Οι καλύτερες δωρεάν παραλίες στην Αττική μονοήμερη εκδρομή!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

Λιχαδονήσια, Ευβοϊκός κόλπος

Λίγοι έχουν ακουστά τα Λιχαδονήσια, όμως όσοι έχουν βρεθεί εκεί κάνουν λόγο για τις «Σεϋχέλλες του Ευβοϊκού»! Πρόκειται για μικρά ηφαιστειογενή νησάκια μεταξύ του Μαλιακού και του Βόρειου Ευβοϊκού, με λευκή άμμο, πυκνή βλάστηση και γαλαζοπράσινα νερά. Ένα σκηνικό... εξωτικό, δηλαδή, ιδανικό για οικογένειες. Στο μεγάλο Λιχαδονήσι, τη Μανολιά, θα βρείτε μια μικρή καντίνα στην οποία ψήνονται κρεατολιχουδιές στα κάρβουνα και μερικές πλαστικές καρέκλες.
Για να φτάσετε εκεί θα χρειαστεί να οδηγήσετε μέχρι τα Καμένα Βούρλα, και να πάρετε από το λιμανάκι ένα από τα πλοιάρια που κάνουν το σύντομο πέρασμα απέναντι (δείτε τα δρομολόγια εδώ) - εναλλακτικά, από την Βόρεια Εύβοια ξεκινούν βαρκάκια από τον Κάβο, κοντά στην Αιδηψό. Η χρήση των ομπρελών και των ξαπλωστρών είναι δωρεάν για όσους φτάνουν με τα καραβάκια (εισιτήρια 5€ μετ'επιστροφής από τον Κάβο και 12€ από τα Καμένα Βούρλα).

Προσήλι, Πόρτο Γερμενό

Το Προσήλι είναι μία από τις ομορφότερες παραλίες στο Πόρτο Γερμανό. Έχει εύκολη πρόσβαση και υπέροχη, καταπράσινη φύση, ενώ ο κόλπος προστατεύεται χάρη στα βράχια από τους τοπικούς βόρειους ανέμους. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, άρα θα χρειαστεί να εξοπλιστείτε κατάλληλα, ωστόσο για το μεσημεριανό μπορείτε να επιλέξετε μία από τις ψαροταβέρνες στην παραλία του Πόρτο Γερμενό, με την υπέροχη θέα στον κόλπο.
Το Πόρτο Γερμένο βρίσκεται σε απόσταση 20 περίπου χιλιομέτρων από τα Βίλια και 60 χιλιομέτρων δυτικά από το κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για το αρχαίο λιμάνι Αιγόσθενα, το επίνειο των Μεγαριτών στον Κορινθιακό Κόλπο.

Ψάθα, Πόρτο Γερμενό

Στην ίδια περιοχή, περί τα 66 χλμ. από την Αθήνα, βρίσκεται η δημοφιλής παραλία της Ψάθας, με τα πεντακάθαρα νερά και το λεπτό βότσαλο, μέσα και έξω από την θάλασσα. Η παραλία είναι ελεύθερη για το κοινό, οργανωμένη μόνο σε σημεία, ώστε να επιλέξετε εσείς αν θα πάρετε μαζί ομπρέλα ή όχι.
Πάνω από την παραλία, μάλιστα, υπάρχουν πολλά ουζερί και ψαράδικα, για να απολαύσετε το φαγητό σας μετά το μπάνιο, ενώ για καλό κρέας θα χρειαστεί να οδηγήσετε μέχρι τα Βίλια.

Καλαμάκι, Αρχαία Επίδαυρος

Το Καλαμάκι βρίσκεται στον κόλπο της Αρχαίας Επιδαύρου και για να βρεθείτε εκεί θα χρειαστεί να περπατήσετε για μερικά λεπτά από την παραλία Βαγιωνία. Είναι πνιγμένη στο πράσινο, δεν είναι οργανωμένη και η ακρογιαλιά προσφέρεται για ησυχία και απομόνωση.
Για την Αρχαία Επίδαυρο θα χρειαστεί να οδηγήσετε δύο «γεμάτες» ωρίτσες, όμως ο προορισμός πραγματικά αξίζει τον κόπο! Για φαγητό, επιλέξτε κάποιο από τα ωραία ταβερνάκια του χωριού (το Περιβόλι φημίζεται για την δημιουργική ελληνική κουζίνα).

Περισσότερα θέματα για παραλίες εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)