Τρίκαλα: Συγκεντρώνονται υπογραφές για να συνεχίσει τις θεραπείες του ο 9χρονος Εφραίμ που πάσχει από σπάνια ασθένεια

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
efraimΟ μικρός Εφραίμ Χαρανάς που σήμερα είναι 9 ετών, μαθητής της Γ΄ Δημοτικού, κάτοικος Τρικάλων, από 8 μηνών μωρό τρέχει στα νοσοκομεία από μία πάθηση που λέγεται «Ημιπάρεση αριστερά από υδροκεφαλία».
Σε ηλικία δύο ετών ο μικρός Εφραίμ χρειάστηκε να χειρουργηθεί επειγόντως στο κεφάλι διότι είχε κύστη 8,8 εκ. και να του βάλουνε βαλβίδα παροχέτευσης ώστε να αφαιρείται το εγκεφαλονωτιαίο υγρό. Λόγω του χειρουργείου το παιδί έχει ημιπληγία αριστερά στο πόδι και στο χέρι, κουτσαίνει και δε μπορεί να πιάσει από αριστερά ενώ γέρνει εμφανώς από εκείνη τη πλευρά.Το ΙΚΑ, αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι πρόκειται για έναν οργανισμό που δεν υπολογίζει τον ανθρώπινο πόνο και δεν έχει ευαισθησίες, διακόπτωντας τις (άκρως απαραίτητες) θεραπείες του μικρού Εφραίμ από τα Τρίκαλα.
Ο μικρός Εφραίμ ακολούθησε ένα πρόγραμμα φυσιοθεραπειών, υδροθεραπειών κι εργοθεραπειών σε κέντρο αποκατάστασης κι αποθεραπείας στη Λάρισα και υπήρξε σημαντική βελτίωση. Το θέμα είναι ότι όπως ενημερώθηκε η οικογένεια η ασφάλεια δεν καλύπτει άλλο τα έξοδα. Η πάθηση έχει δυσκολέψει την καθημερινότητα του παιδιού, σύμφωνα με τη μητέρα του Αίγλη Τζιαχρήστου η οποία απευθύνει έκκληση προς όλους να βοηθήσουν το παιδί της.
Σε μια ειδική πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί στο Avaaz συγκεντρώνονται υπογραφές για να σταλεί το αίτημα της οικογένειας στον Υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και να δοθεί το πράσινο φως ώστε το ΙΚΑ να καλύψει την ασφάλεια που απαιτείται για την θεραπεία του παιδιού στο Κέντρο Αποκατάστασης στην Λάρισα.


Περισσότερες ειδήσεις εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)