Η χώρα σε καθεστώς πύρινης πολιορκίας: Εγκλωβίστηκαν 300 άτομα στην παραλία του Αγίου Νικολάου στην Λακωνία. Δύο νέες πυρκαγιές στην Αττική

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

Δραματική είναι πλέον η κατάσταση στην Λακωνία καθώς έχουν εγκλωβιστεί 300 άτομα από την μεγάλη πυρκαγιά που κατακαίει την περιοχή. Την ίδια στιγμή ξέσπασαν δύο μεγάλες πυρκαγιές σε Καρέα και Κορωπί δημιουργώντας υπόνοιες για οργανωμένο σχέδιο. 
Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα μεγάλη επιχείρηση απομάκρυνσης περίπου 300 ανθρώπων από την παραλία του Αγίου Νικολάου στη Λακωνία.
Τα 300 αυτά άτομα, αν και δεν βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο, ωστόσο εξαιτίας της αποπνικτικής ατμόσφαιρας από τη μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται από τις 4 τα ξημερώματα πολύ κοντά στη Νεάπολη Λακωνίας κι έχοντας στο πέρασμά της γλείψει δύο χωριά, το Λαχί και το Φαρακλό, κατέβηκαν στην παραλία για να μπορέσουν να αναπνεύσουν. Μαζί τους βρίσκονται και πυροσβέστες.
Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση απομάκρυνσής τους από το σημείο διά θαλάσσης με το πλοίο που εκτελεί το δρομολόγιο Νεάπολη-Κύθηρα. Σε αυτό έχουν επιβιβαστεί γιατροί και εθελοντές για να παράξουν τις πρώτες βοήθειες σε περίπτωση που χρειαστεί.
Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο το έργο των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ το τοπικό site flynews.gr κάνει λόγο εκτός από καμμένα σπίτια και για πληροφορίες ανεπιβεβαίωτες που θέλουν να έχουν εγκλωβιστεί κάτοικοι.
Στο έργο της Πυροσβεστικής συνδράμουν από αέρος έξι αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.
Πηγή βίντεο: NetSolution
Πηγή φωτό: Twitter/ HumbleLore
Πηγή φωτό: Twitter/ HumbleLore
Πηγή φωτό: Twitter/ HumbleLore
Πηγή φωτό: Twitter/ HumbleLore
Πηγή φωτό: Twitter/ HumbleLore
Πηγή φωτό: report24.gr
Πηγή φωτό: report24.gr
Πηγή φωτό: report24.gr
Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα δύο πυρκαγιές στην Αθήνα και συγκεκριμένα στον Βύρωνα και στο Κορωπί.
Στον Βύρωνα, η φωτιά εκδηλώθηκε σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση, ενώ στο σημείο επιχειρούν 10 οχήματα.
Στο Κορωπί, καίγονται πεύκα και ελιές, όπου 10 οχήματα της πυροσβεστικής προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά.
Το έργο της κατάσβεσης δυσκολεύουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν σήμερα.
Οι εικόνες που ακολουθούν είναι από τη φωτιά στον Βύρωνα...


ΦΩΤΙΑ ΚΑΡΕΑ
ΦΩΤΙΑ ΚΑΡΕΑ

Περισσότερες ειδήσεις εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)