Πώς να βγάλετε τέλειες φωτογραφίες φέτος το καλοκαίρι

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

Εστιάστε στις λεπτομέρειες

Μια φωτογραφία που δείχνει τα πατουσάκια των παιδιών, το χαμόγελο της κόρης σας ή τα χέρια του γιου σας που φτιάχνουν ένα κάστρο, μπορεί να είναι ακόμη πιο εκφραστική από ένα γενικό πλάνο που περιλαμβάνει πρόσωπα, τοπία κ.ο.κ.. Κάντε ζουμ στις λεπτομέρειες και το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας αρέσει. 

Ασπρόμαυρο 

Η κάμερα ή το κινητό σας, λογικά, έχουν διάφορους εναλλακτικούς τρόπους επεξεργασίας των φωτογραφιών. Επιλέξτε το ασπρόμαυρο φίλτρο και βγάλτε πορτρέτα των αγαπημένων σας προσώπων με ρετρό και καλλιτεχνική αισθητική.

«Παίξτε» με την αντανάκλαση στο νερό 

Εκμεταλλευτείτε το γεγονός ότι στις διακοπές βρίσκεστε συνέχεια κοντά στο νερό και βγάλτε υπέροχες φωτογραφίες, όπου το είδωλο των παιδιών σας θα αντανακλάται στην επιφάνεια της θάλασσας. 
 

...και με τις αποστάσεις!

Με παιχνιδιάρικη διάθεση και λίγη φαντασία μπορείτε να βγάλετε φωτογραφίες που θα αφήσουν εποχή: τα παιδιά κρατούν το φεγγάρι στα χέρια τους, ένα κουβαδάκι απειλεί να σκεπάσει όλη την οικογένεια, ο σύζυγός σας κρατάει με το ένα δάχτυλο το μεγαλύτερο ποτήρι του κόσμου. Παίξτε με τις αποστάσεις και τα αντικείμενα και τα αποτέλεσματα θα σας χαρίζουν γέλιο για πολλά χρόνια.

Η συννεφιά και η σκιά είναι φίλοι του φωτογράφου

Η συννεφιά και το αμυδρό φως του δειλινού αποτελούν το τέλειο φως για... φωτογράφηση. Αν είστε λάτρεις του ρετρό, εξευρευνήστε τις δυνατότητες της κάμεράς σας και χρησιμοποιήστε φίλτρα που θα κάνουν τη συννεφιασμένη φωτογραφία να μοιάζει παλιότερη. 

Βάλτε το θέμα στην άκρη του κάδρου 

Πολλοί επαγγελματίες φωτογράφοι επιλέγουν να «τοποθετήσουν» το θέμα της φωτογραφίας τους στην άκρη του κάδρου αντί για το συνηθισμένο κέντρο, κάνοντας έτσι το αποτέλεσμα πιο φρέσκο και μοντέρνο.

Τραβήξτε κοντινές φωτογραφίες

Αν θέλετε οι φωτογραφίες να περιλαμβάνουν τα αγαπημένα σας πρόσωπα, τότε πρέπει να φροντίσετε να... φαίνονται. Πλησιάστε ή κάντε ζουμ στα πρόσωπα κι αφήστε τις λεπτομέρειες να φανούν.  

Τραβήξτε πολλές, πολλές φωτογραφίες!

Δεν χρησιμοποιείτε φιλμ, επομένως δεν χρειάζεται να είστε φειδωλοί στις λήψεις. Βγάλτε πολλές φωτογραφίες -όπως κάνουν οι επαγγελματίες- και έπειτα διαλέξτε αυτήν ή αυτές που σας αρέσουν περισσότερο.

Περισσότερα θέματα για το καλοκαίρι εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)