskalia.blogspot.com/2015/07/blog-post_518.html#ixzz3frdnDsh9

Το παρασκήνιο του Δημοψηφίσματος

Μπήκε στην αίθουσα, κάθισε στην θέση του και τους άφησε άφωνους.

«Θα κάνουμε Δημοψήφισμα» είπε, με μία φωνή που δε σήκωνε αντιρρήσεις.

Οι άλλοι τον κοίταξαν έκπληκτοι στην αρχή κι αμέσως μετά άρχισαν να κοιτάζουν ο ένας τον άλλον. Να ψάχνονται για να καταλάβουν ποιος είχε τη φαεινή ιδέα. Αφού δεν μαρτύραγε κανένας, πετάχτηκαν οι πιο ψύχραιμοι (υπάρχουν ακόμα τέτοιοι εκεί μέσα) να του υπενθυμίσουν, ότι το Δημοψήφισμα είναι μία βαριά πολιτική κίνηση που χρειάζεται πολλή σκέψη, γιατί εάν κάτι στραβώσει καθ' οδόν, δεν υπάρχει πισωγύρισμα.
Μόνοι τους το είπαν, μόνοι τους το άκουσαν. Ο ηγέτης ήταν αποφασισμένος να προχωρήσει βάσει σχεδίου, με την πεποίθηση ότι ο λαός, φοβισμένος από τις κλειστές τράπεζες και την προπαγάνδα των ηλιθίων από απέναντι, θα καταφύγει στο «ΝΑΙ».

Χαμογέλασε με νόημα, περιγράφει τώρα τη σκηνή κάποιος από τους παρόντες και αποχώρησε με τη σταθερότητα του βηματισμού που απαιτεί η στόφα ενός ανθρώπου που ξέρει τι κάνει.

«Ποιoς διάβολος είχε μπει μέσα του, ποιος μαλάκας του έβαλε την ιδέα να κάνει αυτό το Δημοψήφισμα ακόμα δε μάθαμε», μου διηγείτο σαστισμένος ο συνομιλητής μου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα πρωθυπουργός πέφτει έξω στους υπολογισμούς του, με τα νούμερα της κάλπης. Την έχουν πατήσει πολλοί έτσι. Το ίδιο συνέβη και με τον Αλέξη Τσίπρα.

Και τι έγινε μετά ρώτησα εγώ δήθεν αφελώς, όταν βγήκε το «ΟΧΙ»;

Έπεσαν πλερέζες μέσα στο Μαξίμου απάντησε χαμηλώνοντας τη φωνή.
Έξω ο κόσμος πανηγύριζε. Κάποια στιγμή που μπήκε ο Βαρουφάκης εκτός τόπου και χρόνου, νομίζοντας ότι άρχισε η επανάσταση μόνο που δεν τον διαολόστειλε...

Εάν έτσι έχουν τα πράγματα και δε βλέπω κανέναν λόγο για να αμφιβάλω, εφ' όσον και ο Βαρουφάκης διηγείται σε συνέντευξή του, σε αυστραλιανό ραδιόφωνο τα ίδια πράγματα.

Από 'δω και πέρα όμως, υπάρχει ένα τεράστιο θέμα ηθικής τάξης, ενός ηγέτη που παίζει περίεργα παιχνίδια με τη λαϊκή ετυμηγορία και το συναίσθημα του κόσμου. Ενός ηγέτη που χρησιμοποιεί κατά τρόπο απαράδεκτο τη βούληση του λαού, ενώ δεν έχει το πολιτικό ανάστημα να αντιμετωπίσει τις επιλογές του. Ενός ηγέτη ο οποίος έχοντας πάρει νωπή την εντολή των πολιτών να καταργήσει τα μνημόνια, επιστρέφει την μπάλα, με την ελπίδα να ανατρέψουν τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα με την ψήφο τους κι όταν αποτυγχάνει, αναγκάζεται να λουστεί όσα υποσχέθηκε και να υπογράψει ένα ταπεινωτικό και εξευτελιστικό μνημόνιο που ισοδυναμεί με πραξικόπημα ή γερμανική εισβολή στη χώρα.

Θα τον βόλευε πολύ ο λαός να ψηφίσει «ΝΑΙ» κι εκείνος ως γνήσιος δημοκράτης να εκτελέσει την λαϊκή εντολή άνευ κόστους γιατί οι πολίτες το... αποφάσισαν.

Αυτά δεν είναι συμπεράσματα δικά μου. Είναι τα σχόλια του διεθνούς τύπου ακόμα και του γερμανικού Spiegel που αναφέρονται με τους πιο απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τη χούντα των Βρυξελλών.

http://e-didaskalia.blogspot.com/2015/07/blog-post_151.html#ixzz3freSjTPD

Βαρουφάκης: To Mαξίμου θρηνούσε το ΟΧΙ

«Φωτιά» βάζει στο πολιτικό σκηνικό η συνέντευξη του πρώην υπουργού Οικονομικών στο αυστραλιανό ABC, μέσω της οποίας επιτίθεται στον πρωθυπουργό για τη σύναψη της επώδυνης συμφωνίας, κάνοντας λόγο για «πολιτική ταπείνωσης».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ισχυρίζεται ότι ο «πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει ότι η συμφωνία που επετεύχθη χθες στις Βρυξέλλες είναι μία νέα συνθήκη των Βερσαλλιών, που στοιχειώνει και πάλι την Ευρώπη. Γνωρίζει ότι είναι καταδικασμένος αν το κάνει και είναι καταδικασμένος αν δεν το κάνει».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης κάνει λόγο για πραξικόπημα, τονίζοντας ότι στο πραξικόπημα του ΄67 χρησιμοποιήθηκαν τα τανκς, ωστόσο αυτή τη φορά ξένες δυνάμεις χρησιμοποίησαν τις τράπεζες για να καταλάβουν την εξουσία και να πάρουν τη δημόσια περιουσία.

Ο πρώην υπουργός επιτίθεται στους πιστωτές και υποστηρίζει ότι θα κάνουν τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει πίσω ό,τι έχει πει όλα αυτόν τον καιρό. 

Τέλος, περιέγραψε ένα κλίμα ηττοπάθειας που επικράτησε στο Μαξίμου το βράδυ του δημοψηφίσματος όταν ο κόσμος πανηγύριζε στους δρόμους για το "όχι".

«Μπήκα στο γραφείο του πρωθυπουργού, ενθουσιασμένος για τη σαρωτική νίκη του "OXI", αλλά αμέσως ένιωσα μία αίσθηση παραίτησης, μια αρνητικά φορτισμένη ατμόσφαιρα, ήμουν αντιμέτωπος με αέρα ήττας, μία εικόνα εντελώς αντίθετη με τη χαρά του κόσμου», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Όπως φαίνεται, μετά τη συγκεκριμένη συνέντευξη, αλλά και ενός φαρμακερού tweet, ο Γιάνης Βαρουφάκης ξεκινά πόλεμο προς όλες τις κατευθύνσεις...


Καμμένος: Στηρίζουμε την κυβέρνηση. Ψηφίζουμε μόνο τα μέτρα που αποφασίστηκαν πριν τις Βρυξέλλες

Να στηρίξει την κυβέρνηση με γνώμονα τα όσα αποφασίστηκαν στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών πριν τις διαπραγματεύσεις των Βρυξελλών αποφάσισε η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος :ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα ψηφίσουμε αυτά που αποφασίσαμε στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών και μόνο».

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον Έλληνα πρωθυπουργό και τους εταίρους έκανε λόγο για ένα πραξικόπημα που έγινε στην καρδιά της Ευρώπης: «Πήραμε ομόφωνες αποφάσεις. Είναι χωρίς αμφιβολία πλέον γνωστό ότι έγινε ένα πραξικόπημα στην καρδιά της Ευρώπης. Ο Έλληνας πρωθυπουργός εκβιάστηκε να υπογράψει ένα κείμενο που ήταν εντελώς διαφορετικό από αυτό που αποφασίστηκε στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Το πραξικόπημα συνεχίζεται και στην Ελλάδα. Επιθυμούν να ανατρέψουν την κυβέρνηση. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει πραξικόπημα. Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτό το παιχνίδι που δεν αποφασίζουν οι λαοί αλλά κάποιοι μη εκλεγμένοι από το Βερολίνο».

Ενημέρωσε δε ότι «σε μισή ώρα θα είμαι στην ΕΣΗΕΑ για να καταθέσω κατάλογο δημοσιογράφων που έπαιρναν χρήματα από την Ευρώπη. Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα». Εξέφρασε την πεποίθηση ότι την Τετάρτη, κατά την ψήφιση των προαπαιτούμενων δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

«Οι ΑΝΕΛ στηρίζουν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό» τόνισε στις δηλώσεις του ο κ. Καμμένος.


Στην ατζέντα του Σόιμπλε το παράλληλο νόμισμα

Θέση υπέρ της έκδοσης από την Ελλάδα IOUs για να καλύψει μέρος των εσωτερικών της υποχρεώσεων ως μέσο ενδιάμεσης χρηματοδότησης έλαβε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφανγκ Σόιμπλε σε συζητήσεις του με άλλους ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης. 
Την πληροφορία μεταφέρει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt και αναδημοσιεύει το πρακτορείο Reuters. 

Η εφημερίδα σημειώνει ότι το θέμα των IOUs ήταν στην ατζέντα των συνομιλιών των υπουργών Οικονομικών στο χθεσινό Eurogroup και μετά τη σύναψη συμφωνίας.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η Handelsblatt, η χρήση των IOUs είναι αμφιλεγόμενη, με ορισμένους ειδικούς να κάνουν λόγο πως είναι το πρώτο βήμα για παράλληλο νόμισμα. 

Ο τρόπος αυτός είναι κατάλληλος μόνο για εσωτερικές υποχρεώσεις πληρωμής, όπως λογαριασμούς και μισθούς, και όχι για το εξωτερικό χρέος.


Λαφαζάνης: «Ο πρωθυπουργός πρέπει να πάρει πίσω τη συμφωνία»

«Η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, έστω και στο και πέντε, έχουν την ευχέρεια και τη δυνατότητα να επανατοποθετηθούν και να πάρουν πίσω τη συμφωνία, πριν ληφθούν τελικές και οριστικές αποφάσεις στη Βουλή», αναφέρει μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι σε περίπτωση που η συμφωνία περάσει από τη Βουλή, οι πολίτες θα την ακυρώσουν στην πράξη.

Ολόκληρη η δήλωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη:

Η συμφωνία που συνομολογήθηκε με τους «Θεσμούς» είναι απαράδεκτη και δεν αξίζει να τη χρεωθούν ένα ριζοσπαστικό κόμμα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, και μία μαχόμενη κυβέρνηση, που υποσχέθηκε την κατάργηση των μνημονίων και της λιτότητας.

Οι λεγόμενοι εταίροι και πρώτα απ’ όλα το Γερμανικό κατεστημένο, συμπεριφέρθηκαν απέναντι στη χώρα μας ως να είναι αποικία τους και ως στυγνοί εκβιαστές και «οικονομικοί δολοφόνοι».

Με τη συμφωνία αυτή πάει να ακυρωθεί στην πράξη η λαϊκή εντολή και το περήφανο «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα.

Αυτή η συμφωνία μπορεί να περάσει από τη Βουλή με τη συνδρομή των ψήφων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ. Δεν θα περάσει, όμως, στο λαό, ο οποίος θα την ακυρώσει στην πράξη με την ενότητα και τους αγώνες του.

Η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, έστω και στο και πέντε, έχουν την ευχέρεια και τη δυνατότητα να επανατοποθετηθούν και να πάρουν πίσω τη συμφωνία, πριν ληφθούν τελικές και οριστικές αποφάσεις στη Βουλή.

Η Ελλάδα είχε και έχει εναλλακτική λύση απέναντι στη συμφωνία.

Το δίλημμα των πιστωτών: συνθηκολόγηση ή καταστροφή, είναι ψεύτικο και τρομοκρατικό και έχει καταρρεύσει στη λαϊκή συνείδηση.


Ο καιρός σήμερα

Ηλιοφάνεια με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας αναμένουμε σε ολόκληρη τη χώρα την Τρίτη 14 Ιουλίου. Λίγες τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά ηπειρωτικά, κυρίως της βόρειας Ελλάδας, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες σποραδικές βροχές μετά το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, 14 έως 34 στη βόρεια Ελλάδα, 17 έως 34 στη δυτική Ελλάδα, 17 έως 34 στο βόρειο Αιγαίο και από 18 έως 33 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από τα δυτικά - βορειοδυτικά έως 3 και τοπικά 4 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα είναι κυρίως βόρειοι έως 5 και τοπικά στα κεντρικά και νοτιοανατολικά τμήματα 6 με 7 μποφόρ.

Σαν σήμερα 14 Ιουλίου: http://e-didaskalia.blogspot.com/2015/07/14.html

Περισσότερες ειδήσεις εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)