Τα ομορφότερα θερινά σινεμά στην Αθήνα

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Οι ομορφότεροι θερινοί κινηματογράφοι στο κέντρο της Αθήνας!

Mια από τις αγαπημένες συνήθειες όσων παραμένουν το καλοκαίρι στην πρωτεύουσα είναι δίχως αμφιβολία το θερινό σινεμά. Όχι τόσο για να δουν μια ταινία καθεαυτή αλλά για την γενιότερη αίσθηση που προσφέρει μια αυλή ή μια ταράτσα, το χαλίδι και την καρέκλα σκηνοθέτη, την μυρωδιά από αγιόκλημα ή γιασεμί, ακόμη και το πλούσιο... γαστρονομικό μενού πολλές φορές σε συνδυασμό πάντα όλα αυτά με το φιλμ και την καλή παρέα. Εμείς σας προτείνουμε 10 θερινούς κινηματογράφους στο κέντρο της Αθήνας για όμορφα καλοκαιρινά βράδια.

Σινέ Θησείον
Ακόμη ένα καλοκαίρι μια από τις πιο αγαπημένες κινηματογραφικές γωνιές της πόλης θα μας κρατά συντροφιά. Το Σινέ Θησείον λοιπόν καθημερινά με ταινίες, οι οποίες επιλέγονται με σκοπό να μας προσφέρουν όμορφες στιγμές χαλάρωσης στην ολάνθιστη αυλή του! Όλα είναι έτοιμα, το wi-fi ενεργό, το κυλικείο έχει απ' όλα τα καλά (παγωμένες μπύρες, αναψυκτικά και άλλα ποτά, ποπ κορν, ξηρούς καρπούς κ.α.) και τα σπιτικά εδέσματα για τα οποία ξεχωρίζει (βυσσινάδα, λικέρ και γλυκό του κουταλιού βύσσινο, σπέσιαλ τυρόπιτες που ψήνονται καθημερινά για να τις βρίσκουμε φρέσκες και ζεστές πριν την έναρξη και στα διαλείμματα).
Αποστόλου Παύλου 7, Θησείο, τηλ. 210 3420864
Σινέ Θησείον: Το αγαπημένο θερινό σινεμά της πόλης γεμίζει ξανά μαγεία τα βράδια μας!
kou_0119


Cine Paris
To πανέμορφο και ειδυλλιακό Cine Paris στην Πλάκα επιστρέφει για προβολές στη... σκιά της Ακρόπολης, ενώ η Guardian το συμπεριλαμβάνει και στα 10 ομορφότερα θερινά σινεμά της Ευρώπης! Ο θερινός κινηματογράφος που λειτουργεί από το 1920 και αποτέλεσε την ιδέα ενός Έλληνα κομμωτή ο οποίος ζούσε πολλά χρόνια στο Παρίσι (εξαιτίας αυτού το ονόμασε Paris) μας υποδέχεται για ένα ακόμη καλοκαίρι. Μην παραλείψεις να χαζέψεις τις αφίσες στην είσοδο...
Κυδαθηναίων 22, Πλάκα, τηλ. 210 3222071, 210 3248057


Cine Αίγλη
Το 1903 ήταν το χρονικό σημείο που σηματοδότησε την πρώτη προβολή του κινηματογράφου με την προβολή της γαλλικής ταινίας «Δέκα Γυναίκες Κυνηγούν έναν άντρα». Η βουκαμβίλια και το γιασεμί, οι φωτεινές πυγολαμπίδες, τα πάνινα καθίσματα, τα αστέρια του ουρανού και η ευχάριστη ψυχρή νότα στον αέρα που σε κάνει να αναζητάς μια εσάρπα, είναι "τελετουργικά" στοιχεία του θερινού κινηματογράφου και για πολλούς πολύ σημαντικότερα ακόμα και από μια πολύ καλή ταινία.Σε έναν καταπράσινο κήπο με εξαιρετική ακουστική και ποιότητα στην εξυπηρέτηση των θαμώνων σε συνδυασμό με τις γευστικές χειροποίητες προτάσεις, ο ιστορικός κινηματογράφος CINE ΑΙΓΛΗ αποτελεί το καλύτερο σημείο αναζήτησης όλων αυτών των χαρακτηριστικών που συνθέτουν τον όρο θερινός κινηματογράφος.
Κήπος Ζαππείου (είσοδος από Βασ. Όλγας), Τηλ. 210.33.69.369, 210.33.69.300


Ριβιέρα και Βοξ
Δυο υπέροχα μέρη για φίλους του κινηματογράφου, γεμάτα νοσταλγία, στην πιο... επαναστατική γειτονιά της πόλης! Η Ριβιέρα είναι μια θαυμάσια αυλή που κατακλύζεται από πλούσια βλάστηση και τη θαυμάσια μυρωδιά των γιασεμιών, σε έναν ρετρό χώρο με λεπτό χαλικάκι και ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Την οθόνη ''συνοδεύουν'' και δύο σιντριβάνια, που δίνουν μιαν άλλη γοητεία. Προβάλλονται, ως επί το πλείστον, σινεφίλ ταινίες και επανεκδόσεις. Στην πλατεία Εξαρχείων υπάρχει από το 1917 ο θερινός κινηματογράφος ΒΟΞ. Εδώ έρχεται κυρίως καλλιτεχνικός κόσμος, υπάρχουν ωστόσο ακόμη και τουρίστες που θέλουν απλά να δουν την περίφημη μπλε πολυκατοικία - μιας από τις παλαιότερες της Αθήνας! Η ταράτσα του Βοξ στην πλατεία Εξαρχείων είναι από τις πιο ξακουστές στην Αθήνα...
Ριβιέρα - Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια, τηλ. 210 3837716, 210 3844827
Βοξ - Πλατεία Εξαρχείων, Εξάρχεια, τηλ. 210 3301170
Ριβιέρα & Βοξ: Οι λατρεμένοι θερινοί κινηματογράφοι των Εξαρχείων! (PHOTOS)


Δεξαμενή
Οι νησιώτικες πλάκες που είναι τοποθετημένες στο δάπεδο του περιβάλλοντος χώρου και γενικά η νησιώτικη αύρα που αποπνέει η Δεξαμενή, κάνουν εκείνη να ξεχωρίζει και εσάς να νιώθετε πως παρακολουθείτε μια ταινία κάπου στο... Αιγαίο! Από τους παλαιότερους κινηματογράφους της Αθήνας, σε μια από τις αριστοκρατικότερες περιοχές της.
Πλατεία Δεξαμενής, Κολωνάκι, Τηλ. 210 3623942, 210 3602363


Cine Αθηναία
Ένας από τους γνωστότερους και πιο αγαπημένους θερινούς κινηματογράφους τους κέντρου. Μέχρι πρότινος φημιζόνταν για τις πεντανόστιμες τυρόπιτές της - χαρακτηριστικό ότι όλη η Χάρητος... ευωδίαζε κάθε βράδυ- και επέστρεψε για μια ακόμη καλοκαιρινή σεζόν! Μας υποδέχεται στον φιλόξενο και προσεγμένο κήπο της που ευωδιάζει με το άρωμα μιας άλλης ρομαντικής εποχής, με γενική είσοδο μάλιστα μόλις 6€!
Χάριτος 50, Κολωνάκι, τηλ. 210 7215717
«Cine Αθηναία»: Σινεφίλ βραδιές που ευωδιάζουν... νοσταλγία και ρομαντισμό, στη Χάρητος!


Ζέφυρος
Από την προπολεμική περίοδο ήταν γνωστός ως χώρος παρουσίασης θεάτρου σκιών και βαριετέ, ενώ κατά τις επόμενες δεκαετίες άρχισε να εξελίσσεται σε αίθουσα προβολής κινηματογραφικών ταινιών. Στις αρχές της δεκαετίας του '70 αναπόφευκτα επηρεάστηκε από τη γενικότερη παρακμή που περνούσε εκείνη την περίοδο το εμπορικό ελληνικό σινεμά και διακόπηκε προσωρινά η λειτουργία του, αλλά από το 1988 άνοιξε πάλι προβάλλοντας κλασικές-σινεφίλ ταινίες. Ο Ζέφυρος με επιλεγμένες ταινίες από τον παγκόσμιο κινηματογράφο, κλασικές και σύγχρονες, με τις υπογραφές των σημαντικότερων δημιουργών έγινε το αγαπημένο στέκι των σινεφίλ της Αθήνας όπου ανακάλυψαν ένα σινεμά αποκαλυπτικό, πρωτότυπο, απαιτητικό, ανήσυχο, αυθεντικό.

Τρώων 36 , Άνω Πετράλωνα , τηλ. 210 3462677
ΖΕΦΥΡΟΣ: Ένας από τους πιο αγαπημένους θερινούς κινηματογράφους της Αθήνας, ξανά κοντά μας για τη θερινή σεζόν!


Άνεσις
Το όνομα του θερινού κινηματογράφου στους Αμπελόκηπους και στην ταράτσα του ομώνυμου θεάτρου μόνο τυχαίο δεν είναι. Με ξύλινες καρέκλες σκηνοθέτη, αναπαυτικές σεζλόνγκ, διθέσιους καναπέδες, πολλά τραπεζάκια και αρκετά σκαμπό στο πολύ καλό bar, που βρίσκεται σε προνομιακή θέση, αισθανόμαστε τουλάχιστον... άνετα! Όλα αυτά πάνω σε ένα ξύλινο deck που χωρίζεται σε επίπεδα για να μπορείς ανεμπόδιστα να παρακολουθήσεις την ταινία από οποιοδήποτε σημείο του. Ποπ κορν, νάτσος, τσιπς, χοτ ντογκ, πίτσα, παγωτά και αρκετά cocktails αποτελούν το παλμαρέ του bar που δεν αφήνει κανέναν παραπονεμένο!
Λ. Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι, τηλ. 210 7788778
Άνεσις: Το πιο... feelgood θερινό σινεμά της πόλης!

Περισσότερες προτάσεις για έξοδο εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)