22 ξεχασμένα κομμάτια της ιστορίας τόσο παράξενα που θα σας ανατριχιάσουν!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
1. Πριν εφευρεθούν τα ξυπνητήρια, άνθρωποι όπως η Mary Smith προσλαμβάνονταν για να ξυπνούν τους ανθρώπους το πρωί,συνήθως με το να πετούν αποξηραμένα μπιζέλια στα παράθυρά τους.
2. Η Anna Mae Dickinson ήταν 8 χρονών όταν έχασε τον πατέρα της και η ίδια με τα βίας επιβίωσε από τον Τιτανικό. Όταν ήταν 11 χρονών η θεία της Olivia πέθανε στον τορπιλισμό της Lusitania, στα 31 της έχασε και τον ξάδερφό της Alfred στην έκρηξη του Hindenburg, στα 37 της έχασε τον ανηψιό της Thomas στο Pearl Harbor και στα 97 της καταστράφηκε το διαμέρισμά της λόγω της κατάρρευσης των δίδυμων πύργων.
3. Argentavis magnificens: αυτό το τεράστιο πτηνό της Αργεντινής είχε άνοιγμα φτερών 6μιση μέτρα και έζησε πριν από περίπου 6 εκατομμύρια χρόνια.
4. Το 2013 ξεβράστηκαν στις ακτές της Ουάσινγκτον μεταλλικά ορθογώνια κουτιά, τέλειου σχηματισμού που δε διαθέτουν κανένα απολύτως άνοιγμα και δε μπορούν να μετακινηθούν.
5. Όταν ήταν 10 χρονών, η Mary Bell στραγγάλισε ένα 4χρονο αγόρι. Στα 11 της χρόνια, παρέα με μια 13χρονη φίλη της σκότωσαν ένα παιδί τριών χρονών: το στραγγάλισαν και η Mary χάραξε ένα «Μ» στο στομάχι του, του έκοψε τα μαλλιά και διαμέλισε τα γεvvητικά του όργανα. Καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλάκιση και όταν εξέτισε την ποινή της, της έπετρεψαν να ξαναρχίσει τη ζωή της με καινούριο όνομα.
6. Τον Ιούλιο του 1889 ανακαλύφθηκε στην περιοχή Idaho μια μικροσκοπική ανθρώπινη φιγούρα. Βρέθηκε σε βάθος 100 μέτρων πράγμα το οποίο σημαίνει πως δημιουργήθηκε πολύ πριν την εμφάνιση του ανθρώπου σε αυτό το σημείο του πλανήτη.
7. Όταν οι εταιρείες παραγωγής αλευριού ανακάλυψαν ότι οι φτωχοί της περιοχής χρησιμοποιούσαν τα σακιά με το αλεύρι για να ράβουν ρούχα για τα παιδιά τους, άρχισαν να πουλάνε το προϊόν σε πολύχρωμα σακιά με σχέδια από λουλούδια ώστε τα «ρούχα» να είναι πιο όμορφα.
8. Τα κεφάλια στο Νησί του Πάσχα κρύβουν σώματα από κάτω τους, όπως αποκάλυψαν ανασκαφές το 2012, τα οποία έχουν διατηρηθεί σε εξαιρετική κατάσταση λόγω του χώματος.
9. Η παράδοση των Κινέζων να δένουν τα πόδια νεαρών κοpιτσιών είναι πολύ αρχαία, αλλά εξαλείφθηκε πριν 100 χρόνια περίπου. Η ιδέα πίσω από αυτή τη βάρβαρη τακτική ήταν πως όσο μικρότερο το πόδι, τόσο πιο θηλυκή και όμορφη είναι η κοπέλα.
10. Αυτές οι παράξενες υποθαλάσσιες πυραμίδες βρίσκονται σε βάθος 1800 μέτρων. Οι έρευνες σε παρόμοια κτίσματα όπως το Yonaguni της Ιαπωνίας επέτρεψαν στους επιστήμονες να αποφανθούν πως το υλικό κατασκευής τους μοιάζει με χοντρό γυαλί και είναι μεγαλύτερες από την πυραμίδα του Χέοπα στην Αίγυπτο.
11. Μπουκάλι ηρωίνης της εταιρείας Bayer. Ανάμεσα στο 1890 και το 1910 η ηρωίνη πωλούνταν ως μη-εθιστικό υποκατάστατο της μορφίνης… Μάλιστα το έδιναν και σε παιδιά που είχαν πολύ βήχα!
12. Το Shugborough Inscription είναι μνημείο του 18ου αιώνα στο Staffordshire της Αγγλίας, ενώ με μια πιο προσεκτική ματιά μπορεί κανείς να διακρίνει την επιγραφή «DOUOSVAVVM». Πρόκειται για ένα παζλ που ταλαιπωρεί τους ειδικούς για πάνω από 250 χρόνια και κανείς δεν ξέρει ποιος την χάραξε. Κάποιοι υποστηρίζουν πως είναι κρυπτογραφημένος κώδικας από τους Ναΐτες Ιππότες για την τοποθεσία του Αγίου Δισκοπότηρου…
13. Αυτοί οι άντρες έχουν το ίδιο όνομα, καταδικάστηκαν στην ίδια φυλακή και μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό. Δεν έχουν καμία συγγένεια μεταξύ τους, αλλά είναι η αιτία που άρχισαν να χρησιμοποιούνται τα δακτυλικά αποτυπώματα για την ταυτοποίηση προσώπων.
14. Αυτή η εικόνα υποτίθεται πως έχει τραβηχτεί στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη…
15. Αυτό το τεράστιο μανιτάρι στο Όρεγκον είναι ηλικίας 2.400 χρόνων και το μέγεθός του συνεχίζει να μεγαλώνει ακόμη και σήμερα.
16. Οι Καθολικοί Άγιοι που δεν αποσυντίθενται. Ο πιο καλά διατηρημένος άγιος είναι η Αγία Cecilia που μαρτύρησε το 177 και το σώμα της παραμένει το ίδιο όπως πριν 1700 χρόνια οπότε και ανακαλύφθηκε.
17. Οι μούμιες του Guanjuato είναι τα πιο παράξενα και τρομακτικά εκθέματα του κόσμου! Αν κρίνουμε από τις εκφράσεις των προσώπων, αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να θάφτηκαν ζωντανοί…
18. Κανένας επιζήσαντας δε βρέθηκε στο Ourang Medan το 1947, με όλα τα πτώματα να έχουν παγώσει με το βλέμμα τους στραμμένο προς τον ήλιο, τα χέρια τους απλωμένα, τα στόματα ορθάνοιχτα και τον τρόμο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό τους. Τα σώματά τους δεν έφεραν κανένα τραύμα.
19. Ανασκαφείς στην Νότιο Αφρική έφεραν στο φως αυτά τα σφαιρίδια αγνώστου προέλευσης. Χρονολογούνται 2.8 δισεκατομμύρια χρόνια πριν και κανείς δε γνωρίζει τη χρησιμότητά τους.
20. «Πειραγμένες» φωτογραφίες από την εποχή του Στάλιν: όταν οι άνθρωποι δολοφονούνταν ή «εξαφανίζονταν», ο Στάλιν διέταζε να «φτιαχτούν» οι φωτογραφίες για να φαίνονται σαν αυτά τα άτομα να μην υπήρξαν ποτέ!
21. Το Ισπανικό Γαϊδούρι: το γυμvό θύμα αναγκαζόταν να καβαλήσει αυτή τη συσκευή και στη συνέχεια έδεναν στα πόδια του βάρη, διαφόρων μεγεθών για να παρατείνουν την αγωνία. Στη χειρότερη περίπτωση το θύμα κοβόταν στη μέση…
Περισσότερα αφιερώματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)