Προκλητικός δολοφόνος! Μπορείς να λύσεις τον γρίφο και να τον βρεις;

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


Το κουδούνι χτύπησε στις 5:00 το απόγευμα. «Ακριβώς στην ώρα του!» μονολόγησε ο Μίστερ Κλοκ. Άκουσε το ασανσέρ να σταματάει στον όροφό του και άνοιξε την πόρτα του διαμερίσματός του για να υποδεχτεί τον νεαρό αστυνόμο, γιο ενός παλιού φίλου του. Είχε αναλάβει μία υπόθεση και χρειαζόταν την βοήθεια του έμπειρου ντετέκτιβ.

Κάθισαν στο ανατολικό σαλόνι, δίπλα στην τζαμαρία που έβλεπε στο πάρκο. Το τσάι είχε ήδη σερβιριστεί. Ο Νικόλας τον ευχαρίστησε και του έδωσε τον κίτρινο φάκελο με τα στοιχεία της υπόθεσης. Επρόκειτο για μία δολοφονία μίας σαραντάχρονης γυναίκας και οι έρευνες είχαν υποδείξει τέσσερις υπόπτους:

Μάριος

Στέλλα

Αλέξανδρος

Πάνος

Ο δολοφόνος, θέλοντας να προκαλέσει τις αρχές, είχε αφήσει πέντε σημειώματα σε διάφορα σημεία του σπιτιού.

Το πρώτο βρέθηκε πάνω στα πλήκτρα του πιάνου, το δεύτερο στον ανεμιστήρα, το τρίτο στη ντουλάπα της κρεβατοκάμαρας , το τέταρτο στην ομπρελοθήκη και το πέμπτο στη συρταριέρα με τις πετσέτες.

Όλα τα σημειώματα έγραφαν το ίδιο πράγμα: «Οι αποδείξεις είναι όπου βρείτε τις σημειώσεις». Παρόλα αυτά, δεν είχε βρεθεί το παραμικρό στοιχείο.

Ο Μίστερ Κλοκ άφησε τον φάκελο από τα χέρια του και γυρίζοντας στον νεαρό, του χάρισε ένα χαμόγελο ικανοποίησης.

Τελικά ποιος ήταν ο δολοφόνος και πώς κατέληξε σε αυτόν ο Μίστερ Κλοκ;





Απάντηση:


Ο δολοφόνος ήταν ο Πάνος. Το όνομά του σχηματίζεται από τα αρχικά των αντικειμένων πάνω στα οποία βρέθηκαν τα σημειώματα: (π)ιάνο, (α)νεμιστήρας, (ν)τουλάπα, (ο)μπρελοθήκη, (σ)υρταριέρα.


grifoi.gr


Περισσότεροι γρίφοι εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)