45 ιδέες - κατασκευές για κούνιες που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Ένα κομμάτι ξύλο, μια παλέτα, μια παλιά καρέκλα ή οποιοσδήποτε τύπος μικρού ή μεγαλύτερου καθίσματος που θα φτιάξετε-συνθέσετε χρησιμοποιώντας παρόμοια υλικά, με την προσθήκη ενός μηχανισμού στήριξης - κρέμασμα μπορεί να μετατραπεί σε μια κούνια για τον κήπο ή το μπαλκόνι σας.

Είτε πρόκειται για μια παιδική κούνια που θα φτιάξετε με ένα κομμάτι ξύλο και σκοινί, είτε για πιο σύνθετες κατασκευές σε στυλ κρεμαστού καναπέ-κρεβάτι, το σημαντικότερο είναι ο τρόπος που θα επιλέξετε για να τα κρεμάσετε να είναι ο κατάλληλος για το είδος της κατασκευής και φυσικά να ισορροπούν απόλυτα ίσια, κάτι που θα ελέγξετε πριν το τελικό κρέμασμα χρησιμοποιώντας αλφάδι.


Εκτός από χοντρό σκοινί (καραβόσκοινο), αλυσίδες, κρίκους, γάντζους κλπ. στα καταστήματα με είδη χρωμάτων-εργαλεία κλπ. θα βρείτε  και έτοιμες ειδικές βάσεις-συστήματα στήριξης για να επιλέξετε ανάλογα με το συνολικό βάρος της κατασκευής αλλά και εκείνο που πρόκειται να δεχτεί.



Διακοσμητικά, το ξύλο μπορεί να βαφτεί και να επεξεργαστεί με κάθε τρόπο όπως και οποιοδήποτε άλλο ξύλινο έπιπλο, από το ίδιο ή και διαφορετικό ξύλο από εκείνο της κεντρικής επιφάνειας μπορείτε να προσθέσετε και πλάτη σε μια τέτοια κατασκευή, να προσθέσετε μαξιλάρια ή κανονικά στρώματα για να τις κάνετε ανετότερες κλπ.

Ακόμα και σε χώρους στενούς, που δεν επιτρέπουν την μεγάλη κίνηση τέτοιων κατασκευών, ένας καναπές - κρεβάτι κρεμασμένος σε όχι ιδιαίτερα μεγάλο ύψος από το έδαφος και με μια ελαφριά ...νανουριστική κίνηση είναι εξαιρετικά βολικός και χαλαρωτικός στο εξοχικό, στον κήπο ή το μπαλκόνι σας τους καλοκαιρινούς μήνες.














































Περισσότερα θέματα από την κατηγορία "Φτιάξε μόνος" εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)