8 φανταστικά καλοκαιρινά χτενίσματα που μπορείτε να κάνετε μόνη σας

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

Διπλή πλεξούδα στη βάση του κεφαλιού

Πρόκειται για χτένισμα που ανταποκρίνεται σε κάθε περίσταση και ώρα της ημέρας. Το αποτέλεσμα είναι γλυκό, κομψό και... πολύ δροσερό. Φτιάξτε δύο μεγάλες πλεξούδες ξεκινώντας να τις πλέκετε από τους κροτάφους και σταθεροποιήστε με τσιμπιδάκια την κάθε μία στην αντίθετη πλευρά από αυτή που ξεκινήσατε να την πλέκετε, όπως στη φωτογραφία.

Πολύχρωμο μαντήλι τύπου τυρμπάν

Κάντε το λουκ σας χαρούμενο και καλοκαιρινό πιάνοντας τα μαλλιά σας σε έναν χαλαρό κότσο και σταθεροποιώντας τον με ένα μαντήλι σε έντονα χρώματα δεμένο στην κορυφή του κεφαλιού σας.

Χρησιμοποιήστε το μαντήλι διακοσμητικά

Χρησιμοποιήστε το αγαπημένο σας πολύχρωμο μαντήλι σαν στέκα ή πλέξτε το μέσα σε μια πλαϊνή πλεξούδα, για να δώσετε στο στυλ σας μια έντονα καλοκαιρινή πινελιά.

Τριπλή πλεξούδα

Φτιάξτε τρεις πλεξούδες σε ίσες αποστάσεις, σε κάθε πλευρά του κεφαλιού (του δικού σας ή της κόρης σας) και ενώστε τις τούφες που «περισσεύουν» σε μία.

Χρησιμοποιήστε παλιά καλοκαιρινά κοσμήματα σαν αξεσουάρ μαλλιών

Σίγουρα έχετε ένα κολιέ που έχετε χρόνια να βάλετε. Ίσως έφτασε η ώρα να μεταποιηθεί και να αξιοποιηθεί. Ανοίξτε με μια πένσα τον κρίκο του κουμπώματος και περάστε μέσα του ένα λαστιχάκι, για να αυξήσετε το μήκος του κολιέ, ούτως ώστε να χωράει στο κεφάλι σας σαν κορδέλα.

Ο πιο καλοκαιρινός κότσος

Φορέστε ένα στεφάνι μαλλιών σε καλοκαιρινές αποχρώσεις και στερεώστε τις άκρες των μαλλιών σας στο κάτω μέρος του διπλώνοντάς τα, όπως στη φωτογραφία.

Χαλαρός κότσος με πλεξούδα στο πλάι

Πιάστε τα μαλλιά σας σε έναν ατημέλητο, ψηλό κότσο. Για έξτρα... διακόσμηση, φτιάξτε δύο πλεξούδες και σταθεροποιήστε τις με τσιμπηδάκια. 

Παιχνιδιάρικη αλογοουρά

Δώστε όγκο και παιχνιδιάρικη διάθεση στην αλογοουρά σας ή την αλογοουρά της κόρης σας μ' αυτόν τον πολύ απλό τρόπο: πιάστε τα μαλλιά σας με μια ψηλή κοτσίδα και «ξάστε» τα με μία βούρτσα, ξεκινώντας από πάνω προς τα κάτω. Δέστε λαστιχάκια κατά μήκος της κοτσίδας σας σε ίση απόσταση μεταξύ τους. Για ακόμη περισσότερο όγκο, τραβήξτε κάθε τμήμα της αλογοουράς για να «φουσκώσει».
Περισσότερα θέματα για το καλοκαίρι εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)