Τα καλύτερα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιουλίου για παιδιά Δημοτικού

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

«Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη...», στην Ιωάννειο Βιβλιοθήκη

Στο πλαίσιο της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2015 «Εδώ δεν είναι Βιβλιοθήκη...», που πραγματοποιείται σε πανελλαδικό επίπεδο, ο ΟΠΑΝΔΑ διοργανώνει σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη και το Future Library, στην Κεντρική Δημοτική και την Ιωάννειο Βιβλιοθήκη καλοκαιρινές δράσεις για τους μικρούς του φίλους με στόχο την προώθηση της φιλαναγνωσίας και την ενίσχυση της δημιουργικότητας. Τα παιδιά καλούνται να ανακαλύψουν μέσα από δραστηριότητες, εκδηλώσεις και εργαστήρια που θα λαμβάνουν χώρα μέχρι τον Σεπτέμβριο τους ποικίλους ρόλους που μπορεί να έχει μία βιβλιοθήκη.
Η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν, ενώ είναι απαραίτητη η προεγγραφή με υποβολή αίτησης στον χώρο της Βιβλιοθήκης (Πανόρμου 59, τηλ. 210 6983905 – 906).
Δείτε αναλυτικά σε ποιες δραστηριότητες μπορεί να συμμετέχει το παιδί σας και πότε εδώ.

Υπέροχα προγράμματα για παιδιά κάθε ηλικίας στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη

Τρία εξαιρετικά εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά λαμβάνουν χώρα έως τις 16 Ιουλίου στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη:
- Το «Μια Τρισδιάστατη Εικαστική Καλοκαιρινή Παιχνιδοπεριπέτεια, για παιδιά 6-12 ετών» καλεί τα παιδιά να εντρυφήσουν στα εικαστικά με κατασκευές από πηλό, γύψο, χαρτογλυπτική, χρώματα, σύρμα, κ.α. με τελικό σκοπό να φτιάξουν με τα έργα του ιστορίες και παιχνίδια! Το πρόγραμμα θα λάβει χώρα τα επόμενα διήμερα 7 και 9 Ιουλίου και 14 και 16 Ιουλίου, στις 11.00-13.00.
- Το Arkki (School of Architecture for children and Youth) έρχεται για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι, για να μάθει στα παιδιά μέσα από το παιχνίδι και τις κατασκευές, να αναπτύσσουν τη φαντασία, τα ταλέντα, τη δημιουργικότητα και την αυτοπεποίθησή τους. Κάθε κύκλος ολοκληρώνεται σε 4 διδακτικές ώρες, δύο φορές την εβδομάδα, Δευτέρα & Τετάρτη στις 11:00. Οι επόμενες συναντήσεις θα γίνουν στις 13 και 15 Ιουλίου.
- Στο πρόγραμμα Αρχαία ελληνικά σε μικρά παιδιά, η εκπαιδευτικός Αγγελική Κομποχόλη παρουσιάζει ένα πρωτοποριακό διδακτικό πρόγραμμα, που επιτρέπει στα παιδιά να έλθουν σε επαφή με τις αρχαίες ρίζες της γλώσσας τους μέσα από τους μύθους, το θέατρο, το παιχνίδι και άλλους ευφάνταστους και δημιουργικούς τρόπους. Οι επόμενες συναντήσεις προγραμματίζονται για 7 και 9 Ιουλίου και για 14 και 16 Ιουλίου.
Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στο Ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη (κρατήστε θέσεις στο 2103611206) και κοστίζουν € 40 ανά κύκλο.

Καλοκαίρι στο φως, στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Τα διαδραστικά διήμερα στο Ίδρυμα Ευγενίδου «ρίχνουν άπλετο φως» στα βασικά χαρακτηριστικά και στις ιδιότητές του! Τα παιδιά εκεί θα μάθουν γιατί βλέπουμε χρώματα και τι συμβαίνει όταν μας ξεγελούν τα μάτια μας! Μέσα από πειράματα, εργαστήρια, παιχνίδια και κατασκευές θα αναζητήσουν όλα τα στοιχεία που κάνουν το φως τόσο ξεχωριστό για τη ζωή μας. Μάλιστα, την δεύτερη ημέρα, στην τελετή λήξης, οι γονείς θα παρακολουθήσουν έναν πρωτότυπο διαγωνισμό στον οποίο τα παιδιά καλούνται να συμπεριφερθούν όπως το φως.
Τα διαδραστικά διήμερα διενεργούνται περιλαμβάνουν πρωτότυπες, διασκεδαστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά που αποφοίτησαν από την Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού και A΄ Γυμνασίου.
Οι επόμενες ημερομηνίες διεξαγωγής των διημέρων είναι στις 6 - 7 Ιουλίου, 9 - 10 Ιουλίου, 13 - 14 Ιουλίου και 16 - 17 Ιουλίου. Ώρα άφιξης: 8:45 π.μ.
Το κόστος ανά παιδί είναι 20€ και περιλαμβάνει τις δραστηριότητες και τα απαραίτητα υλικά γι' αυτές.
Μάθετε περισσότερα εδώ.

«Pop-up ελευθερώνοντας τη δημιουργικότητα», στον Κινητήρα

Πόση δημιουργικότητα κρύβεται μέσα στη ζέστη του Ιουλίου; Τι αξία έχει ένα χαρτοκούτι για τη συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού; Πώς παίζεται ένα βιβλίο; Η αγάπη και η εμπιστοσύνη στα παιδιά και το βιβλίο είναι η κινητήρια δύναμη αυτής της δράσης. Ο λόγος για δομημένες δραστηριότητες με βιβλία και ελεύθερο παιχνίδι, που λαμβάνουν χώρα σε δύο τρίωρες συναντήσεις (Τετάρτη και Παρασκευή 10.30 με 13.30) έως τις 22 Ιουλίου.
Στο πρόγραμμα, πέρα από το εκπαιδευτικό παιχνίδι, περιλαμβάνεται και διάλειμμα με μικρό γεύμα και ξεκούραση στον κήπο, ενώ όσα παιδιά επιθυμούν μπορούν να κινούνται και να παίζουν ανεξάρτητα στον χώρο (θα υπάρχουν διαθέσιμα βιβλία, μαξιλάρια και απλά υλικά) και δεν θα υπάρχει πίεση να συμμετέχουν στα προτεινόμενα ομαδικά παιχνίδια. Ο ρυθμός του κάθε παιδιού είναι σεβαστός και η αίσθηση της ομάδας χτίζεται σταδιακά.
Το κόστος του κάθε κύκλου (των δύο τρίωρων συναντήσεων) είναι 40 ευρώ.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 6 έως 9 ετών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.

Περισσότερες δραστηριότητες εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)