Νέο μήνυμα του Τσίπρα υπέρ του όχι: "Η έκθεση του ΔΝΤ δικαιώνει γιατί δε δεχθήκαμε τέτοια συμφωνία. Την Κυριακή δεν κρίνεται η παραμονή της χώρας στην Ευρώπη. Το ΟΧΙ δε σημαίνει ρήξη με την Ευρώπη. Το ΟΧΙ σημαίνει συνέχιση της διαπραγμάτευσης με καλύτερους όρους για τον ελληνικό λαό, ΟΧΙ στα τελεσίγραφα και την εκστρατεία του φόβου"

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
TSIPRAS_KALH

Λίγες ώρες πριν από την παρέμβασή του, στις 9 το βράδυ, στην πλατεία Συντάγματος, στη μεγάλη συγκέντρωση υπέρ του ΌΧΙ, ο πρωθυπουργός απέστειλε νέο μήνυμα προς τον ελληνικό λαό ενόψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής.
Τα βασικά σημεία του μηνύματος:
Να προσέλθουμε στις κάλπες ζυγίζοντας τα επιχειρήματα. Η έκθεση του ΔΝΤ αποτελεί δικαίωση, επιβεβαιώνει το αυτονόητο για το χρέος το οποίον πρέπει να κουρευτεί κατά 30% και να δοθεί 20ετής περίοδος χάριτος. Δικαιώνει την επιλογή μας να μη δεχθούμε συμφωνία που παρακάμπτει το ζήτημα του χρέους καθώς η πρόταση που μας δίνεται δεν οδηγεί σε βιώσιμη λύση.
Την Κυριακή δεν κρίνεται η παραμονή της χώρας στην Ευρώπη αλλά το αν θα συναινέσουμε στον αργό θάνατο της οικονομίας και την εξαθλίωση της κοινωνίας. Αν θα ενισχύσουμε τη διαπραγματευτική μας δύναμη ώστε να δώσουμε τέλος στην 5ετία της καταστροφής.
Πρέπει να επιδείξουμε υπευθυνότητα, να σεβαστούμε τις αντίθετες απόψεις, τη Δευτέρα δεν θα έχουμε τίποτα να μας χωρίζει. Το ΟΧΙ σημαίνει συνέχιση της διαπραγμάτευσης με καλύτερους όρους για τον ελληνικό λαό. ΟΧΙ στα τελεσίγραφα και την εκστρατεία του φόβου ΟΧΙ δεν σημαίνει ρήξη με την Ευρώπη. Για μια όρθια Ελλάδα σε μια δημοκρατική και αλληλέγγυα Ευρώπη.

Περισσότερες ειδήσεις εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)