7 τρόποι για να εξοικονομήσετε χρήματα στις διακοπές σας

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
SUMMER MONEY
Το καλοκαίρι ήρθε εν μέσω capital controls, κλειστών τραπεζών, αύξηση στο ΦΠΑ και μεταρρυθμίσεις. Αν είστε από εκείνους τους τυχερούς που είχαν βάλει κάποια χρήματα στην άκρη για να πάτε διακοπές, ήρθε η ώρα να ξεκουραστείτε και να γεμίσετε τις μπαταρίες σας για τη δύσκολη χρονιά που έρχεται. Εάν σκέφτεστε πως μπορείτε να εξοικονομήσετε κάποια χρήματα στις διακοπές σας, ώστε να μη γυρίσετε με άδειο πορτοφόλι, εμείς σας προτείνουμε μερικές πρακτικές λύσεις.
Φρούτα
Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να απολαμβάνει κανείς τα αγαπημένα του φρούτα στην παραλία, αφού αποτελούν το τέλειο και ελαφρύ σνακ για τις ζεστές ώρες. Μία έτοιμη φρουτοσαλάτα στοιχίζει περίπου 6-7 ευρώ, οπότε είναι καλύτερο να αγοράσετε μερικά φρέσκα φρούτα από ένα τοπικό μανάβικο και να τα πάρετε μαζί σας στην παραλία. Υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να τρώτε νεκταρίνια στην παραλία, τα οποία έχετε ξεπλύνει με θαλασσινό νερό;
Νερό
Το καλοκαίρι που η θερμοκρασία ανεβαίνει κατακόρυφα, η ενυδάτωση του οργανισμού είναι πολύ σημαντική, οπότε πρέπει να πίνετε πολλά υγρά και, φυσικά, νερό. Αντί να πάρετε νερό από το μπαρ που είναι στην παραλία και συνήθως στοιχίζει περισσότερο από 1 ευρώ, προτιμήστε να έχετε ήδη μαζί μας μπουκάλια, τα οποία θα έχετε παγώσει από πριν ώστε να διατηρηθούν.
Ξαπλώστρες- ομπρέλες
Η σκιά στην παραλία είναι απαραίτητη, αφού ο ήλιος μπορεί να σας προκαλέσει από ηλίαση, μέχρι καρκίνο του δέρματος. Αυτό δεν σημαίνει ότι χρειάζεται να πληρώσετε τις ομπρέλες που υπάρχουν στις οργανωμένες παραλίες και μπορείτε να φέρετε τη δική σας. Απαιτεί λίγο επιπλέον κουβάλημα, αλλά και θα μπορέσετε να την στήσετε όπου θέλετε, και θα γλιτώσετε τα χρήματα.
Πρωινό
Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και είναι αυτό που θα σας κρατήσει όλη μέρα γεμάτους και χορτάτους. Οι ομελέτες και οι κρέπες στα καφέ του νησιού μπορεί να είναι δελεαστικές, αλλά είναι, επίσης και ακριβές. Προμηθευτείτε από το σούπερ μάρκετ τα υλικά για να φτιάξετε τοστ στο δωμάτιο. Αν το δωμάτιο διαθέτει κουζινάκι μπορείτε να βράσετε και μερικά αβγά που αποτελούν και μία εξαιρετική επιλογή για το πρωινό σας γεύμα.
Σνακ
Εκτός από τα φρούτα, μπορεί να θελήσετε και κάτι πιο στέρεο για να «ξεγελάσετε» την πείνα σας στην παραλία. Όταν ετοιμάζετε το τοστ του πρωινού, μπορείτε να φτιάξετε και μερικά επιπλέον για να τα πάρετε μαζί σας μέσα σε ένα ψυγειάκι ή να αγοράσετε μερικούς ξηρούς καρπούς (ανάλατους κατά προτίμηση) που αποτελούν ένα υγιεινό και υψηλής διατροφικής αξίας σνακ.
Συγκοινωνίες- μετακίνηση
Τα νησιά που δεν χρειάζονται αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις είναι λίγα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε όσο μπορείτε τις μετακινήσεις με το αυτοκίνητο. Αρχικά υπολογίστε αν σας συμφέρει περισσότερο να φέρετε το δικό σας αυτοκίνητο ή να νοικιάσετε εκεί κάποιο μεταφορικό μέσο. Όταν φτάσετε προτιμήστε να μείνετε είτε κοντά στην χώρα, είτε κοντά στην θάλασσα ώστε να γλιτώσετε είτε την βραδινή, είτε την πρωινή μετακίνηση αντίστοιχα και αν το δίκτυο συγκοινωνιών είναι καλό, δοκιμάστε να κάνετε μερικές μετακινήσεις με το λεωφορείο.
Ταβέρνες
Πριν πάτε διακοπές, καλό θα ήταν να κάνετε μία έρευνα σχετικά με το φαγητό και ποια είναι τα καλύτερα μέρη για να φάτε. Συνήθως οι ταξιδιωτικοί οδηγοί αναφέρουν τις πιο γνωστές ταβέρνες που είναι και αρκετά ακριβές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι και οι πιο ποιοτικές. Ο καλύτερος οδηγός σε αυτές τις περιπτώσεις είναι οι ντόπιοι ή εκείνοι που επισκέπτονται πολλά χρόνια την περιοχή. Εκείνοι θα μπορούν να σας πουν ποια είναι τα ταβερνάκια εκείνα που σερβίρουν καλό και οικονομικό φαγητό. Κάθε περιοχή έχει κι από μία τέτοια ταβέρνα!

Περισσότερα θέματα για διακοπές εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)