Ραγδαίες εξελίξεις: Πυρετώδεις διαβουλεύσεις για την Ελλάδα στις Βρυξέλλες

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

Ραγδαίες εξελίξεις: Πυρετώδεις διαβουλεύσεις για την Ελλάδα στις Βρυξέλλες


Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Ολάντ και συνάντηση της Μέρκελ με τον Γάλλο Πρόεδρο – Εξετάζεται και έκτακτη Σύνοδος Κορυφής

Αναταραχή έχει προκαλέσει στους Ευρωπαίους εταίρους το μήνυμα των Ελλήνων πολιτών στο δημοψήφισμα.
Η προπαγάνδα και το κλίμα τρομοκρατίας που δημιούργησαν οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο όλες τις προηγούμενες ημέρες δεν κατάφερε να πείσει τους Έλληνες πολίτες που έκλεισαν τα αυτιά τους στην τρομοκρατία των Μέσων Ενημέρωσης και έστειλαν το μήνυμα της αλλαγής στην Ευρώπη.
Αμέσως μετά τα πρώτα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων για το δημοψήφισμα ήρθαν οι πρώτες πληροφορίες από τις Βρυξέλλες που έκαναν λόγο για μούδιασμα των δανειστών.
Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ συμφώνησαν να συναντηθούν εκτάκτως στο Μέγαρο των Ηλυσίων το βράδυ της Δευτέρας.
Στην ανακοίνωση του Ελιζέ, η οποία αναρτήθηκε και στο Twitter, επισημαίνεται ότι η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο της μόνιμης συνεργασίας μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας προς την κατεύθυνση μίας βιώσιμης λύσης για την Ελλάδα.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ολάντ βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς μετά τη χθεσινή τους επικοινωνίασυνομίλησαν ξανά στον απόηχο του ελληνικού δημοψηφίσματος. 
Την ίδια στιγμή, οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες ζητούν τη διεξαγωγή έκτακτης Συνόδου Κορυφής, αίτημα για το οποίο δεν έχει δοθεί ακόμα απάντηση.


Περισσότερες ειδήσεις εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)