Τι είναι το βασανιστήριο του εικονικού πνιγμού που υπέβαλλαν χθες στον Τσίπρα οι Ευρωπαίοι ηγέτες

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Όπως μεταδίδει ο δημοσιογράφος του Guardian, Ίαν Τρέινορ, το κλίμα στη συνάντηση του Τσίπρα με τους Τουσκ, Μέρκελ και Ολάντ ήταν ιδιαιτέρως βαρύ, με τους δανειστές να «βασανίζουν» τον Έλληνα πρωθυπουργό με ακραίους εκβιασμούς.
Οι πολιτικοί αρχηγοί είπαν στον Έλληνα πρωθυπουργό πως η Ελλάδα είτε θα γίνει «υγιές» μέλος της Ευρωζώνης, εφαρμόζοντας σκληρές μεταρρυθμίσεις αυτήν την εβδομάδα είτε θα φύγει από τη ζώνη του ευρώ και θα δει το τραπεζικό της σύστημα να καταρρέει.
Ένας αξιωματούχος χαρακτήρισε ανηλεή «ψυχολογικό εικονικό πνιγμό», ένα βασανιστήριο όπου το θύμα αισθάνεται πως πνίγεται, ανήμπορο να πάρει ανάσα.
Ενδεικτική του άσχημου κλίματος που τόσο απέχει από τις ευρωπαϊκές αρχές της αλληλεγγύης και της ενότητας, είναι και η φωτογραφία της τετραμερούς που δόθηκε στη δημοσιότητα.
tetramerhs

Τι είναι το βασανιστήριο του εικονικού πνιγμού


Είναι μια μορφή βασανιστηρίου που πραγματοποιείται ακινητοποιώντας το θύμα ανάσκελα με το κεφάλι προς τα κάτω. Αφού τοποθετήσει μια πετσέτα στο πρόσωπο του θύματος ο βασανιστής ρίχνει νερό με ένα μπουκάλι στην μύτη και στο στόμα του. Με αυτόν τον τρόπο προκαλείται αδυναμία του θύματος να αναπνεύσει και το νερό δίνει την αίσθηση στο θύμα ότι πνίγεται. 


Ο εικονικός πνιγμός δημιουργεί ένα άμεσο αντανακλαστικό στο θύμα και μπορεί να προκαλέσει πόνους και καταστροφή στους πνεύμονες. Μπορεί επίσης να δημιουργήσει βλάβες στον εγκέφαλο από τη στέρηση οξυγόνου, καθώς και άλλους φυσικούς τραυματισμούς συμπεριλαμβανομένου και των σπασμένων οστών λόγω της προσπάθειας του θύματος να αποφύγει το βασανιστήριο. Οι ανεπιθύμητες φυσικές συνέπειες μπορούν να αρχίσουν να εκδηλώνονται μήνες μετά το συμβάν. 

Το 2007, αναφέρθηκε ότι η Αμερικανική CIA χρησιμοποιούσε εικονικούς πνιγμούς για ανάκριση κρατούμενων για τρομοκρατία. Τον Ιανουάριο του 2009, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα απαγόρευσε τη χρήση του βασανιστηρίου του εικονικού πνιγμού.

Προφανώς, οι ηγέτες δεν έκαναν αυτό το βασανιστήριο στον Τσίπρα, αλλά μια παραλλαγή του, που στόχευε ψυχολογικά στον εικονικό πνιγμό του Έλληνα πρωθυπουργού.

Περισσότερες ειδήσεις εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)