Ποιος είναι ο δολοφόνος; Ένας αστυνομικός γρίφος που θα σας κάνει...ντετέκτιβ! Μπορείτε να τον λύσετε;

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
1
Αποτέλεσμα εικόνας για ντετεκτιβ

Έκλεισε βιαστικά την πόρτα του διαμερίσματός του και κατεβαίνοντας γρήγορα – γρήγορα τις σκάλες βγήκε στον κεντρικό δρόμο όπου τον περίμενε το ταξί. Σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής ο Μίστερ Κλοκ μουρμούριζε δυσαρεστημένος για τον καιρό, για την κίνηση, την ηχορύπανση… Πίσω όμως από αυτήν την γκρίνια κρυβόταν κάτι άλλο. Στα μάτια του διέκρινες την σπίθα της προσμονής, την λαχτάρα του για τον τελικό προορισμό. Μόλις έφτασαν στο αεροδρόμιο πετάχτηκε έξω από το αμάξι σαν ελατήριο. Το μυαλό του ήδη βρισκόταν μίλια μακριά και προσπαθούσε πυρετωδώς να δώσει απάντηση στο νέο μυστήριο…

Η φήμη του Μίστερ Κλοκ είχε περάσει τα σύνορα της χώρας. Καλούνταν να βοηθήσει στην εξιχνίαση μίας δολοφονίας ζωτικής σημασίας. Ο Henri Boyle, γνωστός χημικός, εργαζόταν για λογαριασμό της κυβέρνησης, πάνω σε μια νέα φόρμουλα για ένα εμβόλιο που θα έσωζε χιλιάδες ζωές. Εικοσιτέσσερις ώρες πριν, βρέθηκε νεκρός από μία σφαίρα στην καρδιά ενώ βρισκόταν στο εργαστήριό του. Δυστυχώς, οι μελέτες, οι σημειώσεις και ο φορητός υπολογιστής του, είχαν κάνει φτερά μαζί με τον δολοφόνο.

Ο κρύος αέρας του Βορρά έκοψε την ανάσα του ντεντέκτιβ. Κούμπωσε την ζακέτα του μέχρι το λαιμό και κατευθύνθηκε στον χώρο υποδοχής του αεροδρομίου. Ο αρχηγός της αστυνομίας τον περίμενε εκεί από νωρίς. Στον δρόμο για το εργαστήριο, ο Μίστερ Κλοκ ενημερώθηκε, με κάθε λεπτομέρεια, για την υπόθεση.

Στον τόπο του εγκλήματος επικρατούσε χάος. Σκορπισμένα βιβλία και χαρτιά στο πάτωμα, ανοιγμένα ντουλάπια και συρτάρια, αναποδογυρισμένες καρέκλες. Ο θύτης είχε κάνει άνω κάτω το δωμάτιο προκειμένου να πάρει αυτό που ήθελε, αφού προηγουμένως βέβαια, είχε φροντίσει να βγάλει εκτός λειτουργίας τις κάμερες του κτιρίου. Φυσικά δεν άφησε τα αποτυπώματά του πουθενά και δεν υπήρχε κανένας μάρτυρας.

Ευτυχώς ο Boyle είχε καταλάβει τις προθέσεις του «επισκέπτη» του και φρόντισε να αφήσει πίσω του ένα σημείωμα, χωρίς να κινήσει τις υποψίες του δολοφόνου: «76.22.7-75.39.99». Δυστυχώς για την αστυνομία στάθηκε αδύνατο να αποκωδικοποιήσει το μήνυμα. Για τις επόμενες ώρες, αυτό θα ήταν η μοναδική ασχολία για τον ντεντέκτιβ. Την στιγμή που έφευγαν για τα γραφεία της αστυνομίας, ενημερώθηκαν πως μία κάμερα κάποιου γειτονικού μαγαζιού είχε καταγράψει όσους είχαν περάσει από το δρομάκι προς το εργαστήριο εκείνη την ημέρα, και αυτοί δεν ήταν πολλοί. Αυτή ήταν μία θετική εξέλιξη στην έρευνα!

Δύο ώρες αργότερα, τα αποτελέσματα από την έρευνα της κάμερας βρισκόταν στα χέρια του Μίστερ Κλοκ. Έξι ονόματα κρίθηκαν ύποπτα : Alfred Smith, William Davis, Gabriel Johnson, Paul Anderson, Ostin Reyes, Emile Garcia. Δεν χρειάστηκε να ρίξει δεύτερη ματιά στα ονόματα. Σηκώθηκε ικανοποιημένος, τέντωσε τα χέρια του και κατευθύνθηκε προς το γραφείο του αρχηγού.

Ποιος είναι ο δολοφόνος και πως κατέληξε σε αυτόν ο Μίστερ Κλοκ;






Απάντηση:




Ο δολοφόνος είναι ο Ostin Reyes! Στο μήνυμα που άφησε ο χημικός πριν πεθάνει κάθε αριθμός συμβολίζει ένα χημικό στοιχείο όπως αυτά αναγράφονται στον περιοδικό πίνακα. Έτσι βρίσκουμε τα εξής το 76 - Οs, το 22 - Ti, το 7 - N, το 75 - Re, το 39 – Y και το 99 - Es.

grifoi.gr


Περισσότεροι γρίφοι εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια
  1. Εκ μέρους του grifoi.gr, σας ενημερώνουμε ότι πρέπει να βάλετε link προς τους γρίφους μας ή να τους κατεβάσετε.
    Με εκτίμηση,
    grifoi.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου