Κλουβί για μωρά; Και όμως υπήρχε!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

«Κλουβί για μωρά;» και όμως υπήρχε! (εικόνες και βίντεο)
Το Λονδίνο του 1930,δεν ήταν γνωστό για τον πλούσιο φρέσκο αέρα ή τις ηλιόλουστες μέρες, αλλά για μια στιγμή αυτά τα μωρά μπορούσαν να απολαύσουν τις καλές μέρες, κρεμασμένα ψηλά, πάνω από τους δρόμους της πόλης σε ένα συρμάτινο κλουβί.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------0987654321 1
Το κλουβί αυτό είχε σχεδιαστεί για τις οικογένειες της πόλης που δεν είχαν υπαίθριο χώρο. Έτσι κρεμούσαν τα κλουβιά αυτά έξω από το παράθυρο, ώστε τα μωρά να μπορούν να παίρνουν καθαρό αέρα (και προφανώς να μένουν έξω από τα πρόβληματα), καθώς οι μητέρες τους θα έκαναν τις δουλειές του σπιτιού.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------0987654321 2
Ο άνθρωπος που ξεκίνησε την μανία αυτή το 1894, ήταν ο Δρ Λούθερ Έμετ, συγγραφέας του βιβλίου «Η φροντίδα και η σίτιση των παιδιών» δίνοντας εντολή σε όλους τους γονείς να «αερίζουν» τα παιδιά τους όσο το δυνατό περισσότερο, μιας και με αυτό τον τρόπο θα ήταν υγιή. Μετά την παρότρυνση αυτή το κλουβί για μωρά το εφηύρε το 1922 η Έμμα Ριντ. Το 1930 η χρήση τους κορυφώθηκε και σύμφωνα με την Daily Mail, το κοινοβούλιο του Ανατολικού Λονδίνου είχε προτείνει τα κλουβιά να δίνονται ως δώρο σε μερικές οικογένειες ώστε να προωθήσουν τη χρήση τους.
Δείτε στο παρακάτω βίντεο το διαφημιστικό σποτ των κλουβιών αυτών!



Περισσότερα θέματα από τα παλιά χρόνια εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)