Μανώλης Γλέζος: Ο ελληνικός λαός ψήφισε όχι στη βούληση των δανειστών. Εμείς γιατί πάμε και συζητάμε, για να υποταχθούμε; Για ποιο λόγο;

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Αποτέλεσμα εικόνας για Μανώλης Γλέζος

Ο ελληνικός λαός ψήφισε όχι στη βούληση των δανειστών. Εμείς γιατί πάμε και συζητάμε, για να υποταχθούμε; Για ποιο λόγο;» σημείωσε ο Μανώλης Γλέζος και συμπλήρωσε: 
«Η κυβέρνηση δε θα έπρεπε σε καμιά περίπτωση να ταυτιστεί με τα κόμματα που εξέφραζαν τους δανειστές και τα οποία είχε καταγγείλει για τη στάση τους. Τα κόμματα αυτά όλο αυτό το διάστημα έσωζαν το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο, ξεζουμίζοντας τον λαό. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ να ταυτιστεί μαζί τους;». Ο κ. Γλέζος δεν ήταν αρνητικός στη συνάντηση με τους πολιτικούς λαούς, αλλά από εκεί και πέρα, όπως είπε, δε θα έπρεπε να υπάρχει ταύτιση. 
«Η κυβέρνηση θα έπρεπε να συμπεριφερθεί σύμφωνα με την ιστορία και την εντολή του ελληνικού λαού. Η εντολή στο δημοψήφισμα ήταν να απορρίψουμε τις προτάσεις των δανειστών. Γιατί πάμε και συζητάμε μαζί τους;», τόνισε. 
Μπροστά στον εκβιασμό που γίνεται από τους δανειστές για το Grexit, ο Μανώλης Γλέζος υποστήριξε ότι οι εταίροι δεν πρόκειται να το κάνουν, γιατί «ξέρουν τις συνέπειες που θα έχει και για την Ευρωζώνη». 
«Και αν το κάνουν, αποδεικνύουν αυτό που συζητούσαμε τόσες μέρες: με ποιο δικαίωμα θα αρνηθούν τη βούληση ενός λαού και θα επιβάλουν τη δική τους;», υπογράμμισε. 

Περισσότερες ειδήσεις εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)