Οι αποδράσεις της τελευταίας στιγμής: 5 low budget νησιά για να μη χάσουμε τις διακοπές μας

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Οι αποδρασεις της τελευταιας στιγμης : 5 Low budget νησια... για να μη χασουμε τις διακοπες μας (PHOTOS)
Capital controls, grexit, χρεοκοπία, σενάρια για διπλό νόμισμα...Σ' ένα καλοκαίρι που το ενδιαφέρον μας μονοπώλησε η πολιτική και η οικονομία κι όχι το πού θα βρούμε τις καλύτερες θάλασσες, ήρθε η ώρα να πάρουμε μια ανάσα και να χαλαρώσουμε, ξεφεύγοντας για λίγο από τα προβλήματα και την οικονομία δυστοκία της χώρας. Επειδή όμως και η δική μας οικονομία δεν βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση, οι επιλογές για τους περισσότερους πρέπει να είναι πιο συγκρατημένες. Δείτε πού μπορείτε να περάσετε μερικές ημέρες ξεγνοιασιάς, χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα.
Σκύρος
Με προσφορές στα αεροπορικά που πέφτουν κάτω από τα 50 ευρώ μετ' επιστροφής (ακόμη και στα 20), τα τελευταία χρόνια η Σκύρος βρίσκεται στην πρώτη σειρά των οικονομικών νησιών και αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους θέλουν να κινηθούν συνετά φέτος. Αν δεν πάρετε το αεροπλάνο, το εισιτήριο του πλοίου από την Κύμη -η οποία απέχει περίπου 160 χιλιόμετρα από την Αθήνα- κοστίζει 11 ευρώ (συν 25 για μικρά αυτοκίνητα και 39 ευρώ για μεγάλα), ενώ στο νησί, γύρω από τη Χώρα, στο Μώλο, στα Μαγαζιά, στα Γυρίσματα κ.ά μπορείτε να βρείτε δωμάτιο από 30 ευρώ. Αν θέλετε να γλιτώσετε και τα έξοδα της διαμονής, η παραλία του Αγίου Πέτρου σάς περιμένει για ελεύθερο κάμπινγκ.
Αλόννησος
Παίρνετε το αυτοκίνητό σας, οδηγείτε μέχρι τον Άγιο Κωνσταντίνο, που απέχει περίπου 160 χιλιόμετρα από την Αθήνα διασχίζοντας έναν εύκολο και ευθύ δρόμο, και από εκεί σε περίπου 5 ώρες θα βρεθείτε στο πανέμορφο και ήσυχο νησί των Σποράδων με λιγότερα από 40 ευρώ (κόστος εισιτηρίου). Στο νησί δεν θα χρειαστεί να δαπανήσετε πολλά χρήματα στη βενζίνη, καθώς είναι μικρό, ενώ δωμάτια θα βρείτε από 45 ευρώ. Στο Πατητήρι υπάρχει και τοοργανωμένο κάμπινγκ Rocks (τηλ.24240-65410), το οποίο θα σας κοστίσει 7,5/άτομο, 3 ευρώ η σκηνή και 2 ευρώ το πάρκινγκ του αυτοκινήτου. Αφού τακτοποιήσετε τα έξοδά σας, αφεθείτε στα πανέμορφα μπλε νερά του Αγίου Δημητρίου και κάντε τα μακροβούτια σας στη Χρυσή Μηλιά και στην απομονωμένη, παρθένα παραλία Τουρκονέρι.
WWW.LICHADONISIA.COM
Βόρεια Εύβοια
Οι πιο ήσυχοι, που θέλουν να αναβιώσουν τις οικογενειακές διακοπές της δεκαετίας του '80, μπορούν να κατευθυνθούν προς τη Βόρεια Εύβοια, χρησιμοποιώντας μόνο το αυτοκίνητό τους και αποφεύγοντας τα ακτοπλοϊκά και το κόστος αυτών. Κάντε τα ιαματικά σας μπάνια στην Αιδηψό, μείνετε σε δωμάτια από 30 ευρώ στον Άη Γιώργη και φτάστε στη Λιχάδα απ' όπου μπορείτε να πεταχτείτε και για μια βουτιά με καραβάκι στα Λιχαδονήσια, τις μικρές Σεϋχέλλες της Εύβοιας. Εκεί θα βρείτε απίστευτα καταγάλανα νερά, καντίνα για να τσιμπήσετε κάτι και δελφίνια και φώκιες που θα βγουν στον υδάτινο δρόμο σας, αν κάνετε το γύρο με το καραβάκι.
Σέριφος
Σε μικρή απόσταση από τον Πειραιά, η  Σέριφος είναι ένα κοντινό νησί που μπορεί να ικανοποιήσει το ίδιο αυτούς που θέλουν ήσυχες διακοπές, αλλά και τους πιο νέους που αναζητούν διασκέδαση και κέφι. Το κόστος εισιτηρίου βρίσκεται περίπου στα 35 ευρώ (μονή διαδρομή), ενώ στο νησί θα καταφέρετε να βρείτε ευκαιρίες σε δωμάτια με λίγο καλό ψάξιμο. Αν δεν σας ικανοποιήσει τίποτα από οικονομικής άποψης, το πανέμορφο κάμπινγκ του νησιού σάς περιμένει με κόστος 7 ευρώ/άτομο και 4 ευρώ τη μικρή σκηνή. Αν αποτελέσει η Σέριφος την τελική σας επιλογή, έχετε υπόψη σας ότι τα 72 θαυμάσια ακρογιάλια, η ατμοσφαιρική Χώρα και το «ζωντανό» Λιβάδι, θα σας ανταμείψουν με το παραπάνω.
Ανάφη
Μακρινή αλλά ονειρεμένη, η Ανάφη έχει πολλά πλεονεκτήματα ως προορισμός, ειδικά γι' αυτούς που θέλουν να κινηθούν συγκρατημένα στις διακοπές. Το κόστος εισιτηρίου κυμαίνεται στα 35-40 ευρώ (μονή διαδρομή) χωρίς αυτοκίνητο, το οποίο ενδεχομένως να μην σας χρειαστεί, αν μείνετε στη Χώρα. Οι παραλίες βρίσκονται στη σειρά σε κοντινές αποστάσεις και μπορείτε να τις επισκεφτείτε με το λεωφορείο, ενώ δωμάτια μπορεί να βρείτε ακόμη και με 30 ευρώ με λίγη τύχη και υπομονή. Εναλλακτικά, η παραλία του Ρούκουνα σας περιμένει να στήσετε ελεύθερα τη σκηνή σας με μηδενικό κόστος, θέα τη θάλασσα και πολύ φιλικό κόσμο γύρω σας. Το μοναδικό μειονέκτημα του νησιού είναι οι περίπου 10 ώρες που θα περάσετε στο καράβι.

Περισσότερα θέματα για το καλοκαίρι εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)