Προτάσεις για βόλτες με τα παιδιά στην Αττική αυτό το Σαββατοκύριακο!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

Καθόλου να μην μελαγχολείτε αν στην καρδιά του καλοκαιριού, εσείς παραμένετε στην Αθήνα και... βράζετε στο ζουμί σας! Για αυτό το Σαββατοκύριακο συγκεντρώσαμε τις πιο δροσερές και διασκεδαστικές ιδέες για εσάς και τα παιδιά σας, προκειμένου να ανακαλύψετε κρυφές γωνιές της πόλης και να επισκεφθείτε τα καλύτερα -και μάλιστα δωρεάν!- events. Μπορείτε, λοιπόν, να πάτε...


Για μπάνιο στην Κακιά Θάλασσα

(φωτο: static.panoramio.com)
Επιλέξτε την αν δεν φυσάει Βοριάς και θα σας εκπλήξει για τη διαύγειά της! Η παραλία της Κακιάς Θάλασσας, στρωμένη με ψιλό βοτσαλάκι έξω και άμμο μέσα στο νερό, διαθέτει μια σχετική οργάνωση με ξαπλώστρες, ομπρέλες και κούνιες για τα πιτσιρίκια. Δεν πρόκειται, όμως, για οργανωμένη πλαζ, που σημαίνει ότι η πρόσβαση είναι εντελώς δωρεάν.
Για να βρεθείτε εκεί, θα χρειαστεί να κατευθυνθείτε προς Κερατέα και στη συνέχεια να ακολουθήσετε ταμπέλες προς Κακιά Θάλασσα και Δασκαλειό. Απέχει 52 χιλιόμετρα, ή μία περίπου ώρα οδήγησης, από το κέντρο της Αθήνας.
Για φαγητό, αν δεν αρκεστείτε σε πρόχειρα σνακς από την καντίνα, αναζητήστε την ψαροταβέρνα του Γιωργάκη, που σερβίρει φρέσκο ψάρι σε αρκετά λογικές τιμές.

...ή στην πισίνα του Classical Vouliagmeni Suites

Αποτελεί αναμφίβολα πολυτέλεια για τις ημέρες μας, το να ξοδέψει μια οικογένεια περί τα 50 ευρώ για να απολαύσει ένα δροσερό μπάνιο. Η επιλογή μιας πισίνας ξενοδοχείου, όμως, έχει και τα πλεονεκτήματά της: Αποφεύγετε τις ατελείωτες ώρες κολλημένοι στην κίνηση, προκειμένου να φτάσετε σε μία κάπως απομακρυσμένη -άρα καθαρή- παραλία και παίρνετε μία γεύση των διακοπών που δεν θα κάνετε φέτος. Εξάλλου, δεν σας αξίζει και εσάς μια φορά να απολαύσετε ένα μπάνιο «πολυτελείας»;
Η εξωτερική πισίνα των Classical Vouliagmeni Suites, στη Βουλιαγμένη, είναι ίσως από τα πιο δροσερά σημεία της πόλης. Λειτουργεί καθημερινά έως τις 6 το απόγευμα και διαθέτει και μπαρ για τον καφέ και τους χυμούς σας. Το κόστος της εισόδου ανέρχεται στα 15 ευρώ για τους ενήλικες και στα 7,5 ευρώ για παιδιά από 6 έως 12 ετών. Για μικρότερα παιδιά η είσοδος είναι δωρεάν. Μάθετε περισσότερα εδώ

Για παιδικό θέατρο στο 1ο Φεστιβάλ Παραμυθιού του Δήμου Νίκαιας

Με αγαπημένους ήρωες παραμυθιών θα ταξιδέψουν τα παιδιά στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Μάνος Λοϊζος» του Δήμου Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη έως τις 9 Αυγούστου. Το 1ο Φεστιβάλ Παραμυθιού «Κόκκινη κλωστή δεμένη...» περιλαμβάνει επιλεγμένες παιδικές θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες, θέατρο σκιών, χοροθέατρο, βιωματικά διαδραστικά προγράμματα, αφηγήσεις παραμυθιών με φυσικά όργανα, κουκλοθέατρο, δημιουργικά παιχνίδια με εκπλήξεις εμπνευσμένα από τα παραμύθια.
Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 25/7 στις 20.00 θα λάβει χώρα η διαδραστική παράσταση αφήγησης «Οι εποχές της σποράς» (είσοδος: 4 ευρώ) και την Κυριακή 26/7 στις 20.00, η παιδική παράσταση «Κοκκινοσκουφίτσα», από το Θέατρο εξ'αρχής, με ελεύθερη είσοδο.

Για θέατρο και μουσική στο προαύλιο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων διοργανώνει σε συνεργασία με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, έως τις 30 Ιουλίου στο προαύλιο του Μουσείου, Φεστιβάλ με δωρεάν συναυλίεςπαραστάσεις θεάτρου και χορού και κινηματογραφικές προβολές, το οποίο απευθύνεται σε όλη την οικογένεια, και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο!
Εκεί αξίζει να βρεθείτε με τα παιδιά σας, ειδικά αν είναι κάπως μεγαλύτερης ηλικίας, για να απολαύσετε ποιοτική μουσική και θέατρο από αξιόλογους Έλληνες καλλιτέχνες. Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 24/7 στις 21.00 θα λάβει χώρα μουσικό αφιέρωμα στο Μίμη Πλέσσα από το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Οργανισμού, το Σάββατο 25/7 θα «ανέβει» η Carmen του Georges Bizet, σε συναυλιακή μορφή από τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του Οργανισμού, ενώ την Κυριακή 26/7 μπορείτε να απολαύσετε την θεατρική παράσταση «Όταν όλα είχαν ψυχή» σε σκηνοθεσία Α. Μοσχονά. Μάθετε περισσότερα εδώ

Για μονοήμερη εκδρομή στην Πάρνηθα

Αν είστε περισσότερο λάτρεις του βουνού, παρά της θάλασσας, η Πάρνηθα απέχει λιγότερο από μία ώρα από το κέντρο της Αθήνας, και προσφέρεται ιδανικά για φυσιολατρικές βόλτες. Ξεκινήστε την εκδρομή σας από τη λίμνη Μπελέτσι με τις πάπιες  και στη συνέχεια επιλέξτε ένα από τα μονοπάτια σας για να περιηγηθείτε στον Εθνικό Δρυμό. Μία από τις ωραιότερες διαδρομές είναι αυτή που ξεκινά από το εκκλησάκι της Αγ. Τριάδας, διασχίζει την κορυφογραμμή Κορομηλιάς-Καμπέρας και καταλήγει στο εντυπωσιακό Σπήλαιο του Πανός, με τους φαντασμαγορικούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Αν είστε οικογενειακώς λάτρεις της ποδηλασίας, θα απολαύσετε την βόλτα σας ακόμα περισσότερο.
Όσο για το φαγητό εκεί, η καλύτερη ιδέα είναι να οργανωθείτε κατάλληλα για πικ-νικ. Εναλλακτικά, ανηφορίζοντας προς Πάρνηθα θα συναντήσετε αμέτρητες ταβέρνες, κυρίως για κρεατοφαγία –ο «Έλατος» φημίζεται για την αξιοπρεπή κουζίνα, το άριστο σέρβις και τις καλές τιμές.
Περισσότερες ιδέες για έξοδο εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)